Nagyon sok ponton imádtam az eheti epizódot, végre felbukkantak olyanok, akiknek sorsáról már régóta szerettem volna tudni, ám az utolsó jelenetsor nálam kiverte a biztosítékot.

Daenerys megérkezése után rögtön munkához is látott, és Segítője és tanácsadói javaslatára össze hívta a lehetséges szövetségeseit, vagyis Olennát a Tyrell házból, és Homoki Elláriát, aki a Martell-ház jelenlegi vezetője. És bár vonakodva, de elfogadták Tyrion haditervét Westeros és a Vastrón elfoglalásához, azonban ez sokkal nagyobb áldozatot követel majd tőlük, mint azt elsőnek hitték. Váratlan látogató is felbukkant, akinek hatására a Sárkányok Anyja üzenetet küldetett az Észak Királyának, így már Jonon múlik, hogy mihez kezd az invitálással.

Sam még mindig lóti-futiként tevékenykedik a Fellegvárban, de hála rebellis jelelmének, sok olyan információhoz jutott, aminek köszönhetően segítségére lehet Jonnak a harcban, de ezenfelül még egy olyan utalást is talált, amivel talán saját két kezével is megmenthet egy életet.

Arya pedig visszatért egy biztos ponthoz az életében, ahol viszont olyan hírt kapott, aminek hallatán azonnal útnak indult, ám a közeledő tél sok olyan élőlényt hívott elő a vadonból, amivel nem jó összetalálkozni – kivéve, ha az egy régi kedves ismerős. Azonban nem csak Arya életében történt változás, hanem Misandei életében is, aki olyan lépésre szánta el magát, amire nem csak ő, hanem mi, nézők is már igen régóta vártunk.

Ismét egy mozgalmas epizódot kaptunk, ám ezúttal volt lehetőség elmélyülnünk a jelentekben, nem pedig az információ elhangzása után azonnal tovább is rángatták a kamerát, ahogy azt a korábbi évadokban folyamatosan tették a készítők. Dany vitte ismét a prímet, ugyanis a beszélgetése Varysszal egyszerre volt feszült, bicskanyitogató és megnyugtató is. És ezt még tovább tudták fokozni a haditanáccsal, ahol végre ismertették is a tervet, amivel a Vastrón nagyobb áldozatok nélkül kerülhet Daenerys kezébe.

Az utolsó jelentben egy nagy csata vette kezdetét, amire sem én, sem az áldozat nem számított, és aminek láttán percről-percre gyúlt bennem a harag és a kétségbeesés keveréke.

SPOILER

Yara korábban elkötötte a Vas-szigetek legjobb hajóit, a legjobb legénységgel, erre most az éjszaka leple alatt megjelent Euron egy olyan hadiflottával, amire nem számított, és amire szerintem sem ideje, sem lehetősége nem lett volna felépíteni. Ráadásul az egész lerohanás olyan érzetet keltett, mintha az alkotók minél gyorsabban le akarnának zárni egy olyan szálat, amivel nem tudnak mit kezdeni, ezért egy huszárvágással megölik ezzel a karaktereket, és elveszik a katarzis lehetőségét.

Igen, ismét egy írói önkény, és ez aggodalmat kelt bennem, hiszen most már a sorozatot nem vezeti George R. R. Martin könyvsorozata, hanem az alkotók saját akarat dönt az eseményekről. De vajon ez lesz az utolsó alaklom, hogy ennyire zavaró módon belenyúlnak az eseményekbe, vagy ez csupán a kezdet?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .