Horror mangák Kicsiny Csokra

Olyan rég esett már szó mangákról a blogon, így gondoltam mi lenne, ha nem csak eggyel rukkolnék elő, hanem egy csokorra valóval – erősen a horror műfaj eldugott tagjaiból.

Fuan no Tane

Avagy Hanama nem képes leállni azzal, hogy horrormangákat keres. Bár ez a kis érdekesség felér egy teljes antológiával
a városi legendákról és “egyszer megtörtént velem” helyzetekről – ezzel egy időben nincs semmi összeköttetés a történetek között -, és egyik-másik történet nem hosszabb, mint három oldal akadt közöttük olyan városi legenda, ami még nekem is új volt.

Dragon Head
Egy eléggé elgondolkodtató darab a Dragon Head: egy osztály utazik valahova vonaton, amikor egy alagútba érve a vonat kisiklik és pár diákot leszámítva mindenki meghal. A túlélők eleinte azzal szembesülnek, hogy nem tudnak kijutni, majd mikor nagy nehezen sikerül a felszínre verekedni magukat – azt kívánják bár ne tették volna.

Jisatsu Circle
Avagy magyarra fordítva öngyilkos klub. Központi szereplője Saya, aki egyedüli túlélője egy tömeges öngyilkosságnak, de ezt ő nem képes elfogadni és folyton csak az elmúlás van a fejében – miközben az élete már rég romokban van. Barátnője Saya kérése ellenére nem mond le róla és próbál utána járni a dolgoknak, különös tekintetet fordítva Mitsuko-sanra, akiről Saya úgy beszél, mintha ő maga lenne isten.

Doubt
Talán még ezt ismerik a legjobban kis hazánkban. Egy csapat fiatal “farkas a nyulak között”-öt játszik és a szabályok egyszerűek: meg kell találni a farkast és kiiktatni, hogy a nyulak megmeneküljenek – csak sosem tudni, hogy éppen ki kapta ezt a szerepet. És mi történik akkor, ha a való életbe is átkerül ez a játék és életek forognak kockán és kések szúródnak mások hátába. Vajon ki fog győzni?

The Horror Mansion

Akárcsak a Fuan no Tane, ebben is több kisebb történet egymást – és egyik bizarabb, mint a másik -, de itt azonban van egy hosszabb történet egy vérszomjas grófról, aki pár idióta fiatal szabadít ki, és ezzel ő újra megkezdheti mészárlását. Grafikailag furcsa megoldással dolgozott az alkotó, de pont ez az a kinézet, ami még jobban képes a frászt előhozni az emberből olvasás közben.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.