Ahogyan a neve is sugallja ez már szám szerint az ötödik darabja az animés zenei válogatásnak – és van egy olyan érzésem, hogy koránt sem ez lesz az utolsó darab ebben a szériában. Mai cikkünkben éppúgy fellelhető az újdonság, mint a nosztalgia, amikor ez egyik daltól előjönnek a több éve kezdő animésként átélt élmények, vagy a legújabb ronggyá hallgatott zenétől áll fel a karunkon a szőr.

  1. Gensomaden Saiyuki Opening- For Real
    És egyből egy nosztalgikusabb darabbal kezdünk. A Saiyuki-sorozat darabjai azért még viszonylag ismertek a hazai animés körökben (ellentétben az első helyezettel), és bár sok szép és érdekes zenével rendelkeznek, a legtöbb ember kedvence a For Real – és nem is ok nélkül. Az idő nagyobb részeben pörgős és dinamikus, de megvannak benne azok a múltidéző elemek, amik megmutatják a négy főhős szívében rejlő fájdalmat.

 

4.Katekyo Hitman Reborn – Dino Character song (Be More)
Dino mai napig az egyik legkedvesebb karakterem a KHR szériából, és talán emiatt is vált is az egyik kedvencemmé a character song-ja. Vidám hangvételű – de nem gyermeteg módon nyekergős – és ezt a dalszövege (ami a családról szól) is remekül visszaadja. Továbbá KENN hangja is remekül passzol mind Dino karakteréhez,mind ehhez a dalhoz.

  1. No.6– Buna no mori de
    Bár a No.6 koránt sem tartozik az elsőként látott animéim közé, Nezumi dala volt az első, amin képes voltam elsírni magam. A jelenet, ahogy a biztos halálba viszik az embereket már eleve szívbemarkoló, és ez a dal ráerősít erre. Nem ment meg senkit ezt szent igaz, de legalább képes elérni azt, hogy az emberek felkészüljenek a végre és nyugodt szívvel, megbánás nélkül menjenek át a másvilágra.
  1. Youjo Senki – Jingo Jungle
    Akárcsak a sorozat, a nyitó zenéje sem lacafacázik, egyből beleugrunk a rövid felvezető hangzatok után a sűrűjébe és már a kezdő képsorok is meggyőznek minket arról, a főhősünk egy klinikai eset. A legjobban a diótörős jelenet a legjobb, mert többféleképpen lehet értelmezni: egyrészről lehet Tanya álláspontja az alatta szolgáló katonák felé – másrészről az a bábú szimbolizálhatja magát a lányt is, aki nem hajlandó többet egy “felsőbb akarat” bábja lenni.

1. Paranoia Agent Opening – Dream Island Obsessional Park
Mindmáig ez a legbetegebb opening, amit láthattam és hallhattam. A szöveg is beteg, szinte teljesen ellentétes az alatta futó képsorokkal, ahol a nevető szereplőgárdát láthatjuk a lehető legbarátságtalanabb környezetekben. És mégis, valahogy ez az opening a legszebb mind közül, mert képes azt megmutatni, hogy nem minden kimondott szó vagy látott dolog az (vagy nem csak az), aminek mi képesek vagyunk felfogni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .