Mi történik, amikor az ember “ingyen jeggyel” megy a PlayITre? Vagyis hát kiállítói jeggyel egy cosplayes csapattal? Hát nem igazán az, ami alap esetben. Erről fogok most nektek mesélni.

Fotó: PlayIT

Idén a Cosplayers of Ice and Fire csapatával érkezdtem a PlayITre. A korán érkezők felállították a pultot és szépen el is rendezték a kiállításunkat, mire mi oda értünk. De a bejutás sem volt zökkenőmentes. A kint álldogáló szervező srácok nagyon segítőkészek voltak, mindenben tájékoztattak, hogy hol tudunk bejutni, jegyet átvenni, stb. A Hungexpo II-es kapujánál voltak a jegyeink egy aprócska üvegdoboz szerű kis építményben, ami úgy nézett ki kívülről, mintha valaki erőszakkal gyömöszölt volna bele annyi embert, amennyi csak befért. Itt volt egy pult, ahol elkérhettük a jegyünket, de ehhez át kellett úszni az iszonytató embertömegen. Ez a tömeg a VIP és hasonló különleges jegyes látogatók tömkelege volt, akik valamiért beszuszakolták magukat oda, mert onnan lehetett volna bemenni, igaz, csak egy óra múlva. A szervező srác felrakta a karszalagjainkat, majd azt tanácsolta, kéredzkedjünk be az autós bejáratnál, hogy időben odaérjünk a helyünkre. A rendkívül tanult biztonsági őr természetesen az udvarias kérdésemre jól rám ordított, hogy nem látom e, hogy az autós közlekedés… Jó, akkor legyen az üvegdoboz…

Mikor végre bent voltunk, átöltöztünk, majd kiállítással és interaktív játékokkal vártuk a vendégeket, akiknél nagy sikert arattunk, bár még mindig azt sajnálták legjobban, hogy nem tudták megvenni kb az egész pultunkat. Ezen a rendezvényen mindig meglepő, ha valami nem eladó.

Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubja Fotó: Horváth József Árpád

A Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubja mellett volt a pultunk, akik mint mindig, most is nagyon jófejek voltak, rengeteget viccelődtünk és szórakoztunk együtt. Sok régi és új cosplayes barát jött oda hozzánk, mindenkit jó volt látni. Mivel azonban sajnos két színpad között voltunk elhelyezve, egyik műsorból se nagyon hallottunk semmit, mert a másiktól mindig jött a zaj. A D csarnokban – ahol voltunk – folyamatosan iszonytató volt a tömeg, az egyik kijáratot szinte lehetetlen volt használni. Nekem nagyon tetszik, ha sok a jó program, de egy kicsit több logisztika belefért volna a helyszín tervezésébe.

És jöjjön a bizonyos “ingyen jegy”, vagyis mire jogosít fel a staff karszalag? Előző PlayITen kb minden jóra, de most nagyjából semmire. Ha ilyen van a kezeden, az azt jelenti, hogy jogod van egész nap a pultodban ülni és csinálni a dolgodat, és az egyikőtöknek előadást tartani, mindezt ingyen. Jogod van kipróbálni az összes olyan programot, amit az alap jeggyel ki lehet próbálni, de mivel azzal órákig kell sorba állni, hogy odajuss valahova, igazából ezt sem teheted meg, mert a pultodban kellene lenned. Mivel mi most elég sokan voltunk, mindig el tudott menni a csapat egy része kicsit körülnézi, szórakozni, de ez az idő nem sokra volt elég. Múltkor a kiállításért meg a programokért legalább némi szendvics meg üdítő járt, hogy ne a rémesen túlárazott ételek közül válogathassunk csak, de most erre se voltunk jogosultak. A szervezőség elviekben segítőkész akart lenni, és közreműködni a csapatunkkal a Trónok Harca témájú programokban, aztán valahogy mégsem lett belőle semmi, pedig a mi vezetőségünk nagyon rajta volt az ügyön…

XO Creative Studio

Azért meséljünk arról is, ami tetszett. A legjobb része tényleg az emberek voltak, rengeteg új barátot szereztem, és sok régit is végre viszontláthattam, ami nagyot emelt a rendezvény hangulatán. A vastrónnál is készítettünk néhány vicces képet, bár azt nem igazán értettük, miért nem mehetett oda hozzá egyszerre háromnál több ember, nem akartunk mind beleülni… Horával és Attilával pedig beruháztunk a lehetőségre, hogy készíthessünk egy közös képet Daniel Portmannel (Podrick – Trónok Harca) és Gemma Whelannal (Yara Geryjoy – Trónok Harca), ami tényleg nagy élmény volt, iszonyatosan jófejek és közvetlenek voltak, nagyon tetszettek nekik a cosplayeink. Az előadáson sajnos nem tudtunk ott lenni, mert 1: nagy csúszás volt, és így nem volt rá időnk, 2: erre sem jogosított fel a staffos karszalag, szóval ha valaki bejutott, az csak szervezői baki miatt sikerült. Emellett még új csoportképek is készültek a csapatról, amit már mind nagyon vártunk, és közben is rengeteget nevettünk.

A cosplayers of Ice and Fire csapata Fotó: Swords&blueberries creatives

Amint láthatjátok, nem sok programon tudtam részt venni, de a szervezés komoly hibái ellenére is jól éreztem magam, bár ez főleg a társaság érdeme. Kíváncsi vagyok, egy külső szemlélő hogy vélekedik erről, remélem, ilyen beszámolókat is olvashatunk majd.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

4 thoughts on “PlayIT 2017 Tavasz – Cosplayes kiállító szemszögből”

  1. A staff azt jelentette, hogy a rendezvényen dolgozol s nem szórakozol. Én is staffként mentem, pont veletek szemben a 202. Hadosztàly keretein belül. De ahhoz, hogy egyéb extrákhoz hozzájussak bezony megvettem a trónok harca ViP és collectors edition jegyet. Igy is egész nap a D és F csarnok között rohangàltam, hogy ott legyek ahol mindig lennem kellett èpp.

    1. Igen, igazad van, utólag ezt be is látom, csak azért érintett furcsán a dolog, mert az előző eseményen több dologra volt lehetőségünk, és ehhez képest volt kevesebb. Azt már belátom, hogy a staffnak tényleg ez a dolga, csak korábbiak alapján másra számítottam. Az, hogy nem mehettünk a Trónok harcás dologra meg azért volt furcsa, mert volt egy kezdeményezés felénk ebben az ügyben, csak valahogy elmaradt a vége felé a kommunikáció. Nem akartam senkit megsérteni, a staffos srácok nagyon segítőkészek voltak.

  2. Az ember nem azért megy ki kiállítóként egy rendezvényre, hogy szórakozzon, és minden jót kipróbáljon, ingyen. Az ember dolgozni megy oda ki, tehát tessék szépen a pultodnál állni, néha kimenni kisseb szünetre, aztán vissza a pulthoz.

    1. Igen, mostmár belátom, hogy így van, igazad van, csak ahogy az előző hozzászólónak is mondtam, azért volt ez furcsa, mert a korábbi rendezvényen még nem volt teljesen így, akkor több dologra volt lehetőségünk. Tényleg nem akartam senkit megsérteni ezzel.

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .