Fairy Tail – Levy McGarden – Fotó Pletser Richárd

Név: Csontos Vivien

Nick: Mayna

Link: https://www.facebook.com/maynamerry

Csillagjegy: Nyilas

Szülőváros: Sárvár

Foglalkozás: bolti eladó

Kedvenc film/sorozat:  Agymenők, Éjszaka a múzeumban, One Piece, Miyazaki filmjei

Kedvenc zenei stílus/előadó: Rock – Road, Kpop – B.A.P

Kedvenc videójáték: League of Legends 

LOL – OC PP Jinx – Fotó Bene Gábor

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Nagyjából 2010 láttam először meg facebookon Yuriko cosplayeit, onnantól kezdve egyre több cosplayert kezdtem el követni és elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne ezt csinálni. A második MondoConomon jött el a pillanat, amikor meg is tettem az első lépést. Egy Fairy Tail csoport tagja voltam, egyszerűen fergeteges élmény volt.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Hmm.. A cosplay világán kívül Danielle Steel és Sidney Sheldon írók inspirálnak, ugyanis szeretek írni is, csak sose fejezem be 😀 A cosplay világán belül több is van. Magyar berkekben nagyon szeretem Elyon munkásságát, egyszerűen varázslat amit kiad a kezei közül, külföldiek közül pedig Narga-chan az egyik nagy példaképem, a másik pedig Leon Chiro de hát ugyebár ő férfi.

Mi volt az első cosplayed?

Fairy Tail – Levy McGarden, ezt a ruhát úgy vettem.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Változó. A családom inkább elveszi tőle a kedvemet, olyan indokkal, hogy úgyse sikerül, a barátaim között is van, aki támogat, van aki inkább semmit nem mondd. Barátom nagyon semleges a témában.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Igen, szoktam. A fegyverekkel hatalmas hadilábon állok, ahogy a páncélokkal is.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

A személyiségét inkább. Ha tudok azonosulni vele, akkor minden rendben lesz, bár néha elég nehezen veszem fel egy-egy karakter személyiségét. Bár van olyan is, ami simán a szívemhez nőtt.

Fairy Tail – Levy McGarden – Fotó Gábriel Mónika.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Azt, hogy megkülönböztetik az embereket. Ha valaki nem tökéletes már leszólják. Ha nem illik az alkatához a ruha, viszont profi munka akkor is leszólják. Ha veszi szintén.  Ezen kéne változtatni sok embernél, a hozzáállással elveszik mások kedvét és lehet, hogy elvesztegeti emiatt a tehetségét.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Levy Mcgardent. Ő áll személyiségileg a legközelebb hozzám, ha testalkatban nem is. Egy kis könyvmoly, mint én, ráadásul mindent megtesz a barátaiért.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Rendezvényeket, a fotózás valahogy jelenleg kívülálló dolog nálam, nem vagyok egy fotogén alkat, pózolni se igazán tudok, vagy inkább nem merek.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Többször is felismertek. Egyszer egy sima Jinx paróka volt rajtam és a villamos megállóban a srác leszólított, máskor pedig a Tescoban vásároltam barátnőmmel Freljord Ashe ruhában és két nagyjából velünk egykorú srác szólított meg minket, habár magát a skint nem ismerték, de a karaktert és a játékot nagyon is. Még ugyanezen vásárlás során sose felejtem el valaki Görög Istennő jelmeznek nézte, valaki meg angyalnak.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Nem is tudom… Dantéval a Devil May Cryból szívesen ennék egyet.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Minden egyes perc, amit a cosplayeimben töltöttem kedves emlék, bár lehet, hogy egy kisebb „házi” fotózás alkalmával volt, amikor Szombathelyen a buszellenőrök integettek nekünk, meg lefotóztak. Azóta se mertem nekik megemlíteni, félénkségemben.

LOL – OC Kitty Cat Jinx – Fotó Bene Gábor

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Munkában mindenképpen segített, hétköznapokban is kreatívabb megoldásokat találok a problémákra. Nem változtatott meg, ugyanaz maradtam, és ha valaha valamikor ténylegesen olyan szinten fogom űzni, hogy megismernek, akkor sem fogok megváltozni. Maradok a kis visszafogott lányka, aki vagyok.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Nagyon sok minden van. Számomra több álom cosplay is van. Az egyik a Pretear című animéből Himeno gyönyörűséges fehér-rózsaszín ruhája, mikor egyesül minden lovagjával. A másik a Vocaloid szériából IU. A harmadik, de nem utolsó pedig egy Karma skin a League of Legendsből.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Mindkettő, de teát többet iszom.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Vagy elfogultat vagy semmilyet. A barátaim azt mondják jó, amit készítettem, de én látom, hogy hol hibáztam el és igyekszem rajta javítani.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Játékok. Minden mennyiségben. Valamint olvasni szeretek, de azt nagyon, egy könyvtár sem lenne elég nekem.

LOL – Freljord Ashe – Fotó Gábriel Mónika

Melyik roxforti házba tartoznál?

Talán Griffendél. Nem tudom miért… tetszik a színe. Meg az se hátrány, ha Harryék az oldalamon állnak!

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Hamupipőke.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Dél-Koreába és Japánba. Úgy minden egyes pontjukra.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .