Gnar – Leauge of Legends

Név: Löscher Deborah

Nick: Kimiko

Link: https://www.facebook.com/kimicosplay

Csillagjegy: Ikrek

Szülőváros: Kistarcsa

Foglalkozás: Tanuló

Kedvenc film/sorozat:  Marvel filmek és a szellemes horrorfilmek (pl: Mama), Walking Dead, American Horror Story

Kedvenc zenei stílus/előadó: Skrillex, Brains, Copy Con, Three Days Grace

Kedvenc videójáték: Hmm.. Bioshock, Witcher, Resident Evil, Outast, Fall Out

Háziállat, kiskedvenc: Egy cicmákom van, Carl – rossz, mint az ördög, de azért szeretem. 

Arcade Sona – League of Legends

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

2004-ben voltam életem első conján, még a bátyámmal. Akkor ragadott magával a cosplay varázslatos világa, az átváltozás művészete, a kreativitás határtalan lehetőségei. A következő conomra már egy házilag összetákolt kis.. jelmez szerűségben mentem, de akkor nagyon büszke voltam rá. (Nem tudom ez pontosan melyik con volt már.)

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

A cosplay világon belül Dudust tudnám megemlíteni, aki nagyon inspiráló számomra, imádom minden cosplay-ét, még azokat is, akiket nem ismerek, és csak ámulok a hihetetlenül kidolgozott kiegészítőin is. A cosplay világon kívűl pedig a barátnőimre, édesanyámra számíthatok, ők szoktak segíteni mondjuk egy cosplay kivitelezésében.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert sem a családom sem a barátaim nem ítélnek el emiatt. Az osztálytársaim, de még a tanáraim is hozzászoktak, hogy néha napján, mondjuk, parókában masírozok be az iskolába. (Szerencsére a párom se néz emiatt dilisnek, amiért külön hálás vagyok.) Van, amikor kicsit kiakadnak, mert túl sokat költök egy-egy jelmezre, de szerintem már megszokták.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Azon kevésbé kedvelt cosplayerek közé tartozok, akik nem maguk készítik a jelmezeiket. Én például nem tudok varrni, és soha nem is érdekelt a dolog, ezért vagy ebay-ről rendelem meg a kész ruhát, vagy az ügyes varrós barátnőmmel csináltatom meg, miután megvettem hozzá az anyagot. Én inkább a sminkkel, a parókák beállításával és a kiegészítők, fegyverek készítésével szeretek bíbelődni.

Ranmao – Kuroshitsuji

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

A dekorgumi, a hungarocell és a ragasztópisztoly nagy barátom. Szeretem, ha farigcsálhatok valamit, órákon át el tudok szórakozni egy kis kiegészítőn, ha úgy tartja kedvem.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Régebben minden conra elmentem, és minden conra más-más jelmezeim voltak, de most egy kicsit lelassítottam, így azt mondanám hogy 1-2 cosplay sikerül mostanság egy év alatt. Régebben több időm volt ezzel foglalkozni, sajnos most több mindenre kell odafigyeljek.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Az ítélkezés, természetesen. Mindenki zombi mód hirdeti, hogy a cosplay mindenkié, aztán ha meglátsz egy ugyanolyan cosplayt mint a tied, rögtön megy a köpködés, a fújolás a másikra. Arról nem is beszélve, hogy például én magam is tapasztalom, hogy ki vannak rekesztve azok, akik meg merészelik vásárolni, csináltatni a jelmezeiket, és nem ők maguk varrják. Belátásom szerint teljesen mindegy hogy rendeled, vagy te készíted, a lényeg hogy érezd jól magad benne.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Arcade Sonát tudnám mondani (League of Legends). Bár kicsit szégyenlős voltam benne, mert nem szoktam ilyen cosplayeket felvenni, de nagyszerűen éreztem magam Sonaként, végtére is “ő” vezetett be a Lol-ozás világába, az első supportom volt, és az első gamer cosplayem is egyben. Na és Sona Etwalh-ját én készítettem, amire nagyon büszke voltam.

Van olyan anyag, legyen az szövet vagy műanyag, amit még nem próbáltál ki, de nagyon szeretnél?

Sokan zengnek ódákat a worbláról, de egy kicsit drága az én pénztárcámhoz, mégis egyszer szívesen kipróbálnám milyen azzal dolgozni.

Christmas Miku – Vocaloid

Van valamilyen vicces vagy meghökkentő cosplayes történeted?

Hmm.. most csak az jut eszembe, amikor a párommal Asuna és Kirito voltunk, álldogálunk, beszélgetünk a barátainkkal, amikor egyszer csak karon ragad egy ismeretlen Kirito, és elfutott velem. Nem igazán értettem a helyzetet, de a saját Kiritom a megmentésemre sietett. Inoriként pedig nagyon sokan szerettek volna velem/rólam képet, aminek nagyon is örültem, de a nap végére borzasztó fáradt és éhes lettem, így lerogyva egy kőtömbre, fáradtan és begörnyedve tömtem a fejembe a rament, de persze még így is elém rohant valaki, lefotózott és továbbállt. Mondanom sem kell életem legcsodásabb képe készült akkor.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Tom Hiddleston, nem vitás (Ha valakinek így könnyebb: Loki, Asgardból). Bár Loki szerepében szerettem bele, rá kellett jöjjek, hogy magának a színésznek is oltári stílusa van, szívesen elbeszélgetnék vele, és elkapnám egy két selfire.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Hatsune Miku az, akinek nem csak álomszép haja és hangja van, de brtuális mennyiségű gyönyörű és kreatív ruhája is. Biztosan fogok még tőle is cosplayezni. (Eddig csak karácsonyi Miku voltam az egyik téli conon.)

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Úgy gondolom, hogy segített kitárulkozni, mert mindig is elég magamnak való voltam, amolyan magába forduló ijesztő kiscsaj, de a cosplay által (is) barátokra találtam, és talán kicsit megtaláltam benne önmagam is. Az árnyoldala természetesen hogy elég sok pénzt elszív a dolog, és hogy ha tetszik, ha nem, nem csinálhatja ezt az ember örökké.

Asuna – Sword art online

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Konkrét álom cosplayem nincsen, de nagyon szeretnék egyszer állig páncélban megjelenni az egyik rendezvényen. Sajnos még nem tanultam ki a páncélkészítés mesterségét, sem hogy hogy lehet olyan brutál élethűen kifesteni őket, de igyekezni fogok!

Kávés vagy inkább teás vagy?

Hát ha választani kell, akkor inkább a tea. De ha őszinte akarok lenni, akkor kakaó.

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Egy yukata verziós Asuna (Sao) és egy D.va (Overwatch) van most, amiket szeretnék elkészíteni.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Nem merem magam gamernek nevezni, így maradjunk annyiban, hogy szeretek számítógépes játékokkal játszani, ezen felül rajzolni szeretek nagyon.

Melyik roxforti házba tartoznál? (pár mondatban fejtsd ki miért)

Nem vagyok nagy Harry Potteres, de a Mardekárt választanám, mert Draco a legkirályabb karakter, és mert ott vannak a legfurcsább arcok. Oda kerülnek a gonosz különcök, úgy érzem jól elvegyülnék.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

A kedvenc Disney hercegnőm Aranyhaj, de mégis inkább Meridát választanám. És nem csak a brutális vörös hajzuhatag miatt! Aki látta a mesét, tudja, hogy mi a vége, és én azt hiszem, el tudnám úgy képzelni az életem.

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

A macskámat, a kedvenc könyveimet és valami olyan zenelejátszó készüléket, ami sosem merül le. Zene nélkül megőrülnék!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .