Be kell vallanom, a maga kissé erőltetett, kissé (nagyon) hatásvadász módján, ez az epizód nem is volt annyira rossz – sőt, kicsit már kezdte is bennem felidézni a sorozat régebbi fináléit.

Owenhez reggel két díszegyenruhás katona érkezik, és közli vele, hogy megtalálták a tíz éve eltűnt húgát – élve. Ám ahelyett, hogy Owen örülne a hírnek – érthető módon –, ismét előtör a PTSD-je, ami a munkája során is fennakadásokat okoz. Meredith nem lépésre szánja el magát, és eldönti, hogy bemutatja Nathant a gyerekeinek. Egy család behozza fuldokló csecsemőjüket a kórházba – a kicsinek végül semmi baja nem lesz, azonban bennfogják megfigyelésen, ami közben az olyan hatévesforma nővére folyamatosan elcsatangol az épületben. Maggie, Stephanie, Bailey és Jackson egy súlyosan sérült fiatal párt lát el, akiknek a kocsija lezuhant egy szikláról. Miután a párocska hiányos ruházatban került elő, az orvosok feltételezik, hogy egy pásztoróra közben történt, azonban amikor a nő felébred, kiderül, hogy messze nem erről van szó. Mindeközben Alex megkerestette egy magánnyomozóval Jo férjét – aki szintén orvos, és éppen egy konferencián vesz részt –, és felkeresi a férfit, bár láthatóan ő sem tudja, mégis mihez kezdjen vele.

Oké, szóval nem volt olyan rossz ez az epizód, de – azt fontos megjegyezni – annyira jó sem. Először is kicsit félrevezető volt az egész marketing – a promók nagyon úgy harangozták be az epizódot, hogy hú, de milyen feszült és milyen drámai lesz, ami részben igaz is volt, csakhogy lement úgy a rész kétharmada, mielőtt valami igazán drámai és feszült történt volna. Az olyan olcsó fogásokról pedig ne is beszéljünk, mint az, hogy Owen húga a csodával határos módon tíz évvel később előkerült (emberek, ilyen nincs. Egyszerűen nem logikus, maximum akkor, ha az orvosi tudása miatt tartották fogva a csajt), vagy az, hogy a kislány folyamatosan ilyen lazán el tudott kóborolni, mert se a szülők, se a kórház dolgozói nem vették észre (elméletileg van ott bölcsőde, nem? Miért adták be addig oda?). Azt pedig már meg sem említem, hogy, bár Zolát és Bailey-t láttuk, Ellisnek se híre, se hamva.

Viszont az autóbalesetet szenvedő pár esete – ahol igazából Stephanie került a középpontba – egészen ügyes volt. Jó volt a csavar, váratlanul jött, és meghozta pont azt a feszültséget, ami kellett az epizódba. Jó, persze itt is voltak hülyeségek, amikbe most nem fogok belemenni, mert nem akarok spoilerezni. Mindenesetre kifejezetten jó volt ez a vonal, ami egyértelműen a jövő heti finálét volt hivatott felvezetni – ami, van egy olyan érzésem, az egyik orvos halálával fog zárulni. De nem is baj, az már csak elő szokott fordulni a széria fináléiban.

Alex szálát viszont nem tudom hová tenni. A pasas egyszerűen eldöntötte, hogy elmegy és megkeresi Jo férjét – hogy miért pont most, nem kérdezzétek (talán a múlt heti apa miatt?). Ráadásul úgy tűnik, ő sem tudja, mihez is kezdjen. Az egész történetszála gyakorlatilag fantázia-jelenetekből állt, amikben Alex elképzelte, mit is tehetne, és az milyen következményekkel járna – persze mi, nézők, először nem tudtuk, hogy csak képzelgést látunk. Aztán a végén nem tett semmit, úgyhogy egyetlen kérdés maradt: a jövő héten vajon folytatódik még ez a szál?

Meredith szenvedése továbbra sem tud érdekelni, főleg úgy, hogy már most érezhető, hogy a készítők arra fogják használni Owen húgának visszatértét – aki egykoron együtt volt Riggsszel –, hogy összehozzanak egy szerelmi háromszöget, és Mer még tovább mártírkodhasson. Owen lelki utazása amúgy egészen érdekes, de azért itt is érezhető, hogy az alkotók már erősen túlhúzták a dolgokat. Viszont legalább mintha Amy és Owen kezdene kibékülni, bár nem tudom, hogy jó-e ez nekünk.

Szóval összességében az epizód hozta azt a drámai feszültséget, amit a jófajta Grace Klinika évadzárások szoktak teljesíteni, csak hát jó sok lyukkal, félrevezető promóval, és némi hatásvadászattal. De, a fene egye meg, most igenis izgulok a jövő hét miatt!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .