Ha a Drót alkotói valami újba kezdenek, előszeretettel vállalom magamra a megtekintését, és bár a The Deuce, vagyis a magyarul Fülledt utcák néven futó sorozat érája, vagyis a 70-es és 80-as évek korszaka, de úgy voltam vele, hogy ennyi nehezményezés még félre tudok magamban tenni. Az első epizód megtekintése után azonban még mindig nem tudtam magamban hova tenni a szériát, ezért belevágtam a második epizódba, de ott végleg feladtam.

New York sosem volt a legbiztonságosabb város a világon, pláne a 70-es években, ahogy akkoriban a munkavédelmi törvények, rendőri etikai határvonalak, meg úgy minden más is egy sokkal lazább irányvonal volt. Frankie Martino (James Franco) ebben a közegben igyekszik talpon maradni, és eltartani családját, meg a feleségét, ehhez azonban minden nap kőkeményen dolgoznia kell két bárban is. Ráadásul otthon sem tisztelik, a felesége előszeretettel bulizik idegenekkel, miközben az anyósa úgy vigyáz a gyerekekre, hogy a tévét bámulja.

Azonban Frankie elé találékony, ha pénzről van szó, és rövid idő alatt sikerül felvirágoztatnia az egyik bárját, ahol korábban igen csekély volt a bevétel. Szüksége is van a plusz pénzre, mivel ikertestvére nagyon sok pénzzel tartozik a maffiának, és mivel őt nem találják, ezért rajta akarják behajtani.

A korszak utcáin a prostituáltak vagy futtatók állandó kellékekké váltak, és bár akadtak magánzók, ezt nem nézték el azok, akik a lányokat futtatták. Candy (Maggie Gyllenhaal) is egy ilyen lázadó, egymaga dolgozik, nincs felettese, és bár kevesebbet keres így, viszont a bevétel száz százaléka nála marad. Persze ezt nem nézi jó szemmel C.C. (Gary Carr), aki a pályaudvarokon szedi fel leendő prostituáltjait, majd komoly pszichológiai befolyással élve munkára és hűségre kényszeríti őket.

A Fülledt utcák a pornóipar felemelkedését és válságát hivatott bemutatni, valamint a köré épülő szexipart, de az első két epizód alapján ezt nehéz lenne róla megmondani. Az egészet átlengi a bárok ragacsos és alkohollal átszőtt atmoszférája, ami a műfaj kedvelőinek bizony nagyon jó hír – engem mondjuk nem fogott meg, de úgy voltam vele, hogy majd James Franco szereplése lenyűgöz. De sajnos ez sem sikerült.

Bár Franco jól hozta a szerepét, ahogy gyakorlatilag mindenki korrektül dolgozott az általam megtekintett két epizód alatt, de maguk a karakterek annyira unszimpatikusnak és érdektelennek bizonyultak számomra, hogy szó szerint nem akadt egy mozzanat vagy jelenet, ami tetszett volna.

Feltételezem, hogy az évad további epizódjai alatt jobban belemennek a pornóipar éledezésébe, miközben a prostituáltak élete egyre nehezebb lesz – köszönhetően a kizsákmányolásnak, és a nyílt szexizmusnak. Valamint a Martino testvérpár is komolyabb vezető szerepet kap az éjszakai életben.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .