Bár a széria első évada már lement, a Kobayashi és a Youjo Senki mellet még ez volt az az anime, amit nézőközönség nagy része nagyon hamar a szívébe zárt, és nem csak a benne szereplő lolik miatt. Hölgyek és istenek, íme a jóslás új korszaka, az Urara Meirocho.

Központi szereplőink négy lány, akik céljuk az, hogy világklasszis jósnők legyenek: Kon, a csendes és kimért; Koume a hiperaktív nyugati boszi; Nono a félénk lány, aki helyett sokszor a bábja beszél és Chiya, aki voltaképpen a hegyekben (és állatok között) nevelkedett, és csak azért van itt, hogy urara anyját megtalálhassa. Tanáruk Nina (Nono nővére) és a szektoruk felügyeletét biztosító kapitány Saku mindent megtesznek azért, hogy a lányok elsajátítsák mindazt a tudást, amire szükségük lesz – és közbe persze ne zavarják meg a város rendjét. De mi van akkor, ha helyet védő istenek nem mindenkit látnak annyira szívesen a jósok városában?

Az Urara Meirocho, ha valamit nagyon tud egyrészről a nevettetés (Chiya kezdeti reakciói hatalmasak), valamint bemutatni azt, hogy mikkel kell megküzdenie egy fiatal lánynak. És itt most nem a shounenből megszokott hatalmas szörnyekre gondolok, hanem az élet kicsiny, de annál nagyobb dolgaira: a barátság, mások és önmagunk elfogadása, az ellentétek leküzdése és az egymás melletti kiállás. És ezt nagyon szépen bemutatja a cirka tizenkét epizód: bár a négy lány teljesen más körökből érkezik, az érdekeik közösek és bár tudják, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor egymással fognak rivalizálni a hatalomért – de a jelenleg legfontosabb dolgot, a barátságukat ez sem árnyékolhatja be.

Talán a Sengoku Otome volt az utolsó anime, ahol ennyire nem volt férfi szereplő a színen, és azok is elsődlegesen segítőként : abban ott volt Shiro (a kutya), aki titkon segített Hideyoshinak megtalálni a helyét ebben az új világban, itt meg egyedüli (feltételezhetően) hímnemű földöntúli entitást, aki sokszor kimenti Chiyát és barátnőit a bajból – és annyit megszellőztet a sorozat, hogy ezt Kuro a Chiya anyjának a kérésére teszi. De hogy ki is ez a hölgy és mik a céljai, arra bizony még meg kell várni a második évadot.

A grafikája nagyon szép a sorozatnak, a különféle effektusok idézés közben is kellően változatosak (igazodva a használójuk saját idézési stílusának megfelelően), és szerencsére a készítők nem szúrták ki pár apró flashback-el a szemünket, hanem kapjuk őket rendesen, így jobban megismerve a szereplők múltját és motivációjuk okait.

Ha valaki egy rövid kis hétvégi nevetésre vágyik, annak remek választás az Urara Meirocho: vicces, aktuális és olykor eléggé elgondolkodtató.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .