Amennyire elmebeteg a Nanbaka szereplőgárdája, legtöbbjük éppen annyira szerethető is. Ilyen banda mellett nehéz is kiválasztani azokat, akik a legközelebb állnak az ember befőttesüvegben tartott szívéhez – de hát, ha választani kell, akkor választani kell. Lehet, hogy néhány embernél kérdőjelek tömkelege fog megjelenni amiatt, hogy a főhős négyes most nem nagyon kap reflektorfényt.

  1. Hajime Sugoroku
    Vagy más néven Gorilla-san, a Nanba börtön legerősebb embere címmel rendelkezik – és jó pár epizódban be is bizonyítja ezen titulus igazát. Hajime roppant erős és intelligens őr, aki vasökölöllel próbál rendet tartani a rá bízott elítéltek soraiban, de Jyugo-ék rendesen megnehezítik a mindennapjait. Bár volt egy-két olyan megmozdulása ami miatt egy picit visszaesett a listán, Hajime egy logikus és jól kigondolt karakter, akit csak tisztelni lehet – meg félni. Vagy félve tisztelni.

  1. Qi
    Na kedves jó doktorunk (vagy inkább méregkeverőnk) bár komolyabb szerepet csak a második évadban kap, kiderül hogy a lajhár energiájával rendelkező férfinak helyén van a szíve és hála istennek harcok közben a esze is. Liang és Upa, bár folyton elverik szerencsétlent, tudják hogy mindig számíthatnak rá, és részben Qi miatt is voltam képes elhinni hogy Samon egy igenis tiszteletreméltó karakter a sok majomkodás mögött.

  1. Mitsuru Hitokoe
    Mert egy ötös lista sosem maradhat helyi őrült nélkül. Smasszer zenei hangosbemondónkat minden fogoly imádja, minden őr a haját tépi a stílusától és egyike azon kevés emberi lénynek, aki mer viccelődni az igazgató belső, lányos énével. A megérdemelt pofonokat persze mindig megkapja, de ahogy a troll közmondás is kimondja: megérte. Azonban, a trollkodás és a KISS-féle nyelvnyújtogatás mellett neki is vannak olyan pillanatai, amikor a néző elgondolkodik azon, hogy vajon miket rejtegethet még ez a tag.

2.Upa
Nico mellett a másik kis ölelni való kiskölyök, akit szerintem nincs olyan Nanbaka rajongó, aki nem akarná örökbe fogadni. Upa kora és kinézete ellenére egy nagyon erős és komoly harcművész, aki cellatársaival együtt rengeteg kínzáson mentek keresztül Hachiman (a disznófejű nagyúr) miatt. Ezek és a börtönlét miatt még jobban bezárkózott önmagába Upa, de szerencsére önjelölt tanítványa Nico miatt kiderül, hogy még neki is van mit tanulnia – elsősorban, hogy újra képes legyen megbízni másokban.

1.Kiji Mitsuba
Igen. A pávakakas. Ezzel most gondolom okoztam pár leesett állat, de Kiji számomra a legszerethetőbb szereplő a Nanbakaban. A szépségmániája néha kicsit soknak tűnik, de meglepő módon koránt sem erőltetett és a tyúkanyó gondoskodása mindenki felé (legyen az rab vagy őr), igazán megindító. És akkor még nem beszéltünk a nem sokat mutatott, de annál impozánsabb harci képességeiről sem – amik szintén a második évadban kerülnek előtérbe.

  • Enki Gokuu

Ő rajta hosszú ideig gondolkodtam, hogy egyáltalán milyen karakter is a korábbi Nanba őr: korábban is vérkomoly és tekintélyt parancsoló volt, őt más miatt tisztelték a rabok, mint öccsét. Samon az emberségével vívta ki magának a nyolcas szektor tiszteletét, Enki azonban a kegyetlenségével és megfélemlítéssel. A második évadban pedig láthatóan csak egy dolog (bosszú) mozgatja, és emiatt képes mindenen és mindenkin átgázolni. A mások ellen elkövetett tettei miatt nem annyira kedvenc szereplőm, de mivel érezhetően rejteget még valamit, így megmaradok egy semleges állásponttal vele szemben.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .