Bár azt nem mondanám, hogy bármi nagyon kiemelkedő is lett volna a héten, azért ez az epizód is hozta az elvárt színvonalat.

Videojátékozás közben Sheldon rádöbben, hogy gyengülnek kognitív képességei, amit úgy próbál orvosolni, hogy különféle új terület megismerésével edzi az agyát, mint például a sütés vagy az egykerekűzés. Penny egy bárban összefut régi exével, Zackkel, aki felveti, hogy jöjjenek össze négyesben – Penny, Leonard, Zack és az ő mennyasszonya. A duplarandi végül csak félig jön össze, hiszen csak Zack jön el, ő viszont felajánlja Pennynek, hogy jöjjön át hozzá dolgozni, ami nem fekszik túl jól Leonarddel. Mindeközben pedig Howard és Bernie alsó hangon oltja egymást fiatalkori hobbijaik miatt.

Sheldon szála elég megszokott vonalat követett: a pasi valamit a fejébe vesz, aztán azt, mint egy bulldog, végigviszi, ami persze számos vicces szituációhoz vezet. Mondjuk számomra ezek közül egyik sem volt hangosan felröhögős szituáció, de attól még jól szórakoztam rajtuk. Azért pedig külön jár egy pirospont, hogy az alkotóknak sikerült egy elég megható témát is érintenie ezzel a megközelítéssel: Sheldon azért is viseli nehezen azt, hogy „gyengül” az, mert úgy érzi, kezd kifutni az időből, hogy megnyerje a Nobel-díjat. Ennek kapcsán aztán van Amyvel egy egészen érzelmes jelenete is, ami külön tetszett, arról nem is beszélve, hogy jó látni, hogy a banda komolyabb témákkal is tud mit kezdeni.

Mindeközben Pennyék szála nem éppen az volt, amire számítottam. Bevallom, mikor Zack először mondta, hogy vacsorázzanak együtt négyesben, azt hittem, majd arra fog kimenni a játék, hogy, elég szakállas fogásként, Zack mennyasszonya pont olyan lesz, mint Penny, vagy legalábbis az ő lebutított verziója. Aztán echte nem ez történt – a csaj fel sem tűnt a színen –, hanem helyette ismét előkerült az, hogy Penny nem igazán szerezi a mostani munkahelyét, és váltani szeretne. Ebből pedig jött Zack ajánlata és a várható kérdés: jó ötlete-e, hogy két ember, akik korábban jártak, együtt dolgozzanak? Mondjuk erre végül az epizód nem igazán adott választ, hanem lerendezte azzal, hogy a jelenlegi párok szerint ez hülyeség. Viszont érdekes, hogy az írók másodjára hozták fel a témát, hogy Penny elégedetlen a munkahelyével, vagyis könnyedén előfordulhat, hogy a szöszi hamarosan új állás felé fog nézni.

Mindezek mellett azonban állítom, hogy az epizód sztárja, kétség nélkül, Bernadette volt. Bár fontosabb történetszálat kapott nem, hanem inkább csak a többiek plotjait erősítette, olyan gyönyörű beszólásai voltak, hogy azt tanítani kellene. Első körben előjött az, hogy kezd frusztrált lenni és már visszatérni a régi életéhez (ahol mondjuk szabad alkoholt inni), második körben Howarddal oltották egymást gyönyörűen, de olyan összhangban, hogy lassan ők lesznek az egyik kedvenc szitkomos házaspárom.

Messze nem állítom, hogy ez az epizód lett volna az évad legerősebbje, de, mint ahogy azt már a bevezetőben is mondtam, azért ügyesen hozta az elvárt színvonalat, és ettől többet nem is nagyon kérek.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .