Amerika kapitány táncoslánya (Amerika kapitány – Az első bosszúálló film) – kép: Fehér Attila

Név: Fekete Alexandra

Nick: Shuui, Cassi (főleg a Shuui)

Link: www.facebook.com/ShuuiCosplay

Csillagjegy: Oroszlán

Szülőváros: Makó

Foglalkozás: Jelenleg álláskereső, de érettségivel és bolti eladó szakmával is rendelkezem

Kedvenc film/sorozat: Vissza a jövőbe trilógia (főleg a második), Odaát, The Walking Dead

Kedvenc zenei stílus/előadó: Könnyű rock, pop, de kb. minden amit tetszik, Måns Zelmerlöw, Alexander Rybak, MDC, Anti Fitness Club

Kedvenc videójátékFinal Fantasy X, Heavenly Sword, Dance, Dance Revolution, Just Dance (bár nem vagyok nagy gamer, Just Dance-t eddig csak conon próbáltam, de nagyon tetszik)

Háziállat, kiskedvenc: Megumi (aranyhörcsög) 

Mi volt az első cosplayed?

Kurama emberi alakja (Shuuichi Minamino) a Yu Yu Hakushóból.

Tamina hercegnő (Perzsia hercege – Az idő homokja film) – kép: Fehér Attila, ps: Torma Tamás

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Szerencsére általában mindig támogatni szoktak, sőt, az idegenek is, akiknek elmondom hogy varrok, és jelmezeket készítek, kivétel nélkül eddig mind nagyon pozitívan fogadták a hobbimat. Édesanyám néha szokott segíteni is apróságokban, mint cipzár felhúzás, paróka megtartás, míg fésülöm, és egyebek, ő és párom nagyon támogatnak ebben. Nagymamám szokott csak néha megjegyzéseket tenni, hogy ugyan mikor hagyom már abba, már mennyi ideje csinálom és már hány éves vagyok… (nem szokott zavarni)

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Volt már 1-2 olyan kiegészítő, amiben kaptam segítséget, a varrós részeket mind én szoktam csinálni, a ruhát is, esetleg ha kell rajta valamiben még segíteni, akkor nagyon ritkán szoktam segítséget kapni, említettem korábban anyukámat, barátok is szoktak nagy ritkán, de kb. 99%-ban nekem kell megoldanom mindent, és szeretem is csinálni, ha nem így lenne, nem csinálnám.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Először is mikor kinéztem egy karaktert és teljes mértékben eldöntöttem, hogy igen, őt most megcsinálom, akkor megtervezem milyen anyagokat, és egyebeket kell vennem, aztán elmegyek és megveszem, majd nekiállok az alapruhának, pl. egy hercegnőruhánál, amire felépítem utána a teljes ruhát, Hamupipőkénél először varrtam egy fűzőt, majd jöttek az alsószoknyák, és így tovább…

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karaktert, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Legtöbbször az befolyásol, hogy mennyire tetszik meg a ruhája a karakternek, és az is nagyban fontos szerepet játszik, hogy mennyire kedvelem, pl. ha van egy szereplő, akinek tetszik a ruhája, de egyáltalán nem kedvelem, akkor nem csinálom meg. Páncélt eddig még nem készítettem, inkább a hercegnős ruhákat szeretem, és a szép, egyszerűbb ruhákat, vagy bonyolultabbakat is. Sokat számít az is, hogy milyen kiegészítője van és mennyire szeretek bele ebbe és a ruhájába a karakternek.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Hmm, jó kérdés, talán a conokon több és színesebb programokat csinálnék, és minden conon más lenne a zsűri, hogy ne mindig ugyanazok nyerjenek/legyenek jelölve (sokszor előfordult már).

Hamupipőke báli ruha (Hamupipőke film), Károly herceg: Torma Tamás – kép: Fehér Attila

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

Eddig a 2015 őszére elkészült Hamupipőke báli ruhája volt a legnehezebb, legdrágább és legmelósabb cosplayem, az Alice a második, de ott már volt benne úgymond gyakorlatom. Rengeteg anyag van a ruhában (77 méter a szoknyában), 15 szoknyából áll, ezeket mind külön kellett megvarrnom, hordani sem könnyű, elég nehéz ez a sok anyag, és meleg is. Kívülre pedig egyenként kellett ragasztgatni 3.000 strasszkövecskét, felül 30 (kétoldalú) lepke van dekorgumiból, amiket szintén darabonként kellett megrajzolnom és sniccerrel kivagdosnom, mert apró mintás a szárnyuk. Üveghatású cipellőt kellett készítenem, ez nagyon fontos eleme ennek a karakternek, eredetileg üvegből szerettem volna, de a balesetveszély miatt nem lehetett, ezért mást kellett kitalálnom, ami nem volt még eddig, ezért jött az ötlet, hogy egy magas sarkút bevonok hologrammos ragasztóval, és mindenféle fényben fog csillogni, és még erre jött 130-130 strasszkő cipőnként, és a pillangó az elejére. Azelőtt ennyi szoknyát, strasszt, lepkét, és „üvegcipőt” még nem készítettem, számomra új technikákat is kipróbáltam és alkalmaztam ennél a ruhánál.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Worblát még sosem használtam, és a kézzel hímzés sem az erősségem még (eddig egyszer próbáltam), ezeket szeretném fejleszteni, megtanulni, illetve a kiegészítő készítésnél, esetleg a kovácsolás, a leddel való dolgozás is nagyon érdekel.

Van valamilyen vicces vagy meghökkentő cosplayes történeted?

Az elmúlt tíz év alatt sok minden történt mióta varrok, és conokra járok, egyszer úgy jártam, hogy annyira izgultam fellépés és conra menetel előtt, hogy otthon hagytam a cosplayem alját és cipőjét, drága barátnőm elment érte (akkor egy ideig Budapesten éltem), de sajnos mire visszaért vele, addigra lemaradtam a zsűrizésről és a fellépésről is, két barátnőm is akkor lépett volna fel egyéniben voltunk mindhárman, és nekik meg le kellett mondaniuk, mert nem készültek el, így egyikőnk sem lépett színpadra azon a conon. 2012 nyarán készültünk fellépni és előtte este párommal ettünk romlott pudingot, amin nem érződött, hogy az, és nagyon rosszul lettünk mindketten, én még másnap reggel is mikor indulni kellett, akkor majdnem lemondtuk a fellépést, de a kitartásunk miatt eljutottunk conra, olyan hosszúnak még nem éreztem azt a három órás utat, és akkor először jelöltek is minket.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Ezen még nem gondolkodtam, de akkor a legnagyobb kedvenc szereplőmet választanám, aki miatt Shuui lett a becenevem, őt cosplayeltem először, Kuramát, a Yu Yu Hakushóból.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Kurama egy másik ruháját, Hamupipőkének szeretném a menyasszonyi ruháját megcsinálni, Sorának több másik ruháját (egyet már csináltam, még kettő tervben van, Kaleido Star), Amane Misa két ruháját csináltam meg eddig (Death Note), Alice Csodaországban (egy már van, és még egy tervben), és Amidala több ruhája is tetszik, tervben vannak (Star Wars).

Alice piros függöny ruha (Alice Csodaországban film) – kép: Fehér Attila

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

A legutóbbi conon történt, hogy odajött hozzám és páromhoz egy nagyon aranyos kisfiú (tíz év körüli), szintén abból öltözött be, amiből mi, csak másik verzió volt, és nagyon tetszett neki a ruhánk, és mondta, hogy ezért érdemes conra járni, hogy ilyen jó cosplayesekkel találkozzon (semmi extra nem volt a két karakterünk, de mégis nagyon jól esett ez, és hogy felismertek minket így is). Ez számomra a legfontosabb, legörömtelibb, ha megismerik a karaktert, aminek öltöztem és képet kérnek, tetszik nekik.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Pár éve két álom cosplayem volt, ezeket már szerencsére sikerült megvalósítanom (Amane Misa kaszás verzió és Alice Csodaországban piros függöny ruha), jelenleg talán a Hamupipőke menyasszonyi ruha és Belle báli ruhája a Szépség és a szörnyeteg filmből.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Kb. egy éve kávézom, előtte mindig csak teáztam, de még mindig jobban szeretem a teát inkább (és a forró csokit, de azt nagyon).

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Korábban említettem a kisfiút, ez is nagy hatással volt rám, és mikor sokan megszoktak ismerni, megállítanak egy képre, régen, volt, aki még autogramot is kért tőlem, tisztára olyan volt, mintha valami nagy sztár lennék. Számolni szoktam/szoktuk barátokkal, hogy kit hányan fotóznak le, ismerős nem ér. 😀 A legtöbb eddig a Hamupipőke/Károly herceggel, Misa/Light kaszákkal (ráadásul kis conon!), illetve a Dastan/Tamina párossal volt.

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Jelenleg Sora Naegino (Kaleido Star) egyik ruháját szeretném elkezdeni, talán betudom nyárra fejezni, de ez még kétséges, most ezen munkálkodom.

Amane Misa kaszás ruha (Death Note artbook), Yagami Light kaszás ruha (Death Note 1. mangaborító): Fehér Attila – kép: Koszta Ivett

Könyv vagy könyvadaptáció?

Könyv, az a legjobb

Pc vagy konzol?

Mindkettő jó a maga módján, de ha muszáj választani, akkor konzol.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Egyértelműen Japánba, de Hawaii is nagyon tetszik, és régóta érdekel, illetve még több, közelebbi helyszín is, pl. London, Párizs.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .