Creativerse, avagy modern Minecraft, de mégsem. Önálló játék, de mégsem.  A játékos közösséget eléggé megtudja osztani eme felfogás ezzel a játékkal szemben; egyesek vádolják, mások dicsérik, és hogy őszinte legyek – valahol mindkét félnek igaza van. De lássuk is, hogy miért.

Magát a történetet kifejthetném egy idevágó South Park idézettel (A Tényfeltáró gyilokpornó epizódból), mert a Creativerse is nagyjából kimerül ennyiben: dolgokat készítünk és közben próbálunk életbe maradni. Ez a Minecrafthoz képest annyiban nehezebb valamivel, hogy itt gyógyító ital használata mellett is kitudnak ütni a szörnyek – amikből bár kevesebb van, veszélyesebbek is.

A környezetünk szerencsére minden földi és földalatti jóval ellát minket, amiből aztán rengeteg hasznos dolgot tudunk készíteni. Minél több dolgot tudunk alkotni, annál jobban a saját ízlésünkre tudjuk formálni kis otthonunkat (reneszánsz, maja vagy akár iparosodást idéző stílus is van), valamint a Creativerse-ben egyfajta energia kesztyűvel gyűjtjük be a szükséges elemeket, és itt nem törünk össze dolgokat, ha kivesszük a helyéről (pl: üveg).

Mobokból eddig nem sok félét láttam, és bár azok nem nagyon hasonlítanak a mi általunk megszokott kis jószágokhoz, ez egyáltalán nem zavaró – az agresszív mobokkal ellenben nagyon kell vigyázni. Külön hálát adok az égnek, hogy itt eleve rendelkezünk térképpel (bár még így is ellehet tévedni), és tragikus elhalálozás esetén se veszítjük el a velünk lévő dolgainkat, mert a halálunk helyén megjelenő urna tartalmazza őket.

De miért is gondolja szinte mindenki, hogy ez a játék egy az egybe lemásolta a Minecraftot? Mert szinte mindenben a nagy előd nyomait követi: a hasonló felépítés, tárgyak és nyersanyagok, így természetesen az embernek az az érzése támad, hogy voltaképpen egy felújított Minecrafttal játszik az ember. Ez azonban mégsem teljesen igaz: megvannak azok a mozzanati a Creativerse-nek, ami miatt  meg lehet különböztetni a Minecrafttól, és bár ezek eleinte még előttem is rejtve voltak, a játék során meglehet tapasztalni a különbségeket.

Őszintén szólva, aki egy modernitásra vágyik, de ugyanúgy vonzza a pixeles világ, annak remek kis kikapcsolódás a Creativerse: egyedül vagy esetleg haverokkal, de mindenképpen egy szórakoztató játék – csak a végén ne járjunk úgy, mint Randy-ék.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .