Ide nekem egy vicces filmet! A mait a barátom találta, korábban még sosem hallottam róla, de viccesnek tűnt, úgyhogy adtunk neki egy esélyt. Meg kell, hogy mondjam, megérdemelte!

Nem egy, hanem 4-4 főszereplőnk van, egy csapat férfi és egy csapat nő. Persze rajtuk kívül vannak még majdnem-főszereplő mellékszereplőink, de a sztori igazából az említett nyolcasról szól. A fiúk országos cimborák, előbb vagy utóbb pedig mindegyiküknek az életében megjelenik egy nő, akiknek viszont mind-mind van valami problémájuk a párjukkal. Egyikük anyuci pici fia, másikuk képtelen felnőni, harmadikuk örök álmodozó, negyedikük pedig az egyéjszakás kalandokhoz szokott. Egy nap azonban felüti a fejét az új őrület, Steve Harvey könyve, a Gondolkozz pasiaggyal, aminek hatására a lányok megtanulják, hogyan vegyék kezükbe az irányítást. Egy idő után azonban a fiúk kezébe is akad egy példány a könyvből, és megpróbálják a saját előnyükre fordítani az eseményeket. Ebből pedig természetesen nagy galiba lesz.

Bevallom, ez a film semmiben nem különbözik bármelyik romantikus vígjátéktól. Hülyéskedés, szerelem, komplikációk, dráma, satöbbi, történet szempontjából nem mutat újat. A stílusa azonban mindent visz. Olyan szinten zseniálisan ordenáré, hogy az hihetetlen. Nem mutat undorító dolgokat, de a szövegek miatt pont annyira lesz gusztustalan humorú az egész, amit még pont viccesnek találunk. És be kell vallani, ez menti meg a filmet, mert egyes párbeszédek és történések annyira nyálasra sikeredtek, amit már nehéz elviselni. Személy szerint jobban örültem volna egy kicsit kevesebb nyáladzásnak, mert még akkor sem lett volna túl sok a durva viccelődés, simán elbírta volna azt is, ha kicsit tökösebb az egész.

A főszereplők között is van néhány, aki idegesítő vagy túl nyálas, de alapvetően szerethetőek. A mellékszereplők közül pedig Kevin Hart, aki már majdhogyem főszereplő a szokásos zseniális formáját hozza, nélküle aztán tényleg csak egy érzelgős, csöpögős ömlengés lenne az egész. A nőket erősnek és vezetőnek mutatja be, de a férfiaktól sem veszi el a “férfiasságot” (ne, kérlek ne gondoljatok semmi rosszra). Ami nem igazán tetszett, az az, amit már a legtöbb rom-komban nagyon unok, hogy a párkapcsolatokat lassan már mindegyik úgy tünteti fel, mintha az egész csak egy verseny lenne. Mintha a felek nem is akarnának együtt lenni, de mindenkit az motivál, hogy a párjával vívott harcban (egyáltalán miért van mindig ez a harc?) ő győzzön. Ez viszont nem a film sajátja, ez a mostani forgatókönyvek hülyesége, szóval nem kell feltétlenül helyi negatívumként kezelnünk.

Összességében nagyon vicces, jópofa filmnek tartom, ha nagyon szereted a romantikát, akkor tetszeni fog, de ha kissé nyálasnak tartod, akkor is nézd meg a poénok kedvéért, mert azok nagyon ott vannak!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .