Szeretem, ha egy sorozat sokáig tart, mivel így hosszú ideig élvezhetem kedvenceim kalandját, ám el kell ismerni, vannak olyan történetek, amik nem működnek hosszú távon, és A szökés pontosan egy ilyen történet. Míg az első évadot nagyon élveztem, addig a szintén huszonkét epizódos második évadot már annál kevésbé.

Michael Scofield (Wentworth Miller), szó szerint börtönbe ment testvéréért, Lincolnért (Dominic Purcell ) ám sokakkal ellentétben neki volt terve, hogyan is szabadítsa ki magukat, és a szabadulás után miképpen is tervezzék meg életüket. Azonban ebbe a tervbe jócskán belenyúltak a rabtársak, így pedig nem két ember szökött meg, hanem egyenesen nyolc, akiket mind az FBI, mind a sajtó „Fox River-i Nyolcak” néven emleget. Michael első sorban egy volt fegyenc több évtizede elrejtett zsákmányát akarta megszerezni, ám nem várt akadályokba ütközött, miközben a Lincolnt-t börtönbe juttatók is utánuk nyomoztak. Az FBI könyörtelen nagyágyúja, Alexander Mahone (William Fichtner) is a nyomukba szegődött, aki nem fél bepiszkolnia a kezét, hogy elérje célját.

Azonban fordult a kocka, mikor egy rég nem látott ismerős bukkant fel a testvérpár életében, és akinek köszönhetően talán lehetőség adódik a szabad és legális életre, ehhez azonban ismét ártatlanokat kell bevonnia Michaelnek a játékba.

Nagy hiba volt az alkotók részéről, hogy a második évad ugyanolyan epizódszámmal futott, ugyanis így egymást érték a fillerek, a tempótlan megmozdulások, és a korábban annyira precízen kim ért pillanatok is elvesztek. Ehelyett a nézők kaptak egy üldözéstörténetet, ahol mindig minden csak a szerencsén múlt, nem pedig a korábban olyan jól működött logikán. Ráadásul nagyon sok alkalommal használták a készítők az írói önkényt, vagyis mikor azért történik valami, mert ők mindenáron ezt akarják, nem pedig azért mert reális lenne az adott körülmények között.

Az új szereplő, Mahone behozás azonban jó választásnak bizonyult, mert kellően felforgatta az állóvizet, és valódi, méltó ellenfelévé vált Michael Scofieldnek. Azonban a misztifikált és arctalan Cég, mint nagy ellenség már kevésbé, és szinte minden megmozdulást vagy rossz dolgot erre fogtak a készítők. Szomorú volt látni, hogy egy korábban igen korrekt és élvezetes sorozatot mennyire ki tudja véreztetni az, ha csak dollárjel lebeg az alkotói gárda szeme előtt. És ahelyett, hogy egy viszonylag kényelmes lezárással véget vetettek volna a szériának, inkább még ráhúztak még két évadot!

Ugyan még nem láttam a teljes szériát végig, de nem hiszem, hogy jó döntés volt a Fox részéről, hogy felélesztette – és látva mind a rajongók, mind a kritikusok véleményét, nem vagyok ezzel egyedül!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .