Ismét egy kicsit többet látunk a jéghegyből – múltkor az alkotók megpendítettek egy-két cselekményszálat, ami most tovább kacskaringózik és szépen haladunk a bonyodalmak tetőfokáig. Unatkozni megint nem lehetett egy percig sem, még úgy sem, hogy a Better Call Saul nem az őrült tempójáról híres. Az írói munka továbbra is zseniális, és bőven le tudjuk rágni a körmünket az epizód végére.

Egy pillanatra visszatekintünk 1999-be, amikor Hector Salamanca (Mark Margolis) és Gus embere, Ximenez (Manuel Uriza) bemutatják Don Eladiónak (Steven Bauer), ki mennyit zsebelt mostanában a drogbiznisszel. A Los Pollos Hermanos látszólag több bevételt hozott, ami természetesen bántja Hectort. A sorozat jelenében tovább folytatódik Fring és Salamanca vetélkedése: Hector fagyizóját – Mike (Jonathan Banks) közbenjárásával – körbeveszik a rendőrök; válaszul Hector fényes nappal megjelenik Gus éttermében és fenforgást okoz, megfenyegetve a felszolgálókat is. Eközben Jimmy (Bob Odenkirk) és Kim (Rhea Seehorn) gőzerővel dolgoznak azon, hogy legálisan törjenek borsot Chuck (Michael McKean) orra alá, és egyelőre hiába tűnik úgy, hogy az idősebb McGill van fölényben, Kimék ügyesen terelik őt a csapda felé.

Igazából ugyanazt a két részletet emelném ki, amit múltkor is – Salamanca és Fring harca rendkívül izgalmas és érdekes. Az alkotók pompásan építik a kettejük közötti feszültséget: az ujjainkat tördelve nézzük végig a Don Eladio villájában játszódó szcénát, ám az izgalmak akkor hágnak a tetőfokra, amikor Hector káoszt csinál Gus éttermében. Gus nyugodt ábrázata mögött féktelen indulatok bújnak meg, amik a Hectorhoz intézett szavaiban tökéletesen átjönnek – itt is jár a dícséret Giancarlo Espositónak, aki megint nagyot alakított.

Kim és Jimmy zseniális duót alkotnak – Jimmy kezdeti kétségbeesése enyhül, ahogy jönnek az ötletek, és egyre jobban bízik Kimben. Kim pedig nem csak barátként áll helyt, hanem ügyvédként is nemcsak hogy bizonyít, hanem brillírozik – és a legjobb, hogy mindezt egykori munkáltatója, Howard Hamlin (Patrick Fabian) szeme láttára teszi, aki Chuckot védi az ügyben. Egyelőre nem derül ki, hogy miben settenkedik a tökéletes páros, ám úgy tűnik, nagy dobásra készülnek.

A Sabrosito egy nagyon körmönfont véget kapott, ami akár cliffhangernek is tekinthető. Pontosan az az érzés fogott el Kim válasza hallatán, hogy ebből kell még és most azonnal – és ettől (is) jó ez a széria!

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .