Idén első alkalommal került megrendezésre a Marvel Magyarország Club által szervezett kocka tábor, a Geek Camp. A helyszín Velence volt, ahol a nyár legforróbb napjaiban mérték össze tudásukat és rátermettségüket a Marvel, a DC és a Csillagok Háborúja- univerzumok rajongói. A három nap alatt a játékok mellett maradt idő pihenésre, strandolásra és bulizásra is.

A három csapat (Team Marvel, Team DC és Team Star Wars) már a leutazás előtti napokban megkapta az első feladatokat, ugyanis a csapatukat népszerűsítő indulót és transzparenst, illetve zászlókat kellett készíteniük. Sok Velencére, vagy Székesfehérvárra tartó gyerek és felnőtt vonatútját tettük színesebbé, nem csak a magunkkal vitt táblákkal, hanem a cosplayekkel és a rajongói holmikkal (pólók, kitűzők stb.) is. Ezekre egyébként szintén pontot kaptak a csapatok.

Első nap a 36 fokos kánikulát a strandon vészeltük át, este aztán előkerültek a jelmezek, és a csapatok egymásra licitálva adták elő a saját fandomot népszerűsítő kis performanszukat, valamint az indulókat, az ott kempingező családok nagy örömére. Volt ott Sith nagyúr, Jedi, Pókember, Loki, Zatanna és Clark Kent is, a kemping gyerekei kimondhatatlanul a fénykard harcot és az előadásokat, volt, hogy ismétlést is kértek. A performansz azonban nem minden, a tárgyi tudást a három univerzumhoz kötődő kvízkérdésekkel mérhettük össze, végül bulival zártuk a napot.

A másnapi extrém hőség ismét a vízben talált minket, javarészt pihenéssel és strandolással telt a nap, este pedig közös bográcsozás és csapatépítő bulizás volt a program – a kemény mag természetesen ezúttal is jelmezben csapatta.  🙂

A következő nap feladatai között volt karakterfelismerő játék, de fandom-vadászat is: a versenyzőknek a kemping területén – de szigorúan csak a nem táborozók körében – kellett adott időn belül minél több, a három fandom valamelyikéhez köthető ruhát, kiegészítőt, játékot találni és lefotózni.  Igen kreatív és szórakoztató megoldások születtek ezúttal is, öröm látni, hogy a rajongói tárgyak immár nem csak pólókban, de még a kutyák nyakörvein is megjelennek.

A vizibicikli-versenyt és röplabdaversenyt sajnos az erős szél ’elfújta’, de így is remek hangulatban telt a nap, ahogy az egész tábor is.

A legkreatívabb csapat cím idén a Team Marvelt illette, míg a legösszetartóbb csapat egyértelműen a Team Star Wars volt. A pontgyűjtő verseny végül a Team DC győzelmével zárult, így a jövőre induló csapatoknak tőlük kell elnyerni majd a Vándorkupát.

Összességében nagyon szórakoztató és kimondottan hiánypótló táborozásban volt részünk, amit jövőre egészen biztosan folytatni fogunk, hosszabb időtartamban, még több fandommal és még több programlehetőséggel kibővítve.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .