Tovább pörögnek az események a Better Call Saul háza táján: a Sunk Costsban ismét egy adaggal több bonyodalmat és akciót kapunk, mint az előző részben, a karakterek – a régiek és az újak egyaránt – egyre csak kerekednek és színesednek, valamint göngyölődnek a Breaking Badhez kapcsolódó szálak is. Ezen a ponton olyan érzésem van, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa, és kapunk az évadban még hideget-meleget.

Mike (Jonathan Banks) hajszája úgy tűnik, véget ért azzal, hogy az üldözött rájött a volt rendőr turpisságára és az országút egyik félreeső részén sarokba szorítja az öreget. Kiderül, hogy akivel Mike útja kereszteződött nem más, mint Gustavo Fring (Giancarlo Esposito), a Los Pollos Hermanos étterem tulajdonosa, és egyben a helyi drogkartell egyik fejese. Fring, mivel nem akar konfrontációt, főleg hogy mindkettejüknek a bögyében van a rivális Hector Salamanca (Mark Margolis), egy ajánlattal áll elő Mike számára, amit a férfi hezitál elfogadni. Eközben a McGill családi botrány tetőfokán Jimmyt (Bob Odenkirk) letartóztatják Chuck (Michael McKean) háza előtt betörés, és az általa okozott tárgyi károk miatt. Amikor a hír Kim (Rhea Seehorn) fülébe jut, felajánlja Jimmynek, hogy ügyvédként megvédi őt a bíróságon, ám Jimmy ezt elutasítja – egészen addig, amíg Chuck nem kavar még egy nagyot a levesen.

Két dolgot szeretnék kiemelni ebből az epizódból, az első, és legnyilvánvalóbb ezek közül Gus Fring és Hector Salamanca megjelenése. Az alkotók ebben a részben ültették el kettejük rivalizálásának csíráit, amiket valamilyen szinten már el is kezdtek kibontogatni  –mindezt úgy teszik, hogy azok számára is érthető legyen, akik esetleg nem látták a Breaking Badet, ugyanakkor természetesen a végkimenetel tudatában is rendkívül érdekes és izgalmas a folyamat. Giancarlo Esposito mit sem vesztett korábbi tehetségéből, hiszen még mindig képes egyik pillanatról a másikra kedves, mosolygós bácsiból, vérfagyasztóan gonosz bűnözővé válni.

A másik fantasztikus momentumot Jimmy és Kim kapcsolatának elmélyülése hozza. A fiatalabb McGill sokszor került már izzasztó helyzetbe a széria során, de talán most van a legnagyobb kutyaszorítóban. Kim pedig, minden Jimmy felé irányuló érzelmét félretéve képes segíteni az (egyelőre) szerencsétlen ügyvédtársán, még annak tudatában is, hogy Chuck az összes lehető szemétséget meg fogja lépni legális kereteken belül. Kettejük között pazarul működik a kémia, hiszen apró gesztusokból megértik egymást, sőt, néha szavak nélkül kommunikálnak, egyszóval igazi ütős, dinamikus duót alkotnak, és érződik rajtuk hogy ketten sokra vihetik.

Alakul tehát a Better Call Saul harmadik szezonja, és még mindig csak az elejénél tartunk – ugyan már csak hét epizód van hátra, de ennyi idő alatt bármi megtörténhet, úgyhogy unatkozni biztosan nem fogunk.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Better Call Saul S03E03 – Sunk Costs”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .