Olykor szívesen előszedem a régi sorozatokat, amikből csak egy-egy epizódot láttam a tévében, ezek általában igen rövid, pár évados show-k. A Figyelők ezek közé tartozik, és bár élveztem az epizódokat, nincs kétségem afelől, hogy miért sújtott le az ABC kaszája.

Harlan Judd (Tim Daly) és Chris Didion (Rick Worthy) vezetik a Judd Kockázatkezelő Irodát, ami rendkívül diszkréten és hatékonyan dolgozik, ehhez persze az is hozzátartozik, hogy a törvény betűjét nem mindig tartják be, és hogy nem az igazság a fő céljuk, hanem, hogy az ügyfeleiknek megfeleljenek – többnyire. A cég bármilyen kényes ügyet elvállal, legyen az gyilkosság utáni nyomozás, eltűnt személy megtalálása, vagy leendő férj háttér-ellenőrzése.

Azonban a cég nincs jó anyagi helyzetben, ugyanis Harlan olyan ügyeket is elvállal, amik nem termelnek nagy hasznot, azonban őt kellően szórakoztatják, míg volt munkaadója, Clay Burgess (Gregg Henry) is erőszeretettel akadályozza a cég működését, amiben nagy segítségére van egy beépített ember, na meg persze Harlan kissé hektikus jelleme. Még jó, hogy a válogatott nyomozókból és elemzőkből álló csapat kiáll főnöke, és persze egymás mellett is, különben a cégnek már rég meszeltek volna.

A Figyelők egy teljesen korrekt krimisorozat, amin kellően el lehet szórakozni, de nem kell komolyan venni, ugyanis amint elkezdjük jobban boncolgatni a szereplőket vagy az epizódokat, darabjaira hullik a széria. Az epizódikus storyk között azért akad átívelő szál is, mint például Harlan flörtje a tehetséges ügyvédnővel, vagy Trish (Natalie Zea) se veled se nélküled kapcsolata kollégájával és volt szeretőjével, Jeffel (Eric Mabius). De talán a legnagyobb átívelés, hogy a cég minden egyes alkalommal bajban van, és pénzügyi válsággal küzd, amit Harlan egyszerűen képtelen megérteni, vagy felelős vezetőként dönteni, inkább játssza a maga macska-egér játékát a különleges ügyekkel.

Igen, ennek a szériának jól áll a távolság, érdemes megnézni, hiszen egy fáradt nap után üdítően hat, de egy pillanatig sem szabad jobban belegondolni a történetbe, mert akkor szétesik a sorozat is, meg az élmény is.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .