fotós: Bloo https://www.facebook.com/bloosphotosandcosplay/
karakter: Ren Koumei
anime/manga: Magi: Labyrinth of Magic

Név: Winkler Anna

Nick: Rubberduck

Link: https://www.facebook.com/rubberduckcosplay/

Csillagjegy: Nyilas

Szülőváros: Kaposvár

Foglalkozás: Egyetemista

Kedvenc film/sorozat: Jonathan Strange & Mr. Norrell, Adventures of Sherock Holmes

Kedvenc zenei stílus/előadó: Mindenevő vagyok, ha tetszik egy dal, nem számít milyen stílus. Legtöbbet talán instrumentális zenét hallgatok. Azon belül szintén mindenfélét.

Kedvenc videójáték:  World of Warcraft

Háziállat, kiskedvenc: Lucifer (lány macsek) 

fotós: Bloo
karakter: Nezumi
anime/manga/novella: No.6

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?
Először akkor jött velem szembe maga a cosplay jelensége, amikor elkezdtem képeket keresgetni azokból az animékből, miket szerettem. A legfőbb lökést pedig, hogy magam is elkezdjem két nagyon kedves barátom adta meg, Kida és ShiRo.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?
Van természetesen, nem is egy. A cosplayes világon belülieket azt hiszem, napokig sorolhatnám. Mindenki másért ösztönző számomra. Van, aki a személyisége miatt, van, aki tisztán csak azért mert gyönyörűek a munkái. Esetenként mindkettő. Azért néhány nevet mégis illene említenem, de valóban csak néhány kiemelés, minden fontossági sorrend nélkül, mert ha akarnám, se tudnám rangsorolni őket: Svetlana (Lana Temirova), my99reality, DatBaka, Kohalu, Ardent cosplay. Mellettük ott vannak persze a még náluk is nagyobb nevek, mint Maul és Bakka, akikbe akarva akaratlanul belebotlik manapság az ember és nem tud elmenni mellettük úgy, hogy ne gondolja „egy nap én is ilyen menő szeretnék lenni”.  Viszont, hangozzon akár milyen sziruposan, a barátaim inspirálnak leginkább. Egyaránt cosplay terén és azon kívül is. A legnagyobb hajtóerő tud lenni, amikor közös cosplay-projekten dolgozunk, de azon kívül is. Nehéz elképzelni mi lenne velem nélkülük.

Mi volt az első cosplayed?
Az első tényleges cosplayem Nekozawa-senpai az Ouran High School Host Clubból.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?
A család legelső alkalommal elég értetlenül állt a dolog előtt, főleg, hogy eddig több férfi karakternek öltöztem, mint lánynak, de mostanra már megbarátkoztak vele, sőt. Amikor tanácstalan vagyok, gyakran dobnak be ötleteket, mit hogyan lehetne megvalósítani, és be is segítenek, ha úgy adódik. A legközelebbi barátaim szinte mind cosplayerek, ami magától értetődővé teszi, hogy elég jól állnak a dologhoz. Akik nem, azok is sokszor várják, kérdezik, hogy mi van épp készülőben, ezt vagy azt megcsinálom-e valamikor. Ilyen szempontból azt hiszem, igen szerencsés vagyok, nem egyszer hallom másoktól, hogy a környezetük nem viszonyul jól a dologhoz.

fotós: Bloo
katakter: Kumou Okuni
manga: Rengoku ni Warau

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?
Elemzés. Néhány napig semmi mást nem csinálok, mint ráragasztom a szemem a karakterre, és megpróbálom fejben összerakni, melyik darab mihez kapcsolódik, minek a része, hogyan lehet eredetileg rögzítve és azt hogyan tudnám megoldani. Időnként vázlatokat is rajzolok bizonyos darabokról, de az változó.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?
Dekorgumi/vékony EVA. Mostanában kezdtem kísérletezgetni a Worblával, de még nem dolgozom vele úgy, hogy eléggé tudjam szeretni, pedig nem atomfizika, de még nem vagyok elégedett magammal. Ha végre sikerül, azt hiszem, nagyon fogom kedvelni. Dekorgumit viszont évek óta használok, azt már sikerült megszelídíteni. Meg persze a pizzás doboz, az mindenbe kell. Amibe nem, abba is.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?
Egy kicsit mindent nézek. Hiába néz ki jól egy karakter, ha ki nem állhatom. Egyszerűbb az, amikor elkezdek nézni, vagy játszani valamit, és ott van előttem a személyisége. Az szinte el is dönti, hogy cosplay alapanyag lehet-e vagy sem. Ha igen, már csak az a kérdés, meg tudom-e valósítani fizikailag is. A másik oldalról pedig, ha megtetszik egy karakter külseje, amit úgy látok, hogy nem haladja meg a képességeimet sem, akkor mindenek előtt utána nézek, miben is szerepel, ki vagy mi ő. Ennyi kis házi feladatot nem nagy áldozat elvégezni, hogy ne csak egy jól kinéző kép legyen előttem, akiről azt sem tudom, hogy mondjuk fóka bébiket eszik reggelire, hanem egy egész személy. Külsővel, belsővel egyaránt. Ha egyben az egész ember (vagy valami más lény), amit látok, valami módon megérint, és megkedvelteti velem magát, akkor onnantól már sínen van a dolog.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?
Rendes világítást eszkábálni a kiegészítőkbe. Ez még várat magára, de remélhetőleg nem sokáig.

fotós: Bloo
karakter: Reaper
játék: Overwatch

Van valamilyen vicces vagy meghökkentő cosplayes történeted?
Nem tudom mennyire vicces, vagy meglepő, számomra mindenképp egy megmosolyogtató emlék. És egy nagyon jó visszajelzés, hogy sikerült a cosplayem. Bár minden pasi karakteremnél történne ilyen, de nem jöhet minden össze. Már nem emlékszem melyik conon volt, talán egy tavaszi rendezvényen, de nem vagyok benne biztos. A Slayers-ből öltöztem Zelgadis-nak. Teljes smink, kövek az arcomon, minden, ahogy kell. Egy ismerősömet (lány) kísértem a főbejárathoz, ahol egy barátjával(fiú) találkozott. Még sosem találkoztunk a sráccal korábban, így nyújtja a kezét, és bemutatkozik. Kezet ráztam vele és mondtam a nevem. Tényleg, mint a filmekben egy pillanatra kiguvadt a szeme és csak annyit tudott kinyögni, hogy „te lány vagy?” Sose fogom elfelejteni az arcát.

A korábban már említett pizzás dobozról pedig annyit tennék hozzá, hogy volt egy év, amikor valahogy mindenbe került belőle merevítésnek vagy alapnak és már nem lehetett mást mondani, mint hogy „ja, ez is pizzás doboz, mert az mindenbe kell”.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?
Hannibal Lecter vagy Sherlock Holmes. Hangulatfüggő, hogy éppen melyikük.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?
Reaper az Overwatch-ból bár még kérdéses, hogy valóban megvalósul-e a többi verziója.

fotós: Bloo
karakter: Zeno
anime/manga: Akatsuki no Yona

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?
Ha tudnék egy mellett dönteni, amit kiemelek, minden bizonnyal valami barátokkal közös emlék lenne. Egyszerűsítve önmagam számára a dolgot, minden, ami a barátaimmal kapcsolatos. Kida, ShiRo és Krie, akik nélkül valószínűleg nem is lennék cosplayer. És rajtuk kívül még jó páran. Ott van például Satry, akivel a világ legjobb selfie-jeit lehet készíteni, pedig én nem is szoktam selfie-zni. Aztán ott van Bloo, aki meggyőződésem szerint varázsol a kamerájával, mert neki sikerül jó képeket készítenie rólam. És még sokan mások, akiket sosem ismertem volna meg, ha nem cosplayezek, és nem pont azokat a karaktereket, akiket. Nem tudnék mindössze egyetlen dolgot választani.

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?
Ez az adott darabtól függ. Ha valami aprólékosabb, több kiegészítője van, bonyolultabb a mintája, festése, az több hetet, akár hónapot is készülhet. Vagy legalábbis kéne készülnie. A lustaság vétkében én is bűnös vagyok, és nem egyszer a con előtti egy-két hétre csúszott az, aminek már legalább egy hónapja neki illett volna állnom. Félbemaradt cosplayem nincs, de egy van (Devil May Cry 4 – Nero) , ami évek óta az „elkezdtem-de-még-mindig-nem-csináltam-szinte-semmit” fázisban van, de nem mondanám elvetett esetnek, mert még mindig tervben van, hogy egyszer elkészül.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?
Terv az van egynéhány, de mindig képlékeny a dolog. Ha szembe jön valami, ami hirtelen jobban megragad, mint bármi korábbi ötlet, akkor úszom az árral. És van álom cosplay igen, Fenris a Dragon Age II játékból. Nem kifejezetten nehéz maga a jelmez, de ő az, akit szeretnék úgy megcsinálni, hogy én magam se tudjak belekötni. Az meg még egyelőre odébb van.

Kávés vagy inkább teás vagy?
Teás, bár a kávét sem vetem meg. De inkább tea. Savanyú, gyümölcstea. A legjobb.

fotós: már nem emlékszem sajnos, Kida vagy ShiRo talán
karakter: Sinbad, furcsa-különös conos őrülettel megspékelve 😀
anime/manga: Magi: Labyrinth of Mgic

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?
Reaper-ön dolgozom ősz óta töretlenül. Akkor félkészen már kivittem conra, most még mindig javítás és bővítés alatt áll. Nyárra egyelőre más tervem van, de annak még nem álltam neki.

Pc vagy konzol?
Pc

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?
Egy olyan járművet, amivel visszajutok a civilizációba. Mondjuk egy hajót.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?
Nagy álmom egy világ körüli utazás, de ha egyetlen helyet kéne választanom, akkor az jelen pillanatban Tibet lenne, de ha holnap megkérdezné tőlem ugyan ezt valaki, könnyen lehet, hogy mást mondanék.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .