Ha mást nem is, legalább azt el lehet mondani erről az epizódról, hogy viszonylag érdekes eseteket hozott be.

Maggie rájön, hogy Meredith és Riggs összefeküdtek, ami konfliktushoz vezet a két testvér közt. Bailey elhatározza, hogy kibékíti Richardot és Catherine-t, és ennek eléréséhez semmitől sem riad vissza. A sürgősségire bejön egy émelyítően szerelmes fiatal pár, ahol a nő erős hasi fájdalmakra panaszkodik – aztán, miután lehányja Aprilt, kiderül, hogy hatalmas férgek zárják el a belét, mire megrebben az ifjú Rómeó a szerelmükbe vetett hite. Mindeközben visszatér a kórházba Alex egy régi betege – az a nő, akivel még a tárgyalásakor ismerkedett össze, és akiről terhessége elején kiderítette, hogy gyógyíthatatlan rákos. A nő már harmincöt hetes terhes, a daganata azonban áttéteket képzett, ezért Arizona úgy dönt, a világra hozza a babát.

Talán kezdjük ott, hogy ebben az epizódban egy közel egyszezonos konfliktust oldottak fel. Már ha ezt lehet konfliktusnak nevezni. Meg megoldásnak. Na, szóval a lényeg az, hogy tavaly ugye Amy esküvőjén derült ki, hogy Maggie-nek bejön Riggs, de addigra Meredith már megismerkedett a pasival, a szó bibliai értelmében. Aztán egy egész évadon keresztül húzták ezt az egész se veled, se nélküled-dolgot Meredith és Riggs közt (akik közt amúgy nincs túl sok kémia), de most kibújt a szög a zsákból (ráadásul úgy, hogy Riggs a nő vállához ért egy sajtótájékoztató közben, amit Maggie látott). Aminek persze az lett a vége, hogy Maggie hisztizhetett egy epizódon keresztül (mondjuk amiatt volt is joga, hogy Meredith hazudott neki, de amiatt nem, hogy Meredith összejött Riggszel). Aztán persze az epizód végére meglett a békülés – vagy legalábbis közös nevezőre jutás –, ami egyrészt tetszik, mert a testvéri szeretet mindent legyőz, másfelől viszont… Most komolyan, ezt kellett egy évadon át húzni?

A férges nő esete egy egészen kicsit a sorozat korai hangulatát hozta vissza, hiszen volt egy abszurd betegség, amin a doktorok kiakadhattak, poénkodhattak, és fotózkodhattak, úgy, hogy a végén még valami tanulságot is sikerült levonni az egészből. Úgyhogy ez a szál nem volt rossz, mondjuk kifejezetten olyan jó sem – de legalább nem forgattam a szememet. Mondjuk persze, édes volt a két szerelmes, akik kapcsolata – meg a nő betegsége – végül csak ahhoz vezetett, hogy Richard és Catherine ismét szóba álljon egymással.

(Ja, amúgy Minnick megint nem volt benne az epizódban. Valószínűleg az alkotók agyáig is eljutott, hogy nem nyerő ez a történetszál.)

Azt mindig is szeretem, amikor régebbi történetszálakat folytatnak – ugyanis azok sokszor olyan befejezetlenül végződnek –, de most valahogy nagyon hatásvadászra sikerült az egész. Már abban a pillanatban, ahogy megjelent a terhes-rákos nő a nagy hasával, már tudni lehetett, hogy 1, meg fog születni a baba, és 2, meg fog halni az anya. És aztán ebből a szituációból minden kifacsartak, amivel csak meg lehet bőgetni a nézőt. Sőt, a nő úgy halt meg, ami állítom, teljes mértékben szabályellenes egy kórházban (egy orvos egyszerűen nem tehet ilyet, legalábbis nem engedély nélkül! Kérem szépen, ez asszisztált öngyilkosság volt!). Na, de azért szép volt. Csak hatásvadász.

Összességében… Hát, nem forgattam annyit a szememet, mint a múlt héten. Azt hiszem, ez is valami.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .