Nem azt mondom, hogy nem zárult kellő csattanóval az évad, de magától az epizódtól azért nem dobtam el az agyamat.

Miközben Amy New Jerseyben van, megjelenik az egyetemen Dr. Ramona Nowitzki, az a fizikus, aki egyszer, évadokkal korábban, mániákusan követte Sheldont egy ideig. Ezzel akkor persze – egy idő után – az őrületbe kergette Sheldont, mostanra azonban a pasi mintha ezt teljesen elfelejtette volna, mivel rögtön nagyon szívélyes kapcsolatot alakít ki Ramonával. A többiek persze érzik, hogy a nő mit is akar Sheldontól – Amyről nem is beszélve –, Sheldon maga azonban természetesen észre sem veszi, hogy Ramona hajt rá.

Tudtuk már egy ideje, hogy Ramona vissza fog térni, viszont úgy érzem, feltűnése nem ütött elég nagyot – igazából nem volt semmi meglepetés, Sheldon egyszerűen csak megjelent a srácok asztalánál az egyetemen Ramonával, és közölte, hogy a fizikusnő visszatért Svájcból. Szóval az egész nagyon lazán volt megrendezve, gyakorlatilag nulla meglepetés-faktorral.

Innentől kezdve pedig az epizód eléggé kiszámítható mederben folyt: Ramona hajt Sheldonra, aki ebből semmit sem vesz észre, a többiek ki vannak akadva és nem igazán tudják, mit is tegyenek, Amy – aki Skype-on keresztül van jelen – előbb ledöbben, aztán kiakad és kiabál egy sort Pennyékkel, Sheldon pedig az egészből abszolúte semmit sem fog fel. Szóval igen, minden pontosan úgy zajlott, ahogy arra az alapszituációból számíthattunk.

Maguk a jelenetek, amiket Ramona jelenléte váltott ki… nos, nem mondom, hogy rosszak lettek volna. Jól elszórakoztam rajtuk, cukik voltak, volt egy-két erősebb beszólás is, de olyan „hangosan felröhögök”-pillanat azért nem volt. Hát igen, itt játszott be az, hogy mindenki kiszámíthatóan viselkedett, tehát hiába voltak cukik, nagyon nagyot alakítani nem tudtak. Sőt, egészen az utolsó két percig nem is éreztem úgy, mintha egy évadzárót néznék.

Az viszont tény, hogy az utolsó jelenetben azért odatették magukat az alkotók. Jött egy váratlan fordulat, megspékelve Sheldon abszurd gondolkodásával és problémamegoldásával, és így csak egy szép kis cliffhangerrel ért véget az évad – igaz olyannal, amire gyakorlatilag már két éve számítani lehetett. Ám ez nem von le az fordulat értékéből, és kíváncsi leszek, honnan mennek majd innen tovább az alkotók.

Sok nagy fordulat történt a srácok életében ebben a szezonban – Leonard és Penny „újraházasodott”, Amy és Sheldon összeköltöztek, Howardnak és Bernie-nek megszületett a babája, Raj elvágta a köldökzsinórt, ami a szüleihez kötötte… Ami mind tök jó, de ha őszinte akarok lenni, humor-szinten azért eléggé ingadozó minőséget hozott az évad. Emiatt pedig kicsit tartok is a jövőtől – hiszen még két évig biztos színen lesz a széria –, másfelől viszont örülök is, hiszen azért mégiscsak jó lesz még ezeket az őrülteket bámulni egy ideig.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .