Crazyhead (2016-), 1. évad

Olykor őrült sorozatokba futok bele, ahol furcsábbnál furcsább dolgok történnek, a főszereplők sem százasok, ahogy a szövegeik sem, de mégis van valami lenyűgözően eredeti a show-ban. Na, a Crazyhead pont egy ilyen show, aminél őrültebb dolgot már csak a Misfits, és láss csodát, annak az alkotója is az angol Howard Overman, aki a Crazyheadet is jelzi!

Amy (Cara Theobold) nemrég jött ki a pszichiátriáról, ahova azért került meg nem valós dolgokat látott, amiket egyszerűen nem tudott kezelni, de a bent töltött idő alatt képzett orvosok voltak a segítségére, akik támogatták őt, ahogy tette ezt legjobb barátnője, Suzanne (Riann Steele) is. Ám amint Amy abbahagyja a gyógyszerét, újfent előjönnek látomásai, ahol hétköznapinak tűnő emberek eltorzult arcát látja, aztán megjelenik Raquel (Susan Wokoma), aki pont egy ilyen tagból szeretné kiverni a szuszt.

Amy ugyan vonakodik elhinni, hogy a valóságot látja, vagyis a démoni erők által megszállt testek valódi arcát, és pont ezért van egyszerre veszélyben, ugyanakkor veszélyes is a démonok szemében, hiszen tudja az igazságot, és ezzel le is leplezheti őket. Raquel igyekszik kitanítani Amyt, azonban a lány tagadása, valamint Raquel érdekesnek nevezhető személyiségének köszönhetően, ez nem megy mindig zökkenőmentesen, pláne ha az áldozatok között felbukkan Suzanne is!

Ahogy a bevezetőmben is említettem már, a Crazyhead Overman őrült elméjéből pattant ki, és neki bizony megvan a maga stílusjegye, hiszen nem mindennapi párbeszédeket szeret összehozni nem mindennapi témákból, viszont mindennapi környezetben. És ez a sorozat igazán nagy erőssége, a szereplők közötti kommunikáció, mivel az olykor olyan hajtűkanyarokat dob, hogy a néző csak kapkodja a fejét. De persze a szereplőink is igen összetett személyiségek, akik a maguk módján különlegesek és totál átlagosak is egyszerre – pont, mint a Misfits-ben.

A démonos alapfelállás már eléggé elcsépelt téma, ezért külön öröm, hogy valakinek volt nemhogy mersze belenyúlni ebbe a műfajba, hanem egy teljesen új színezetet is vinni bele. Persze a Crazyhead sosem lesz egy Buffy, a vámpírok réme kultusznagyságú, de megvan a maga stílusa és bája, amivel emlékezetessé tud válni, és remélhetőleg az E4 és Netflix közös produktumát még sokáig fogjuk élvezni!

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.