Nézzük akármelyik szériáját a Jojo’s Bizarre Adventure-nek, mindegyikben találunk olyan karaktereket, akik képesek valamivel megfogni, meg van bennük az a bizonyos plusz, ami kiemeli őket – legyen az főhős, a főgonosz vagy éppen egy egy-két epizódig feltűnő mellékszereplő.

  1. Robert E.O.  Speedwagon

Bár komolyabb szerepet az első szériában kap ( a másodikban is persze feltűnik), de Speedwagon az az ember, akinek az öröksége, az örök reménye az emberi jó felé – ezzel párhuzamosan feltétlen bizalma a Joestar család felé – kitart a végsőkig, még a nagy ember halála után is. Emelem előtte a kalapomat.

  1. Kishibe Rohan

Igen, akármennyire is bírom Josukét, itt ő most nem fog babérokat aratni, megteszi helyette a bizarr tsundere beütéssel rendelkező mangaka, akinek Stand-ja az egyik kedvencem. Rohan, bár erősen antiszociális és szeret beszólni másoknak, azért ő is segít másoknak és szívén viseli szerettei sorsát.

3.Enya Geil

A kedves mosoly senkit se csapjon be ezen a képen: Enya Geil (vagy szimplán csak Enyaba) egy vérbeli kegyetlen és roppant okos gyilkos és Stand használó. Death 13 mellett az ő Justice-a az, ami miatt képes vagyok kétszer is az ágy alá nézni – és erre még ráerősít Enya eléggé labilis idegi állapota.

2.Iggy

Kevés dolog miatt fogtam zsepit a Jojo nézése közben, de amit megspóroltam könnyeket a többieken, az ennél a kutyusnál adtam ki. Iggy több szempontból se aranyos házikedvenc a legtöbb ember számára: mindent megeszik (elsősorban a hajra megy), bunkó és eléggé lusta. Mégis, akárcsak Rohan ő is képes hatalmas áldozatokat hozni, bár tudja hogy ezzel saját magának ássa meg a sírt.

  1. N’Doul

 

Ő egy kissé hatalmas kakukktojás itt: az eddig felsorolt karakterek mind több részen (akár évadokon keresztül) átívelő szerepkörrel rendelkeznek, N’Doul ellenben csak két epizód erejéig tűnik fel a színen, de számomra az Egypt-Hen-ből azok maradtak a legemlékezetesebbek. N’Doul, bár vak ereje és tudása hatalmas – csak sajnos nem éppen a legjobb oldalt választotta képességei kamatoztatásához.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .