Név: Zomi Tünde

Nick: Tündi, Ariel

Link: https://www.facebook.com/iksz2

Csillagjegy: Vízöntő

Szülőváros: Pécs

Foglalkozás: Asszisztens egy ügyvédi irodában (eredeti végzettségem vegyésztechnikus)

Kedvenc film/sorozat: Vámpírnaplók, illetve Marvel filmek, illetve csomó mese és régebbi anime

Kedvenc zenei stílus/előadó: Kiemelkedően kedvenc nincs, hangulattól és helyzettől függ hogy mi épp a kedvencem. Van hogy Adam Lambert, Kesha, Lady Gaga, vagy Eric Saade, de jöhet Selena Gomez, Ariana Grande vagy akár a Big Time Rush is (igen tudom gyerekes, de imádom a számaikat) illetve olyan is előfordul hogy csak benyomok valamit Youtube-on. Tulajdonképpen bármire vevő vagyok.

Kedvenc videójáték: Ha ps3-on játszom akkor csakis a God of War, ha pc, akkor Karib-tenger kalózai, Harry Potter, Call of Duty, Counter Strike és Quake 3, Split Second

Háziállat, kiskedvenc: Van lent Szentlőrincen egy édes, ám de lusta, magát kellető macskuszom: Mucus, illetve egy kicsit gyagyás energiával túlfűtött kutyusom Mohi. 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Nagyon tetszett ez az életforma, hisz mindenki szeretne más bőrébe bújni kicsit farsangon kívül is. Cosplayel először a Tamásiban megrendezésre kerülő Tomaconon találkoztam élőben és itt dőlt el, hogy ezt szeretném űzni a továbbiakban is, és nem mellesleg itt találkoztam a barátommal is, és ennek már négy éve lassan.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Rengeteg olyan külföldi híres, illetve kevésbé ismert cosplayer inspirál a munkáim során, köztük van Kamui, Nikita, Melodywishe, Lightning, Gladzy Kei Art és Pretzl Cosplay, de ez tényleg csak a legszűkebb kör. A cosplay világon kívül Ian Somerhalder, aki nemcsak színész, rendező, de hatalmas állat és környezetvédő is és ezért hatalmas tisztelet neki!

Mi volt az első cosplayed?

Az első rendes cp-m Rainbow Dash gála ruhája volt.

Párod, hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Mivel ő is ebben a világban él így abszolút segít benne kivéve, ha tűvel kapcsolatos, varrás közben inkább csak messziről figyel. Közös jelmezt nagyon szeretnék egyszer, de nem hiszem, hogy ez össze fog jönni.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Minden szögből megnézem, lefényképezem és megvizsgálok minden egyes kis részletet, hogy meg tudom e csinálni. Mérni nem nagyon szoktam, mivel elég jó a szemmértékem.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Kedvencem az eva, worbla, dekorgumi és a többi „barkácsolható” kellék mivel varrás terén van még mit fejlesztenem.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél, illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Nos, nekem nagyon fontos, hogy ne azért csináljak meg egy jelmezt, mert épp felkapott, híres, vagy a fotósok kedvence lenne, hanem mert szeretem és ismerem. Kicsit ellentmondásos lesz, amit most mondok hisz egy páncélon dolgozom, a többi ruhám varrva van, de jobban szeretem, ha valamit meg kell építeni, mintha meg kellene varrni.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Bizonyára az lenne, hogy ne azért öltsön valaki cosplayt hogy mindenki őt fotózza, hanem mert szereti és ismeri az adott karaktert, illetve, hogy azt a fajta nem is tudom, rosszindulatúság, ami mostanában sajnos itt-ott felüti fejét, abbamaradjon.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Ez nehéz kérdés hisz azért öltünk magunkra más-más cosplayt, mert mindegyikben kicsit magunkra ismerünk. Azt hiszem elsősorban a Rainbow Desh jelmezt mondanám, mert imádom a sportokat, szeretek nyerni, kissé maximalista vagyok és nem félek kimondani, amit gondolok. Arielt tenném a második helyre, mert ő is kicsit szerencsétlen, bohókás művész lélek és imád énekelni.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Minél több, ha lehet így fogalmazni titkos fogást és fortélyt el szeretnék sajátítani, hogy igazán jó cosplayeket tudjak csinálni. Első sorban a varrást szeretném rendesen megtanulni, de a worbla és eva használata is fent van a listán és nem, nem azért mert ez a divat, hanem mert az „építést” jobban magaménak érzem, mint a varrást.

Milyen érzés Leia Organa szerepébe bújni?

Hát kicsit hűvös és szelős, de nagyon szerettem.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Sosem jártam a várost jelmezben, viszont civilként ismertek már fel úgy, hogy pl én voltam Leia vagy Thor egy egy conon.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hát szerintem senkit nem lep meg a válasz, hogy a bosszúállók, vagy a Karib-tenger kalózai, illetve a Vámpírnaplók színészeivel szívesen ennék egy gyrost.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Mindenképp Ariel (bár már hárm ruha van tőle), nagyon tetszik még Ahsoka Tano legújabb ruhája, de egyelőre még nem tudom, hogy miket fogok tudni megvalósítani.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Mikor egy nap az 501-es légióval egy korházban jártunk volt egy kislány, aki csak feküdt és nézte az én kicsi pónimat miközben anyukája kezét szorongatta. Az ágyon rengeteg kis figura és plüss volt a szereplőkkel. Mikor beléptem az ajtón Rainbow Dash-ként felült és elkezdett nevetni és kiabált ahogy csak tudott örömében. Nagyon jó érzés volt, hogy szebbé tudtam tenni egy kicsit a napját és remélem, hogy egy élmény volt neki, mert nekem örökre megmarad!

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Egyáltalán nem hátráltatott, sőt nagyon hasznosnak tartom, hisz olyan alapvető háztartásbeli gondok megoldásában is segített, amiről régen nem is tudtam, hogy meg lehet csinálni, gondolok itt a szent ragasztópisztolyra, mellyel bármi megragasztható, vízállóvá tehető, kitölthető és még sorolhatnám, szóval nagyon hasznosnak tartom arról nem is beszélve, hogy sok pasi ki sem nézné belőlünk, hogy tudunk csiszolni, glettelni és egyéb ilyen „pasis dolgot” csinálni!

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Természetesen van álom copslayem, hisz kinek ne lenne. Most épp az egyik ilyenen dolgozom, egy amerikai desinger tervei alapján készülő Thor jelmez, mely remélhetőleg a Hungaroconon fog debütálni sok-sok leddel. A másik pedig a hatalmas barna szárnyakkal rendelkező Demóna.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Kávés ez nem is kérdés! Bármi jöhet, jegyes kávé, sima kávé, fahéjas kávé, latte, frappé csak nyomokban kávét tartalmazzon!

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Amint már említettem most egy különleges Thor jelmezen dolgozom, illetve a Van Helsingből ismert Aleera-t is díszítgetem még kicsit

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Ha számítógépes játék, akkor a Prehistorik 2 és a Lion King. Bele sem merek gondolni, hogy hányszor vittem őket végig. De imádtam és a mai napig is néha, ha otthon vagyok, bekapcsolom a commodore 64-et és örök élettel Wizardozok órákon át. Ha pedig eltekintünk a kütyüktől akkor LEGÓ!! Volt, hogy reggeltől estig csak legóztam! Építettem három emeletes házakat bútorokkal, medencével, étteremmel, amiben a mosogatótól kezdve tűzhelyen át minden volt (amiken nem mellesleg ott feszített a 4 gázrózsa is)

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Ez egyértelmű, Ariel! Nem is kérdés.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .