Ahogyan a neve is sugallja ez már szám szerint az ötödik darabja az animés zenei válogatásnak – és van egy olyan érzésem, hogy koránt sem ez lesz az utolsó darab ebben a szériában. Mai cikkünkben éppúgy fellelhető az újdonság, mint a nosztalgia, amikor ez egyik daltól előjönnek a több éve kezdő animésként átélt élmények, vagy a legújabb ronggyá hallgatott zenétől áll fel a karunkon a szőr.

  1. Gensomaden Saiyuki Opening- For Real
    És egyből egy nosztalgikusabb darabbal kezdünk. A Saiyuki-sorozat darabjai azért még viszonylag ismertek a hazai animés körökben (ellentétben az első helyezettel), és bár sok szép és érdekes zenével rendelkeznek, a legtöbb ember kedvence a For Real – és nem is ok nélkül. Az idő nagyobb részeben pörgős és dinamikus, de megvannak benne azok a múltidéző elemek, amik megmutatják a négy főhős szívében rejlő fájdalmat.

 

4.Katekyo Hitman Reborn – Dino Character song (Be More)
Dino mai napig az egyik legkedvesebb karakterem a KHR szériából, és talán emiatt is vált is az egyik kedvencemmé a character song-ja. Vidám hangvételű – de nem gyermeteg módon nyekergős – és ezt a dalszövege (ami a családról szól) is remekül visszaadja. Továbbá KENN hangja is remekül passzol mind Dino karakteréhez,mind ehhez a dalhoz.

  1. No.6– Buna no mori de
    Bár a No.6 koránt sem tartozik az elsőként látott animéim közé, Nezumi dala volt az első, amin képes voltam elsírni magam. A jelenet, ahogy a biztos halálba viszik az embereket már eleve szívbemarkoló, és ez a dal ráerősít erre. Nem ment meg senkit ezt szent igaz, de legalább képes elérni azt, hogy az emberek felkészüljenek a végre és nyugodt szívvel, megbánás nélkül menjenek át a másvilágra.
  1. Youjo Senki – Jingo Jungle
    Akárcsak a sorozat, a nyitó zenéje sem lacafacázik, egyből beleugrunk a rövid felvezető hangzatok után a sűrűjébe és már a kezdő képsorok is meggyőznek minket arról, a főhősünk egy klinikai eset. A legjobban a diótörős jelenet a legjobb, mert többféleképpen lehet értelmezni: egyrészről lehet Tanya álláspontja az alatta szolgáló katonák felé – másrészről az a bábú szimbolizálhatja magát a lányt is, aki nem hajlandó többet egy “felsőbb akarat” bábja lenni.

1. Paranoia Agent Opening – Dream Island Obsessional Park
Mindmáig ez a legbetegebb opening, amit láthattam és hallhattam. A szöveg is beteg, szinte teljesen ellentétes az alatta futó képsorokkal, ahol a nevető szereplőgárdát láthatjuk a lehető legbarátságtalanabb környezetekben. És mégis, valahogy ez az opening a legszebb mind közül, mert képes azt megmutatni, hogy nem minden kimondott szó vagy látott dolog az (vagy nem csak az), aminek mi képesek vagyunk felfogni.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..