Bár eddig is imádtam a széria korábbi évadait, az ötödik évad nyújtotta a legnagyobb gyomrost a sorozat történetében, és egyúttal a legdrámaibb pillanatokat is – talán ezzel a Good Wife egy sokkal magasabb szintre lépett?

Alicia (Julianna Margulies) nehéz döntésre szánta el magát, s csatlakozott Carryhez (Matt Czuchry) és a többi ügyvédhez, hogy saját céget alapítsanak – persze az ügyfélbázis egy részét a Lockhart & Gardnertől szerezték, aminek köszönhetően elmérgesedett a viszony köztük és Diane (Christine Baranski), illetve Will (Josh Charles) között. Azonban az új cégnek komoly pénzügyi problémái akadtak így is, amiket sok, kétségbeesett lépés követett mindenki részéről. Azonban most, hogy Peter (Chris Noth) az állam kormányzója lett, valamiféleképpen igyekezett támogatni feleségét, persze a látszatot kerülve, így történhetett meg, hogy a korábban Diane-nek felajánlott bírói pozíció sajnos elúszott, és ezzel az új néven futó LG viszonyai rendeződni látszottak – vagyis addig, míg fel nem bukkant egy korábbi ellenség, aki ezúttal talán baráti szándékkal érkezett!

Peter kormányzóvá válása komoly fordulatként hatott a szériára, hiszen most már nemcsak kvázi ellenfele feleségének, hanem valamilyen szinten fölötte áll, amit olykor hangsúlyoz, olykor azonban ezzel próbálj Alicia útját egyengetni. Peter és Alicia házassága mindig is érdekesnek mondható volt, ám ezzel a fordulattal kapott egy pikánsabb fűszerezést is, ami nekem kifejezetten tetszett.

Azonban a Florick & Agos ügyvédi iroda gondjai eléggé felemásra sikeredtek, sok olyan tényező történt, amit mintha elfelejtettek volna maguk a készítők (például Alicia kölcsöne az új irodára), azonban a két névadó partner kapcsolatától pezsegtek ezek a jelenetek. Remek ötlet volt kettejüket egy rangba és egy külön végbe emelni, hiszen már évadok óta építik a hasonlóságot az Alicia-Carry és Diane-Will páros között. Azonban a változások az LG-ben eléggé nyögvenyelősnek tűntek, mintha a kiválás után nem tudtak volna mit kezdeni velük az írók, és random összehordtak dolgokat – persze a tárgyalótermi versengés még mindig fantasztikusra sikeredett, csak most a céges oldalak nem voltak kellően erősek.

És hát a drámai, döbbenetes pillanat, ami az évad második felére rányomta a bélyeget, nos, talán az egyik legkiválóbb feldolgozását láthattuk egy ilyen hirtelen eseménynek, és az utána megváltozott helyzetnek. A színészek hihetetlenül odatették magukat, nemcsak ők, hanem a nézők is a sokkhatás alá kerültek, és epizódokon át nem engedett el senkit ez az érzés!

Az évad ismét egy érdekes cliffhangerrel zárul, ami előrevetíti a hatodik évad fő szálát is, mindenesetre érdekes kihívások elé néz a széria, amit remélem kellően meg fog tudni ugrani.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .