A szekér összedől – Family Guy 15.évad

Azt már tudni lehetett egy ideje, hogy bajok vannak a Family Guy háza táján, de voltam olyan naiv, hogy azt hittem a 14 évadban tapasztaltak után mélyebb szakadék már nem is jöhetne a sorozat életében – de a már szám szerint 15. évad erre rendesen rácáfolt. Figyelem, a cikk helyenként spoilereket és poénmentes megszólalásokat fog tartalmazni.

Te szent óriáscsirke, hol is kezdjem? Az első pár epizód nézése közben még képes voltam reménykedni abban, hogy majd a hátralévők jobbak lesznek, mint amiket jelenleg nézek, de rendre csalódnom kellett. Pedig nem azzal volt, amit mondani akart, hanem azzal ahogy kimondta a Family Guy: Quagmire Tinderre való rászokása egy remek fricska mind a netes társkeresőknek, mint a sekélyes alkalmi kapcsolatoknak, de amit bemutattak az adott epizódban aligha volt vicces – inkább visszataszító – ami nagy szó, mert végül is Quagmire-ről beszélünk. Másik ilyen rész az, amikor Brian lesz Carter ideiglenes vakvezető kutyája, de sokkal inkább érdekli őt a pénz és hatalom, mint “gazdájának” az egészsége. Ezt persze megszokhattuk a felszínen mindentudó kutyától, de amikor már drasztikus eszközökkel is ragaszkodik a nem őáltala birtokolt vagyonhoz, a képzeletbeli pumpám az egekbe szökött.

Megváltást a Peter által bemutatott klasszikus könyvadaptációs daraboktól reméltem – mert korábban is volt már, és az akkor remekelt -, de itt is a csak Nagy Gatsby paródiánál volt egy kis mozzanat, ami érdekesnek mondható volt, de az is csak azért, mert még fél perccel tovább húzták azt a témát, hogy Joe és Bonnie kapcsolata miért labilis. Mindössze egy rész volt, amit pozitívan voltam képes értékelni ez pedig az, amikor Chris egy igazi hírességet hív el a sulibálba – aki Chris minden ismert negatívuma ellenére képes szeretni a fiút.

Tudom, hogy sokan nem szeretik, ha a Simpson Családdal hasonlítják össze a sorozatot, de volt egy pillanat a tipikus “behind the scenes” epizódban, amikor maguk az alkotók rúgják hátsón magukat azzal, hogy a Simpsont is életre hívják, ha csak pár képkocka erejéig is. Simpsonék már a Family Guy előtt is képesek voltak úgy mindent felrúgni, hogy nagyrészt képesek voltak megmaradni a kulturált keretek között, továbbá a legújabb évadok epizódjaira sem tudom azt mondani, hogy unalmasak vagy laposak – ami nagy szó egy ilyen hosszúságú sorozatnál.

Bár a cikk nagyban ezt sugallja, nem írtam le teljesen a Family Guy 15.évadát: némi kis szikra, megmosolyogtató jelenetek és vicces beszólások még akadnak, de csak nagyon elvétve és azokhoz sajnos át kell rágni magunkat az adott epizód izzadságszagú jelenetein is.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Pilotmustra – The Orville | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.