Tudom, tudom, még midig ezen a régi szérián lógok – de okkal! Mint ahogy azt már fejtegettem egy párszor, a szóban forgó sorozat nem csak hihetetlenül vicces, hanem fontos témákat is boncolgat. És ha ez még mindig nem lenne elég, számos neves színész is megfordult benne egy-egy epizód erejéig, most pedig ebből hoztam egy kis válogatást.

  1. George Clooney

Még a második évadban egyszer a rendőrség azt gyanítja, hogy a Dorothyék szomszédjában lakó házaspár valójában ékszertolvaj, így hát két nyomozó pár napra beköltözik a lányokhoz, hogy onnan figyeljék a gyanúsítottakat. És az egyik nyomozó bizony nem más, mint a még sötét hajú, pirospozsgás arcú – mindössze csak huszonhat éves – George Clooney.

  1. Burt Reynolds

Szintén a második évadban, bár valamivel Clooney előtt, a Dorothy, Rose és Blanche nyer három jegyet Burt Reynolds legújabb filmjének bemutatójára és az utána tartandó afterpartyra – csak hát sajnos nem jutnak el oda, mert egy véletlen folytán prostinak nézik őket, és az éjszakát a dutyiban kell tölteniük. Sofia azonban már csak bosszúból is elmegy, és össze is haverkodik a színésszel – aki másnap megjelenik a lányok lakásán, hogy randira vigye Sofiát.

  1. Debbie Reynolds

A hatodik szezonban egyszer Dorothy majdnem elköveti azt a kolosszális hibát, hogy ismét hozzámegy az exéhez, Stanhez. Amikor pedig még úgy állnak a dolgok, hogy a nász összejön és Dorothy kiköltözik Blanche házából, a lányok nekiállnak új lakótársat keresni – aki pedig nem más, mint a Debbie Reynolds által alakított Truby, aki már több gazdag férjet is elfogyasztott, és erről a szokásáról nem is akar lemondani. Nem csoda hát, hogy rögtön megtalálja a közös hangot Blanche-sel.

  1. Dick Van Dyke

Dick Van Dyke az ötödik évadban tűnt fel, mint Ken Whittingham, Dorothy nagymenő ügyvéd pasija, aki mellesleg hobbibohóc. A kapcsolatuk kezdetben teljesen idilli, egészen addig, amíg Ken be nem jelenti: elege van az ügyvéd-létből, inkább teljes állású bohóc lesz és beáll a cirkuszba. És bár Dorothy kezdetben támogatja a döntését, hamarosan rá kell jönniük, hogy ez a dolog kettejük közt nem fog működni. Mondjuk előtte még Ken egyszer Rose és Blanche megmentésére siet – teljes bohóc-díszben –, mikor azok egy aktivista-akció nyomán bíróságra kerülnek.

  1. Leslie Nielsen

A komédia királya két epizódban is feltűnt, méghozzá a sorozat duplarészes fináléjában, ahol Blanche látogatóba érkező nagybátyját, Lucast alakította. Blanche nem akart a nagybácsival foglalkozni, ezért elhitette azzal, hogy Dorothy epekedik érte – Dorothyval meg azt, hogy Lucas van belé zúgva. A randin persze kiderült a turpisság, úgyhogy Dorothy és Lucas elhatározta, megleckéztetik Blanche-t, és eljátsszák, hogy összeházasodnak. Aztán persze rájöttek, hogy többet akarnak holmi színjátéknál.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .