Nézzük akármelyik szériáját a Jojo’s Bizarre Adventure-nek, mindegyikben találunk olyan karaktereket, akik képesek valamivel megfogni, meg van bennük az a bizonyos plusz, ami kiemeli őket – legyen az főhős, a főgonosz vagy éppen egy egy-két epizódig feltűnő mellékszereplő.

  1. Robert E.O.  Speedwagon

Bár komolyabb szerepet az első szériában kap ( a másodikban is persze feltűnik), de Speedwagon az az ember, akinek az öröksége, az örök reménye az emberi jó felé – ezzel párhuzamosan feltétlen bizalma a Joestar család felé – kitart a végsőkig, még a nagy ember halála után is. Emelem előtte a kalapomat.

  1. Kishibe Rohan

Igen, akármennyire is bírom Josukét, itt ő most nem fog babérokat aratni, megteszi helyette a bizarr tsundere beütéssel rendelkező mangaka, akinek Stand-ja az egyik kedvencem. Rohan, bár erősen antiszociális és szeret beszólni másoknak, azért ő is segít másoknak és szívén viseli szerettei sorsát.

3.Enya Geil

A kedves mosoly senkit se csapjon be ezen a képen: Enya Geil (vagy szimplán csak Enyaba) egy vérbeli kegyetlen és roppant okos gyilkos és Stand használó. Death 13 mellett az ő Justice-a az, ami miatt képes vagyok kétszer is az ágy alá nézni – és erre még ráerősít Enya eléggé labilis idegi állapota.

2.Iggy

Kevés dolog miatt fogtam zsepit a Jojo nézése közben, de amit megspóroltam könnyeket a többieken, az ennél a kutyusnál adtam ki. Iggy több szempontból se aranyos házikedvenc a legtöbb ember számára: mindent megeszik (elsősorban a hajra megy), bunkó és eléggé lusta. Mégis, akárcsak Rohan ő is képes hatalmas áldozatokat hozni, bár tudja hogy ezzel saját magának ássa meg a sírt.

  1. N’Doul

 

Ő egy kissé hatalmas kakukktojás itt: az eddig felsorolt karakterek mind több részen (akár évadokon keresztül) átívelő szerepkörrel rendelkeznek, N’Doul ellenben csak két epizód erejéig tűnik fel a színen, de számomra az Egypt-Hen-ből azok maradtak a legemlékezetesebbek. N’Doul, bár vak ereje és tudása hatalmas – csak sajnos nem éppen a legjobb oldalt választotta képességei kamatoztatásához.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..