Lányok, legyetek őszinték: ki játszott már valaha is internetes sminkelős-öltöztetős játékkal? Hát persze, hogy mindenki (tisztelet a kivételnek, ha mégis van olyan). Na, és mit szólnátok hozzá, ha azt mondanám, hogy azt akár kompetitív szintre is vihetitek?

A Covet Fashion egy androidos, valódi divatházak termékeit felvonultató, öltöztetős játék, ahol nem csak az számít, hogy neked tetszik-e az összeállítás, amit létrehozol, hanem az is, hogy mások mit szólnak hozzá, hiszen a „modellekre” adott ruhákat a játékostársak pontozzák, te pedig az elért eredmény alapján jutalmat kapsz.

A játék kihívás alapú, aminek két fő típusa van: a limitált idejű és a „jet set”. Ezen belül a limitált idejű kihívások még három alcsoportra oszthatók: első körben ott van a napi kihívás, ami mindössze huszonnégy órán keresztül érhető el. Ez általában valami könnyedebb, gyakran tematikus (például a Wonder Woman premierje után egy hétig a női szuperhősök volt a téma) kihívás, ami nem ad meg kötelezően használandó ruhadarabokat. Ezekben a kihívásokban mindenképpen érdemes részt venni, hiszen a nevezésért naponta 500 dollár jutalom jár, amire az embernek szüksége van ahhoz, hogy tovább jusson a játékban. Ezt követik a „sima” kihívások – két nehézségi szinten –, amik három napig érhetők el. Ezeknél már mindig van valami előfeltétel is, hogy milyen ruhadarabokat kötelező felhasználnod – ez mondjuk lehet „zöld blúz”, de akár egy kimondott darab is. Itt a nevezésért, nehézségi szinttől függően, 100 vagy 200 dollár jutalom jár. A harmadik típusú kihívás a „flashback” – mint ahogy azt már említettem, a játék valódi divatházak kínálatával dolgozik, és ennek megfelelően három havonta változtatja, hogy éppen minek van itt a „szezonja”. A Flashback kihívásokban ennek megfelelően előző szezonok ruháit kell használnod. Mondjuk ezek a kihívások igazán csak azoknak jók, akik már egy ideje játszanak a játékkal, és több szezonból is van gyűjteményük, így az új játékos gyakorlatilag figyelmen kívül is hagyhatja őket. Eredményt mindhárom esetben a kihívás lejárta után huszonnégy órával kap az ember.

A „jet set” kihívások kicsit máshogy működnek: itt „karakterünk” gyakorlatilag a világban utazgat, és különböző helyszíneken, helyszínenként három kihíváson vesz részt. Ezek a kihívások van, hogy csak tematikával rendelkeznek, de van, hogy kötelező ruhadarab is van hozzájuk, bár a feltételek általában lazábbak, mint a limitált idejű kihívásoknál. Itt a nevezésért nem jár jutalom, viszont ha elérünk egy bizonyos pontszámot, akkor elérhetővé válik a következő helyszín, és ekkor 500 gyémánt (majd mindjárt kitérek rá, hogy az mi) jutalmat kapunk. A „jet set” kihívások nincsenek időhöz kötve, és a nevezést követően nyolc órával kapjuk meg az eredményt.

Na, de hogyan is zajlik az értékelés és a jutalmazás? Az értékelést, mint ahogy azt már említettem, a játékosok maguk végzik: a játék menüjében van egy „Vote on looks” opciót, amit kiválasztva a játék random feldob két összeállítást, amik közül a játékosnak ki kell választania, neki melyik tetszik jobban. (Öt ilyen szavazatért kapunk amúgy két „jegyet”, ami a kihívásokon való nevezéshez kell, de igazából ez kiváltható mással is, úgyhogy nem kötelező szavazgatnunk.) Ezen szavazatok alapján a játék kikalkulálja az összeállítás egytől ötig terjedő pontszámát, amihez még két bonuszpontszám társul: egyrészt azért kaphatunk bónuszt, ha az éppen zajló szezon ruháit adtuk a modellre (ez maximum 0,30 pont), valamint azért, ha olyan darabokat használtunk, amit előtte még nem hordunk (itt a maximum 0,50). A végleges pontszám alapján négy szinten kaphatunk jutalmat: 4,00 egy adott ruhadarab (ez kihívásonként változik), 4,50-nél 25 gyémánt, 5,00-nél egy másik ruhadarab, 5,80-nál, vagyis tökéletes pontszámnál, pedig 5000 gyémánt (amúgy a „nehezebb” kihívásoknál általában nagyobb értékű ruhadarab a díj).

És hogy mi is az a gyémánt? A gyémánt gyakorlatilag a játék „fizetős” fizetőeszköze, de, szerencsére, anélkül is beszerezhető, hogy valódi pénzt kellene beleölnünk a játékba (az egyetlen dolog, amit nem tudunk megszerezni fizetés nélkül, azok a hajdíszek, de azok nélkül el lehet lenni). Egyfelől alapból kapunk minden nap 100-at, a kihívásoknál is lehet szerezni némi pluszt, valamint a „jet set” kihívásoknál is gyémánt a jutalom. Amúgy pedig gyémántért a korábbi szezonok ruháit, valamint azokat a darabokat vásárolhatjuk meg, amik amúgy egy-egy kihívás díjai lennének, a kihívás során azonban nem tudtuk megszerezni őket (valamint a nevezéshez szükséges „jegyeket” is kiválthatjuk gyémántokkal). A játék fizetőeszközével, a dollárral, pedig a mindenkori szezon darabjait vásárolhatjuk meg.

Mire megy ki ez az egész? Arra, hogy minél nagyobb ruhagyűjteményünk legyen, természetesen. A megvásárolt és megnyert ruhadarabok értéke – függetlenül attól, hogy dollárral vagy gyémánttal fizettünk érte – összeadódik, és bizonyos értékeknél (kezdetben 50,000-enként, később 100,000-renként) szintet lépünk – és minden egyes szinten új frizurák és sminkek válnak elérhetővé.

Én úgy fél éve játszom ezzel a játékkal, és egészen élvezem, bár megvannak a maga hátulütői. Az egyik például az, természetéből adódóan, hogy elég lassú – mert hát ugye sokszor három napot is kell várni, mire eredményt kap az ember egy-egy összeállításról. Mondjuk a másik oldalról meg, ha rendszeresen játszik az ember, akkor meg naponta többször is kap eredményt a ruháiról, ami meg (engem) mindig elégtétellel tölt el. A másik hátulütő, hogy elég lassú a szintlépés – mondom, hathónapnyi játék után még én is csak a nyolcas szinten vagyok. Ja, és úgy 25-30-as szint alatt az ember ne is álmodjon arról, hogy maximum pontszámot ér el (nekem eddig olyan 5,20-5,30 volt a rekordom). Viszont tényleg jó dolog látni, ahogy növekszik az ember gyűjteménye, arról nem is beszélve, hogy lehet csorgatni a nyálunkat a jó kis cuccok után.

Szóval, ha nem zavar, hogy egy kicsit várni kell, és hogy kicsit lassú a játékmenet, viszont szereted a divatot, és talán még egy kis érzéked is van hozzá, akkor a Covet Fashion neked való.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .