Hosszú ideje várunk már a Trónok Harca folytatására, pláne ha beleszámítjuk, hogy a korábbiakhoz képest ezúttal nem áprilisban, hanem júliusban folytatódott a széria. Az epizód ott veszi fel a fonalat, ahol a tavalyi elejtette, ráadásul egy olyan epic jelenettel nyitunk, ami minden rajongó agyába bele fog égni.

A Starkok ezúttal nem áldozatai az eseményeknek, hanem alakítói, Arya bosszúja kezdi utolérni listáján szereplőket, és a várt célállomás helyett másik irányt választ magának. Jon és Sansa felkészítik embereiket a harcra, és Jon javaslatára minden férfi és nő is kardot fog fogni, ha képes rá, ami kisebb felháborodást kelt, ám a Mormontok keménykezű vezetője helyrebillenti a dolgokat, ugyan Sansa és Jon véleménye az árulókról eltér, végül a testvérek megbékélnek, legalábbis addig, amíg Kisujj nem tesz valamit ez ügyben. Eközben szem a Fellegvárban minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse a Mások elleni harcot, ám mint újonc nem sok lehetőséget kap.

A Lannisterek nincsenek jó alkupozícióban, hiszen csupa ellenség veszi körbe őket, ám Cersei elő is állt egy megoldási ötlettel, ami talán kihúzhatja őket a pácból, ám ezzel Jamie egyáltalán nem ért egyet, sőt, talán gyermekeik halála után ő vált a páros érzelmesebbik tagjává. Az új szövetséges pedig képes lehet megálljt parancsolnia Nyár-szigetek felől közeledő flottát.

Húha és húha, azt hiszem az első jelenetnél epic-ebb a mai epizódban nem történt, és ez nagyon is jól van így. Arya okkal közönség és kritikus kedvenc, és mostani tettével még inkább belopja magát mindenki szívébe. Bár testvére, Sansa sosem volt a kedvencem, tényleg kitanulni látszik a politikai játszmákat, de vajon elég okos-e, hogy túljárjon Kisujj eszén, aki már évtizedek óta a játszma része?

Leginkább Dany jeleneteit vártam, hiszen már a trailerben ellőtték, hogy megérkezik Westerosba, életében először, hiszen ő már a menekülő hajón születet, miután anyját és testvérét kimenekítették Királyvárból. Az egész jelenetsor nagyon ügyesen és művészien volt összerakva, végre akadt időnk elidőzni a szereplők érzelmein, amire az elmúlt évadokban nem kerítettek elég időt az alkotók.

A hetedik, és egyben utolsó előtti évad premier epizódja számomra megadta az alaphangot az egész évadra, az epizód pedig bámulatos számokat produkált: 16,1 millió amerikai nézte, és ezzel a legnézettebb epizóddá vált az HBO történetében.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .