Mint azt a évek alatt megszokhattuk, a vasárnap valamivel nyugodtabb hangvételben telt – és ez jót is tett, hogy az időközben melegebbre forduló időben nem kellett tolakodni vagy rohangászni fel-alá a Hungexpon, mert nagyjából minden érdekesség, ami fellelhető volt vasárnap, az garantáltan szembe jött veled.

Ha már lúd, akkor legyen kövér így mivel szombaton is cosplayben vonult ki a Watchaholics, így ez vasárnap sem változott. Catleen és Lia megmutatták egyszerű ám nagyszerű balett Avengers ruháikat, Orlissa Elektra-ként csattogtatta a Sai pengéit, Hora Obelix-ként Cathy pedig Rose Quartz (Steven Universe) rótta a köröket az én Aionból szalasztott Daevámmal karöltve. Érdekes volt látni, hogy a nyári meleg ellenére voltak olyanok, akik képesek voltak teljes szőrmébe bújni (igen, a furry-k), de mivel nyár van így hódítottak az alulöltözött karaktereknek beöltözöttek száma is.

A nap legkiemelkedőbb eseménye az Eurocosplay verseny volt, ahol eldől hogy ki képviseli kis hazánkat pár hónap múlva a Londoni Expon. A jelmezek egytől-egyik nagyon igényesek és színvonalasak voltak, de pont ilyenkor jön a dilemma, hogy vajon ki a legyen a győztes. Az eredmény végül is nem a nagyszínpadon mondták ki (vagy csak én voltam süket), hanem a Mondo oldalán lelhették fel a érdeklődők.

A benti programoknál ismét teret kapott a játékrészleg, ahol a LOL és Hearthstone szerelmesei mérhették össze tudásokat, meg valamivel a távolabb a legújabb Tekkenben is próbára tehették magukat a gamerek. Egy dolgot azonban nem lehetett szórakoztatásban leverni, és az pedig az ugrálóvár volt, ahova, mi felnőtt nő létünkre jobban ugráltunk mint azok a gyerekek, akiknek eredetileg tervezték. Van abban valami, hogy sosem növünk fel igazán.

Kint a pihenések és fotózások között még táncolhattunk a szinpadon, aki volt olyan vállalkozó szellemű az becsatlakozhatott az eléggé egyedire sikeredett Beugró játékba,
vagy szimplán csak élvezte, ahogy a Pankrátoroknál éppen csépeli egymást (és néha a bírót is) az éppen aktuális páros. Magyarán minden megvolt ahhoz, hogy igencsak
kellemesen töltsük el ezt a két napot, ami megadatott nekünk a nyári Mondoconra. De most már itt az idő készülődni az őszire!

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..