Olykor őrült sorozatokba futok bele, ahol furcsábbnál furcsább dolgok történnek, a főszereplők sem százasok, ahogy a szövegeik sem, de mégis van valami lenyűgözően eredeti a show-ban. Na, a Crazyhead pont egy ilyen show, aminél őrültebb dolgot már csak a Misfits, és láss csodát, annak az alkotója is az angol Howard Overman, aki a Crazyheadet is jelzi!

Amy (Cara Theobold) nemrég jött ki a pszichiátriáról, ahova azért került meg nem valós dolgokat látott, amiket egyszerűen nem tudott kezelni, de a bent töltött idő alatt képzett orvosok voltak a segítségére, akik támogatták őt, ahogy tette ezt legjobb barátnője, Suzanne (Riann Steele) is. Ám amint Amy abbahagyja a gyógyszerét, újfent előjönnek látomásai, ahol hétköznapinak tűnő emberek eltorzult arcát látja, aztán megjelenik Raquel (Susan Wokoma), aki pont egy ilyen tagból szeretné kiverni a szuszt.

Amy ugyan vonakodik elhinni, hogy a valóságot látja, vagyis a démoni erők által megszállt testek valódi arcát, és pont ezért van egyszerre veszélyben, ugyanakkor veszélyes is a démonok szemében, hiszen tudja az igazságot, és ezzel le is leplezheti őket. Raquel igyekszik kitanítani Amyt, azonban a lány tagadása, valamint Raquel érdekesnek nevezhető személyiségének köszönhetően, ez nem megy mindig zökkenőmentesen, pláne ha az áldozatok között felbukkan Suzanne is!

Ahogy a bevezetőmben is említettem már, a Crazyhead Overman őrült elméjéből pattant ki, és neki bizony megvan a maga stílusjegye, hiszen nem mindennapi párbeszédeket szeret összehozni nem mindennapi témákból, viszont mindennapi környezetben. És ez a sorozat igazán nagy erőssége, a szereplők közötti kommunikáció, mivel az olykor olyan hajtűkanyarokat dob, hogy a néző csak kapkodja a fejét. De persze a szereplőink is igen összetett személyiségek, akik a maguk módján különlegesek és totál átlagosak is egyszerre – pont, mint a Misfits-ben.

A démonos alapfelállás már eléggé elcsépelt téma, ezért külön öröm, hogy valakinek volt nemhogy mersze belenyúlni ebbe a műfajba, hanem egy teljesen új színezetet is vinni bele. Persze a Crazyhead sosem lesz egy Buffy, a vámpírok réme kultusznagyságú, de megvan a maga stílusa és bája, amivel emlékezetessé tud válni, és remélhetőleg az E4 és Netflix közös produktumát még sokáig fogjuk élvezni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .