Geralt of Rivia (The Witcher)

Név: Csanádi Zoltán

Nick: SolidSnake

Link: http://www.facebook.com/SolidSnakeCosplay

Csillagjegy: Szűz (a kínai Tigris sokkal jobban illik rám)

Szülőváros: Szeged

Foglalkozás: VFX specialista, grafikus, mostanában propmaker is

Kedvenc film/sorozat: Ez magas labda volt… Csillagok Háborúja eredeti trilógia. Alien filmek, Excalibur, Star Trek nagyfilmek, Paul (meglepő, mi?), Fast & Furious széria eleje, Kingsglaive, Avengers széria, kezdem megszeretni a Dawn of Justicet meg a Wonder Womant… sorozat? Macross minden mennyiségben! Újabban belebolondultam az Expanse-be, American Gods ígéretes, Voltron (kösz Netflix), Deep Space 9, Voyager, Gilmore Girls (nem röhögni, viccesek a csajok), Babylon 5 (a nagy kedvenc), Ouran High School Host Club, Airwolf... nagyon sok van és nagyon nehéz rangsorolni őket.

Kedvenc zenei stílus/előadó: Hangulatfüggő. A Nightwishtől a Dead Can Dance-en át Adele-ig van minden. Mondjuk mostanában igen sok Stephen Marley-t hallgatok, meg Bassnectart. Meg az alltime favorit Black Label Society…

Kedvenc videójáték: The Witcher 1-3, Mass Effect 1-3..és az Andromeda, Heroes of the Storm, Overwatch, Destiny – már ha van időm játszani.

Háziállat, kiskedvenc: Most éppen nincs, egy Akitám volt, imádtam. Remélem hamarosan lesz megint.. esetleg egy malamut

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez? 1990-es évek végén megalakult az első Csillagok Háborúja Klub a PeCsában és ott ugrottam fejest egy X-Wing Pilóta ruhába. Azóta elkapott a gépszíj J Volt egy kis pihenőm, de 2012 óta megint nyakig benne vagyok a sűrűjében. Miért is csatlakoztam? X-Szárnyú…pilóta… egyéb kérdés?

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül? Akad nem kevés. Cosplayen kívül? Mark Hamill ( amellett, hogy Luke, meg Joker… hihetetlen személyisége van), Paul Walker ( sajnos a jó emberek tényleg hamar távoznak ), Matt Mercer ( az egyik legnagyobb figura a szinkron világában, meg high noon, plusz a trollok kiralya ), Steven Spielberg (a rendezők egyik istene).

Cosplayen belül? Igyekszem rövidre fogni:

Indra Rojas
(FantasyNinja) – cosplayer, cosmaker mindenek felett az egyik legsegítőkészebb cosplayer akit ismerek

Ezio Auditore da Firenze (Assassin’s Creed Revelations)

Lea Olsen (Mirazie) – a fenti, dán kiadásban
Chad Hoku (HokuProps) – nem csak a legjobb Lionhardt, hanem egy kedves, vicces fickó, akinek mindenre van megoldása és brilliáns cosmaker
Caleb Neal (Fabricator Djinn) – DickButt. Szerintem ennyi elég jó Imperius, propmaker, a Császár legjobb harcosa, a lényeg, hogy a földön jár és nem felettünk.
Reika Arikawa (Reika) – A cosplayer, akiről meg lehetne a cosplayt határozni. Sokak szerint egy elérhetetlen idol, szerintem egy profi, de nagyon kedves cosplayer.

A helyzet az, hogy szinte mindenki, akivel találkozom és emberi módon bánik a többi cosplayerrel, emberekkel inspirál valamilyen szinten.
Mi volt az első cosplayed?

X-Szárnyú pilóta

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik? A szüleim egyetértő bólogatással törődtek bele, a barátaim nagy része jól szórakozik rajta a jó értelemben. Néha irigykednek, de a lényeg, hogy mindenki elfogadja, hogy néha Witcher páncélban megyek be vacsorázni egy con után az étterembe.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz? Néha én kérek, ha még nem tudok valamit és meg akarom tanulni. Nem hiszek abban, hogy mindenki mindent magának csinál – van olyan pont, amikor tanulni kell és tovább kell lépni. Persze vannak olyan jelmezek, amik szinte ujjgyakorlatnak számítanak… na az új Mass Effect páncél NEM ide tartozik!

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?  Is – Is. A Witcher esetében eléggé egyszerű volt, igencsak hasonló a személyiségünk Geralttal . Mass Effectnél Alec Ryder tetszett meg, tipikusan meghal az elején, well.. hellooo!!!  Hanzo más tészta. A karakter tetszett, de nem volt olyan páncél, ruha, ami teljesen megtetszett volna. Na EZ most megváltozott… Reaperről ne beszéljünk. Szarkazmus? Én? Ugyan!

Melyik jelmezed elkészítése volt a legnagyobb kihívás a számodra? Az elkészültek közül a Witcherből a Wolf és a Nilfgardi. Mindent eredeti anyagokból, bőt, vászon, stb. készítek és nagyon sok mindent meg kellett tanulnom. A most készülőknél a Mass Effect Pathfinder. Egyértelműen.

 

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid? Lesz elég hely errre?  3D modellezés, lovaglás, harcművészetek, MOZI!!!, tánc, autó (nem, nem országúti és igen, versenypálya), film / fotó (igen csapnivaló fotós vagyok, de legalább tanulok)

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az? Eggyel? Ajjaj.. hadd bontsam fel:

Játékból: Ashley Williams (Mass Effect 3)
Sorozat: Susan Ivanova (Babylon 5)

Film: Lunafreya Nox Fleuret (Final Fantasy: Kingsglaive)


Ha egy dolgot magaddal vihetnél egy lakatlan szigetre, mi lenne az?
Egy VF-25F Messiah, feltankolva, felfegyverezve és irány Las Vegas!!! Csak előtte beugrok felszedni a VIP-t. Ja, hogy létező dologról van szó? Húha… Luxusyacht?

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .