Olyan rég esett már szó mangákról a blogon, így gondoltam mi lenne, ha nem csak eggyel rukkolnék elő, hanem egy csokorra valóval – erősen a horror műfaj eldugott tagjaiból.

Fuan no Tane

Avagy Hanama nem képes leállni azzal, hogy horrormangákat keres. Bár ez a kis érdekesség felér egy teljes antológiával
a városi legendákról és “egyszer megtörtént velem” helyzetekről – ezzel egy időben nincs semmi összeköttetés a történetek között -, és egyik-másik történet nem hosszabb, mint három oldal akadt közöttük olyan városi legenda, ami még nekem is új volt.

Dragon Head
Egy eléggé elgondolkodtató darab a Dragon Head: egy osztály utazik valahova vonaton, amikor egy alagútba érve a vonat kisiklik és pár diákot leszámítva mindenki meghal. A túlélők eleinte azzal szembesülnek, hogy nem tudnak kijutni, majd mikor nagy nehezen sikerül a felszínre verekedni magukat – azt kívánják bár ne tették volna.

Jisatsu Circle
Avagy magyarra fordítva öngyilkos klub. Központi szereplője Saya, aki egyedüli túlélője egy tömeges öngyilkosságnak, de ezt ő nem képes elfogadni és folyton csak az elmúlás van a fejében – miközben az élete már rég romokban van. Barátnője Saya kérése ellenére nem mond le róla és próbál utána járni a dolgoknak, különös tekintetet fordítva Mitsuko-sanra, akiről Saya úgy beszél, mintha ő maga lenne isten.

Doubt
Talán még ezt ismerik a legjobban kis hazánkban. Egy csapat fiatal “farkas a nyulak között”-öt játszik és a szabályok egyszerűek: meg kell találni a farkast és kiiktatni, hogy a nyulak megmeneküljenek – csak sosem tudni, hogy éppen ki kapta ezt a szerepet. És mi történik akkor, ha a való életbe is átkerül ez a játék és életek forognak kockán és kések szúródnak mások hátába. Vajon ki fog győzni?

The Horror Mansion

Akárcsak a Fuan no Tane, ebben is több kisebb történet egymást – és egyik bizarabb, mint a másik -, de itt azonban van egy hosszabb történet egy vérszomjas grófról, aki pár idióta fiatal szabadít ki, és ezzel ő újra megkezdheti mészárlását. Grafikailag furcsa megoldással dolgozott az alkotó, de pont ez az a kinézet, ami még jobban képes a frászt előhozni az emberből olvasás közben.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .