Lehet, hogy velem van a baj – mivel az IMDb- 8,6-on áll az epizód –, de nekem ez nagyon erőltetett volt.

A héten egy „bottle episode”-dal állt elő a banda, vagyis egy olyan résszel, ami mindössze pár karakterrel dolgozott, akiket limitált térbe helyezett. Ez gyakorlatban azt jelentette, hogy az epizód teljes egészében egy repülőn játszódott, amin ott ült Meredith és Riggs is, persze egymástól teljesen függetlenül. Aztán a gép légörvénybe kerül, ami első körben felszínre hozza Meredith emlékeit a balesetről, ami Lexi és Mark életébe került, második körben pedig több sérüléshez is vezet a gépen: egy stewardess eltöri a kezét, egy férfi súlyosan beüti a fejét, a másik utasnak pedig krónikus légzési problémái jönnek elő. Miközben Meredith és Riggs próbál úrra lenni a káoszon és ellátni a sérülteket, azt is kell dönteniük, hová is tart a kapcsolatuk.

Nem azt mondom, hogy nem volt jó az alapelgondolás – annak szempontjából, ahogy összehozták Meredith jelenlegi kapcsolatát Riggsszel a múlttal, és azzal, mit is jelent a nő számára az a bizonyos repülőgép-szerencsétlenség, nagyon is működött az epizód. Az viszont már más kérdés, hogy Riggs és Meredith párkapcsolati drámája engem személy szerint teljes mértékben hidegen hagy.

Másfelől pedig… Ez a „fenn ragadtunk egy repülőn, és így kell megoldanunk a problémát”–dolog már eléggé lerágott csont, meg aztán ami működik krimis környezetben, az nem biztos, hogy működik kórházas környezetben. Ennek megfelelően az, ahogy a két orvos a sebesülteket kezelte a repülőn először nagyon statikus volt, utána meg szimplán hiteltelen – gondolok például arra a jelenetre, amikor Meredith egy szívószállal csapolta meg egy pasi koponyáját. Nem vicc.

Szóval az egész epizód nagyon próbálkozott, és bár voltak jó pillanatai – meg legalább volt egy helyes mellékszereplő, egy harmadik orvos a repülőn –, összességében szinte éreztem az írók izzadságának szagát, mikor néztem. Igen, nagyon drámainak kell lennünk! Igen, hatalmasnak kell lennie a kockázatnak! És a repülő nem szállhat le! Igen, igen, igen, még több drámát!

Hát, hogy klasszikust idézzek: ez nem jött át…

Meg aztán ennek az epizódnak kapcsán felmerült bennem a kérdés: van egyáltalán még mesélnivalója ennek a sorozatnak? Mert csak idén ez már a második bottle episode volt, csakhogy az előző – tudjátok, amiben Arizona, Jo és Bailey egy női börtönbe ment – legalább egy érdekes szociális helyzetet mutatott be és fontos kérdéseket vetett fel. A héten viszont csak felszteroidozott drámát kaptunk. Szóval van itt még valami, amiből ki lehet hozni még egy évadot?

Lezárásként szeretném megismételni: lehet, hogy velem van a baj. De akkor is, ez így gyenge volt.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .