Avagy az epizód, ami egészen érdekesen indul, ám mégsem megy gyakorlatilag sehová.

Egy fejfájására és szédülésre panaszkodó kisfiú egyedül utazik be a kórházba, hogy segítséget kérjen. A vizsgálatokból kiderül, hogy agytumora van, azonban a szülők nem hisznek abban, hogy a műtét segíthet – Isten majd mindent megold. Alex és Stephanie azon van, hogy segítsen a kisfiún, azonban Minnick, a törvényre hivatkozva, az útjába áll. Eközben April, Maggie és Meredith egy másik eseten dolgozik: egy esését követően bekerül a sürgősségire egy fiatal nő, akiről kiderül, hogy operálhatatlan szívtumora van, és az orvosok egy évet jósolnak neki, amivel ő meg is barátkozott. Maggie azonban a fejébe veszi, hogy megműti a nőt. Meredith arra készül, hogy komolyabbra fordítsa a Riggsszel való kapcsolatát, ám ehhez előbb még tovább kell lépnie, mivel még mindig ragaszkodik Derekhez. Deluca bepróbálkozik Jónál, Minnick egyre jobban hajt Arizonára, Richard próbálja rávenni Bent, hogy vállaljon kockázatokat, Stephanie pedig meggondolatlan lépést tesz.

Mikor először láttam az előzetest, bevallom, egészen felcsigázott az epizód, mivel úgy tűnt, valódi drámára számíthatunk az agytumoros kisfiú nyomán. És, hát, valamilyen dráma volt is, de mégis valahogy úgy éreztem, hogy az egész nem megy sehová. A kisfiú megjelenik, rohamot kap, kiderül a tumor, megjönnek a szülők, akik kijelentik, hogy hazaviszik a gyereket, Alex kiakad, a gyerek visszajön, megműtik. Ennyi. Na, jó, a végén volt egy kis csavar, ami nem volt túl drámai, viszont egész jó valláskritikát fogalmazott meg.

A másik eset, a daganatos nő, meg egy az egyben Meredith történetszálát támogatta meg: a tumor volt Derek metaforája, amitől nem lehet teljesen megszabadulni, de nem is baj, így is lehet élni (jó, tudom, kicsit hibás metafora). Valamilyen szinten ez is érdekes volt, azonban innen is hiányzott némi feszültség. Arról pedig már ne is beszéljünk, hogy egy éven keresztül húzták ezt a Maggie-Riggs-Meredith–dolgot, amiből a múlt héten balhé lett, amit azonban mostanra teljesen feloldottak. Mert hogy Maggie már inkább benn marad a kórházban, hogy Meredith és Riggs nyugodtan kamatyolhasson otthon.

Amúgy, margójegyzet: abba belegondolt valaki, hogy akkor most tulajdonképpen hány szoba van Meredith házában? Mert ugye a sorozat elején két lakótársat keresett, a hetedik-nyolcadik szezon magasságában laktak ott talán öten is, most viszont hatan: Meredith, Maggie, Amy (akiknek mind saját szobája van), és Meredith három gyereke – mind egy szobában, vagy mi? Hol alszanak a gyerekek?

Ezeken felül a szerelmi kapcsolaton volt a hangsúly. Egyrészt ugye DeLuca ráhajtott Jóra, aminek kapcsán előkerült, hogy akkor Jo meg Alex most együtt van-e – amire nem kaptunk választ (komolyan, annyi színésznő szült már ebben a sorozatban, de ezt eddig Jo esetében oldották meg a legrosszabban). Szóval ezt már fél évad óta húzzák. Emellett pedig megy Arizona és Minnick erőltetése, amiből már nagyon elegem van – mert továbbra is fenntartom, hogy Minnick borzalmas karakter –, ráadásul a héten még egy indokolatlan leszbi-szexjelenet is kellett. Mindezek mellett Ben történetszála még kifejezetten érdekesnek tűnt.

Tudom, hogy csak magamat ismételgetem, de nagyon kiégett már ez a sorozat. Valaki kegyelmezzen meg neki!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .