Juliet Starling, (Lollipop Chainsaw) Fotó: Cleanpig’s hideout

Név: Pesthy Dorottya

Nick: Lulu

Link: https://www.facebook.com/lulu88cosplay/

Csillagjegy: Kos

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: kutyakozmetikus

Kedvenc film/sorozat:  jelenleg a Wonder Woman film

Kedvenc zenei stílus/előadó: pop, rock, film és játék zenék

Kedvenc videójáték: Sok van, jelenlegi a Persona 5

Háziállat, kiskedvenc: 1 corgi kutyus (insta: @bookercorgi) 

Futaba Sakura (Persona 5) Fotó: Marcsi’s Geekery

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Még a PeCsás conok alkalmával figyeltem fel a cosplayesekre, és nagyon megtetszett a dolog, már akkor is gamer voltam és éreztem, hogy ki kell próbálnom milyen a kedvenc karaktereim bőrébe bújni, majd egy barátnőm hatására ki is próbáltam ezt

Mi volt az első cosplayed?

Final Fantasy X-2-ből Yuna

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Nagyon szerencsém van, mert a szüleim is mindig támogattak, és örültek, hogy ilyen kreatív hobbim van, és a barátaim nagyrésze is vagy maga is cosplayes vagy benne volt ebbe az animés/conos közegbe, ezért nem furcsa nekik ez a dolog egyáltalán.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Tanácsot többször is kértem már, hogyha olyan területre merészkedtem, amiben még nem vagyok jó vagy teljesen új nekem, szerintem abban nincs semmi szégyen. De utána mindig ezek segítségével én készítettem el a jelmezt, hiszen így tudok én is fejlődni, ami nekem fontos

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Elsősorban mindig azt nézem, hogy a karakter passzoljon hozzám vagy érdekes legyen valami miatt számomra. Az is lehet, hogy egy teljesen ellenkező személyiséget választok, mert abban ott a kihívás, hogy a jelmez elkészítése mellett még a megformáláson is lehet dolgozni.

Mafia Jinx (League of legends) Fotó: Cleanpig’s hideout

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Ne akarja mindenki megmondani a másiknak, hogy mit hogyan kellene csinálnia és mi lenne jó. Mennyivel jobb lenne ez a közösség is (meg amúgy a világban sok más dolog is) ha mindenki ahelyett, hogy azt nézné, hogy énénénén, kicsit belegondolna a másik ember szemszögébe, hogy Ő mit miért hogyan csinál, és lehet, hogy a saját elképzelésem mellett másnak is lehet igaza, azért mert valamit máshogyan lát és valósít meg. Sajnos azt látom, sokszor hiába mondja valaki, hogy „a cosplay mindenkié” a másokhoz való viszonyulásából látszik, hogy egyáltalán nem gondolja ezt komolyan.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Eddig mindig Mafia Jinxet mondtam erre a kérdésre, és valahol mindig Ő lesz a szívem csücske, hiszen első nagyobb volumenű cosplayem volt, akkor éreztem rá a kiegészítők és fegyverek készítésének varázsára. De most már ide tartozik Futaba Sakura is, akit legutóbb cosplayeltem, és bár ez a ruhája nagyon egyszerű, amit elkészítettem, a karaktert annyira magaménak éreztem, hogy mintha nem is cosplaybe lettem volna, csak én önmagam, és ez nagyon jó érzés volt.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Azok a fránya ledek. És a varrásnak egy magasabb szintje.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Nem igazán tudom a kettőt összehasonlítani, mind a kettő jó élmény csak más-más okból. Egy rendezvényen óriási boostot tudnak adni a barátok, a többi cosplayes és a látogatók, akik odajönnek és lefotóznak és együtt örülnek veled és megdícsérnek. Egy fotózás során meg úgy érzi az ember mintha kiteljesedne, a cosplayes és a fotós együttes kemény munkájából kikerülnek olyan képek, ahol néha még én is meglepődöm, hogy „Te jó ég ez én vagyok? Sosem gondoltam volna, hogy láthatom magam így!” Ha sikerül elkapni a karakterre jellemző vonásokat az nagyon jó érzés.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Szívesen elborozgatnék Cersei Lannisterrel, feltéve, hogy túlélem a dolgot.

Cersei Lannister (game of thrones) Fotó: Cleanpig’s hideout

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Cersei Lannister (Trónok harca), már 2 ruháját is viseltem, de több olyan is van, ami még rajta van a listámon, köztük a legújabb évados ruhái. Valamint Futaba Sakura (Persona 5) phantom thief ruháját is szeretném megcsinálni a casual mellé.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Sok olyan embert ismertem meg a cosplaynek hála, akiket nagyon szeretek, és nagyon örülök, hogy az életem részei lettek, és általuk mindig csodás új élményekkel gazdagodom.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Mindenképpen pozitívan hatott rám, több szempontból is. Nagyon zárkózott vagyok, nehezen ismerkedem emberekkel, de amióta cosplayezem sokkal nyitottabbnak érzem magam. Valamint sokkal kitartóbb vagyok, hajlamos vagyok feladni dolgokat, ha nehézségbe ütközöm, de ha cosplayt készítek, akkor ha eldöntöm, hogy befejezem időre, akkor befejezem akkor is ha a con előtti két napban nem alszom 😀

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

A nagyon nagy álmom, hogy elkészítem Tyrande Whisperwindet (World of warcraft). Minden évben eldöntöm, hogy talán most eljött az ideje, aztán mindig félre teszem, hogy nem még nem érzem magamat készen rá, mert ha egyszer elkezdem, akkor addig nem nyugszom, amíg tökéletes nem lesz. És utána elmegyek vele a Blizzconra haha. Kisebb tervek is vannak bőven, de azok mindig változóak.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Mindkettő. Sokszor szeretek a reggeli mellé meginni egy pohár teát és pár órával késöbb egy kávét is. Párommal imádjuk reggelente a jó kis Earl grey-ünket szürcsölgetni, hűvösebb időben naponta több pohár teát is megiszom, a kávét szeretem napi 1-re korlátozni, azt is inkább élvezetből iszom, nem azért, hogy felébredjek

Winter wonder Orianna (League of legends) Fotó: Cleanpig’s hideout

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Szerencsére, ilyen nagyon utálkozó megjegyzéseket nem szoktam kapni (legalábbis az arcomba nem) Hogyha a conon valaki örömmel jön oda hozzám, hogy tetszik neki a cpm, vagy ha elhívnak valami rendezvényre cosplayesként ezek mind nagyon jól tudnak esni, és kicsit megnövelik az önbizalmam.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

PS4-en vagy pc-n játszom mindenfélét, ami éppen megtetszik

Melyik roxforti házba tartoznál?

Szerintem én a Hugrabu-ba kerülnék, mert próbálok mindig a „jó úton járni”, odafigyelni az emberekre és nem vagyok egy lobbanékony személyiség sőt, nagyon nehéz kihozni a sodromból. És nem kedvelem az olyan embereket, akik mások háta mögött intéznek dolgokat, és ártanak nekik akár csak szavakkal is.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Mulan, nagyon erős és bátor karakter, szeretnék sokszor én is ilyen lenni

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

A PS4-et tv-vel játékokkal mindennel

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .