Jó filmeknél az az aranyszabály, hogy egynél sosincs megállás. Így volt ez a Gyilkos Báboknál is (még mindig Puppet Master), hiszen röpke egy év után megérkezett a második darab, amit azonban most David Allen rendező tolmácsolásában kapunk meg.

Nem sokat lacafacázunk, a film elején rögtön látjuk azt, hogy kis szorgos kedvenceink egy koporsóban lévő tetemre öntenek a titokzatos elixírből, és két koránt sem barátságos kéz emelkedik ki belőle. Ezen meghitt jelenetsor után meg bepillantást nyerhetünk egy újabb paranormális kutatócsoport életébe, akik keresik a válaszokat Toulon mester bábjaira és a korábban itt történt gyilkosságokra, amikkel az időközben elmegyógyintézetbe zárt Alex-et vádolták – akiről azonban, mi nézők nagyon is tudjuk, hogy bár a trauma miatt megzakkant – bizony igazat mond. Az csapat élén áll Carolyn (Elizabeth Maclellan), akinek eltökélt szándéka a hely titkainak felfedezése, ám azzal még ő sem számolt, hogy a korábban tragikus körülmények között elhunyt tulaj után érkezik egy új, akinek koránt sincs ínyére ez a sok kutakodás.

A Puppet Master 2 több szempontból is egy érdekes darab, itt ugyanis huzamosabb ideig találkozunk az öreg Andre-val, ám az első filmben lévő rövid, de annál pozitívabb beállítása után kicsit felhúztam a szemöldököm amiatt, amit itt láttam. De valami miatt nemhogy elvett valamit az élményből, sokkal inkább adott hozzá, hiszen így  már egy nagyobb képet láthatunk Toulonról, és az ő múltjáról: hogy hogyan is kitől tanulta meg az életre keltés titkát, hogy miért kellett a nácik elől menekülnie és végre arra is választ kapunk, hogy ki is az a hölgy, akiről Leech-woman lett mintázva.

A bábuk még mindig roppant aranyosak, főleg hogy most kapunk egy újabb kispajtást a csapatba Torch személyben, akihez köthető a kedvenc jelenetem a filmből, amikor is ez a kedves kis katona találkozik egy cseppet aranyos – nevezzük csak kisfiúnak -, akivel én is hasonló dolgot tettem volna, mint Torch. Blade és Pinhead mellett most azért már Jester is több rivaldafényt kap, és persze még mindig Tunneler felelős a véresebb halálnemekért. Nos, címszereplők jók, az emberi karakterekről ugyanezt azonban már nem tudom elmondani: Carolyn még úgy ahogy rendbe van, de a testvére Patrick (Greg Webb) vagy a rezidens  kamerás Lance (Jeff Celentano) már ütni valóbb jelenségek.

A Puppet Master 2 az elvárthoz mérten egy nagyon jó film, mert egyszerre viszi előre a cselekményt és utal vissza pazar módon a régebbi dolgokra, az eddig nem tudott háttér információkra, amik tudatában most már képesek vagyunk azt a pár szürkés területet kitölteni, amit néhol az első film okozott. Akinek tetszett a Gyilkos Bábuk, az garantáltan nem fog ebben sem csalódni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .