A múlt hét folyamán igencsak nagy meglepetésben lehetett része annak, aki a Városligetben járt, ugyanis a helyet ellepték a furcsábbnál furcsább szerzetek: felbukkant a Tizes Doktor, néhány hobbit, Newt Scarmander, jó pár Wonder Woman, egy-két Lázadó – persze szigorúan Leia felügyelete alatt!

A Doktor eltűnt. Az univerzumokat elválasztó falak összeomlottak. Minden világ pusztulásra van ítélve nélküle. A multiverzum hősei, jedik, szuperhősök, antihősök, hobbitok, varázslók és boszorkányok mind egyesült erővel kell dolgozzanak, hogy segítsék River Song professzort a meghibásodott TARDIS megjavításában és a rend helyreállításában.

Béres Boró és Nerd Panic fejéből pattant ki az ötlet, hogy kellene szervezni egy igazi kalandjátékot, ahol az ismert fandomok is felbukkanhatnak, a játékosok pedig csapatokba verődve oldhatják meg a feladványokat pontokért, a mókáért, és csak mert igazi kihívás a Városligetet bújva megtalálni a megfelelő helyszínt, hogy helyreállítsák a világot!

A Doctor Who nézői már tudják, hogy River idővonala nem a megszokott módon működik, így az első alkalommal, mikor a játékosok találkoznak vele, a világ már megmentődött, azonban ehhez a csapatok segítségére volt szükség, hogy célba juttassák a feladványokat, kitalálják a szójátékokat és a megfelelő kérdést tegyék fel a megfelelő személynek.

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy szervezőként bepillantást nyerhettem a kulisszák mögé, ráadásul én lehettem az egyik Wonder Woman a háromból, akinek Ki kicsoda feladványt kellett játszania a csapatokkal, akik közül sokan remekül vették az akadályokat, frappáns módon oldották meg a kérdezést, és végig röpködtek a fandomokból kiragadott beszólások, utalások, és minden finomság, ami egy geek szívét igazán megdobogtatja.

A több órás kaland végén pedig egy afterparty keretében került kihirdetésre a nyertes csapat, aminek a Hammertime Café adott otthon. A Sonic Screwups-nak ezúton is gratulálunk a teljesítményhez, a szervezőknek a kitartó munkát, a játékosoknak pedig a sosem lankadó kedvet és figyelmet. A képekért köszönet Béres Borónak!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .