Azt már tudni lehetett egy ideje, hogy bajok vannak a Family Guy háza táján, de voltam olyan naiv, hogy azt hittem a 14 évadban tapasztaltak után mélyebb szakadék már nem is jöhetne a sorozat életében – de a már szám szerint 15. évad erre rendesen rácáfolt. Figyelem, a cikk helyenként spoilereket és poénmentes megszólalásokat fog tartalmazni.

Te szent óriáscsirke, hol is kezdjem? Az első pár epizód nézése közben még képes voltam reménykedni abban, hogy majd a hátralévők jobbak lesznek, mint amiket jelenleg nézek, de rendre csalódnom kellett. Pedig nem azzal volt, amit mondani akart, hanem azzal ahogy kimondta a Family Guy: Quagmire Tinderre való rászokása egy remek fricska mind a netes társkeresőknek, mint a sekélyes alkalmi kapcsolatoknak, de amit bemutattak az adott epizódban aligha volt vicces – inkább visszataszító – ami nagy szó, mert végül is Quagmire-ről beszélünk. Másik ilyen rész az, amikor Brian lesz Carter ideiglenes vakvezető kutyája, de sokkal inkább érdekli őt a pénz és hatalom, mint “gazdájának” az egészsége. Ezt persze megszokhattuk a felszínen mindentudó kutyától, de amikor már drasztikus eszközökkel is ragaszkodik a nem őáltala birtokolt vagyonhoz, a képzeletbeli pumpám az egekbe szökött.

Megváltást a Peter által bemutatott klasszikus könyvadaptációs daraboktól reméltem – mert korábban is volt már, és az akkor remekelt -, de itt is a csak Nagy Gatsby paródiánál volt egy kis mozzanat, ami érdekesnek mondható volt, de az is csak azért, mert még fél perccel tovább húzták azt a témát, hogy Joe és Bonnie kapcsolata miért labilis. Mindössze egy rész volt, amit pozitívan voltam képes értékelni ez pedig az, amikor Chris egy igazi hírességet hív el a sulibálba – aki Chris minden ismert negatívuma ellenére képes szeretni a fiút.

Tudom, hogy sokan nem szeretik, ha a Simpson Családdal hasonlítják össze a sorozatot, de volt egy pillanat a tipikus “behind the scenes” epizódban, amikor maguk az alkotók rúgják hátsón magukat azzal, hogy a Simpsont is életre hívják, ha csak pár képkocka erejéig is. Simpsonék már a Family Guy előtt is képesek voltak úgy mindent felrúgni, hogy nagyrészt képesek voltak megmaradni a kulturált keretek között, továbbá a legújabb évadok epizódjaira sem tudom azt mondani, hogy unalmasak vagy laposak – ami nagy szó egy ilyen hosszúságú sorozatnál.

Bár a cikk nagyban ezt sugallja, nem írtam le teljesen a Family Guy 15.évadát: némi kis szikra, megmosolyogtató jelenetek és vicces beszólások még akadnak, de csak nagyon elvétve és azokhoz sajnos át kell rágni magunkat az adott epizód izzadságszagú jelenetein is.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “A szekér összedől – Family Guy 15.évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .