Jó filmeknél az az aranyszabály, hogy egynél sosincs megállás. Így volt ez a Gyilkos Báboknál is (még mindig Puppet Master), hiszen röpke egy év után megérkezett a második darab, amit azonban most David Allen rendező tolmácsolásában kapunk meg.

Nem sokat lacafacázunk, a film elején rögtön látjuk azt, hogy kis szorgos kedvenceink egy koporsóban lévő tetemre öntenek a titokzatos elixírből, és két koránt sem barátságos kéz emelkedik ki belőle. Ezen meghitt jelenetsor után meg bepillantást nyerhetünk egy újabb paranormális kutatócsoport életébe, akik keresik a válaszokat Toulon mester bábjaira és a korábban itt történt gyilkosságokra, amikkel az időközben elmegyógyintézetbe zárt Alex-et vádolták – akiről azonban, mi nézők nagyon is tudjuk, hogy bár a trauma miatt megzakkant – bizony igazat mond. Az csapat élén áll Carolyn (Elizabeth Maclellan), akinek eltökélt szándéka a hely titkainak felfedezése, ám azzal még ő sem számolt, hogy a korábban tragikus körülmények között elhunyt tulaj után érkezik egy új, akinek koránt sincs ínyére ez a sok kutakodás.

A Puppet Master 2 több szempontból is egy érdekes darab, itt ugyanis huzamosabb ideig találkozunk az öreg Andre-val, ám az első filmben lévő rövid, de annál pozitívabb beállítása után kicsit felhúztam a szemöldököm amiatt, amit itt láttam. De valami miatt nemhogy elvett valamit az élményből, sokkal inkább adott hozzá, hiszen így  már egy nagyobb képet láthatunk Toulonról, és az ő múltjáról: hogy hogyan is kitől tanulta meg az életre keltés titkát, hogy miért kellett a nácik elől menekülnie és végre arra is választ kapunk, hogy ki is az a hölgy, akiről Leech-woman lett mintázva.

A bábuk még mindig roppant aranyosak, főleg hogy most kapunk egy újabb kispajtást a csapatba Torch személyben, akihez köthető a kedvenc jelenetem a filmből, amikor is ez a kedves kis katona találkozik egy cseppet aranyos – nevezzük csak kisfiúnak -, akivel én is hasonló dolgot tettem volna, mint Torch. Blade és Pinhead mellett most azért már Jester is több rivaldafényt kap, és persze még mindig Tunneler felelős a véresebb halálnemekért. Nos, címszereplők jók, az emberi karakterekről ugyanezt azonban már nem tudom elmondani: Carolyn még úgy ahogy rendbe van, de a testvére Patrick (Greg Webb) vagy a rezidens  kamerás Lance (Jeff Celentano) már ütni valóbb jelenségek.

A Puppet Master 2 az elvárthoz mérten egy nagyon jó film, mert egyszerre viszi előre a cselekményt és utal vissza pazar módon a régebbi dolgokra, az eddig nem tudott háttér információkra, amik tudatában most már képesek vagyunk azt a pár szürkés területet kitölteni, amit néhol az első film okozott. Akinek tetszett a Gyilkos Bábuk, az garantáltan nem fog ebben sem csalódni.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .