A trailer alapján egy iszonyúan cuki filmre számítottam, és ebben a tekintetben nem is csalódtam: kaptam jópofa kisállatokat, igazi, állatokra jellemző beszólásokat és töménytelen cukiskodást. Ugyanakkor a film története annyi sebből vérzik, hogy az már zavaró, de mivel a célközönség nem a huszonévesek, hanem az ovisok, esetleg kisiskolások, érthető, hogy miért is sikerült ilyen gyermekdedre a dolog, és ezt nem is lehet felróni.

Max, az imádnivaló szobakutya minden nap alig várja, hogy gazdája, Katie hazaérkezzen, ám a megszokott élete fenekestül felfordul, mikor Katie hazatér egy másik kutyával, Duke-al, aki bár Katie-nek a kedves arcát mutatja, valójában nagyon gonoszul bánik Maxszel. Duke az egyik séta alkalmával elrángatja Maxet egy sikátorba és bedobja a kukába, majd egy csapat utcai macska-banda rátámad a kutyákat, aminek következtében leszaggatják a nyakörvüket, és innentől fogva már a sintér elől is menekülni kell. Hógolyó, a pszichopata nyúl és bandája ugyan kiszabadítja őket, de innentől fogva nekik kell dolgozniuk.

A szomszédságba tartozó állatok azonban mentőakciót indítanak Maxért, akiről úgy gondolják, hogy emberek rabolták el őt. Gigi a szomszéd kutya vezetésével azonban sokkal nagyobb bajba kerül a mentőosztag, mint maguk a megmenteni kívánt kutyák.

Mint a bevezetőmben is írtam, az alapsztori nem egy nagy eresztés, klasszikus megmentős történet, amit persze kisállatokkal sokkal jobb elmesélni. Ráadásul imádnivaló, aranyos, vicces kisállatokkal, akiket az ember halálra ölelgetne. Ami igazán tetszetős a filmben, az az állatok viselkedése, az alkotók ugyanis nagyon jól eltalálták azokat, a fajtákra és fajokra jellemző specifikumokat, amikből még úgy lehet csinálni poént, hogy nem megalázó, hanem szerethető. És bár a poénoknál sokszor fogtam a fejem, mert számomra túl bugyuta volt, egy tízévesnek viszont teljesen tökéletes.

Kisállat rajongóknak kötelező a film, garantálom, hogy sok olyat fognak benne látni, amiből ráismernek kedvencükre, legyen az bulldog, tengerimalac vagy nyúl. A Kiskedvencek titkos élete nem árul zsákbamacskát, a gyerekeknek szól, a gyerekek nyelvén, egy bájos és szerethető történettel, és bár az alkotók nem gondoltak a felnőttekre, de ezzel semmi baj sincs.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .