Jó hír a The Big Bang Theory-függőknek, hogy már csak 4 hetet kell kibírni a következő évad premierjéig, és még jobb hír, hogy szeptember 25-én nem csak az Agymenők 11. évadja startol el, de a rég várt spinoff, a Young Sheldon premierje is érkezik.

A várakozás kínjait enyhítendő összeállítottunk egy – szubjektív- listát az Agymenők eddigi 10 évadjának legjobb cameóiból. Mivel egy olyan sorozatról beszélünk, aminek egyik legfontosabb humorforrása a felbukkanó hírességekben rejlik, és mivel eddig 231 (!) epizódon vagyunk túl, ezért hoztunk néhány szabályt:

  • Csak az számít cameónak, ha színész bukkan fel (a sorozatban felbukkanó tudósokról külön listával készülünk)
  • Csak az számít cameónak, ha az adott színész nem szerepet játszik, hanem önmagát alakítja (így pl az Arthur Jeffries-t, másnéven Proton Professzort alakító Bob Newhart kiesik)
  • Csak az számít cameónak, ha a színész nem rendszeresen jelenik meg (így például Wil Wheaton kiesik, hiszen az ő szerepe már nem cameó, hanem sokkal inkább mellékszerep)

Íme a toplista:

  1. Carrie Fisher és James Earl Jones párosa (S07E14)

A Comic-Con Enigma című részben a srácok izgatottan várják minden kocka álomeseményét, a San Diegói Comic Cont, azonban lemaradnak a jegyvásárlásról. Sheldon nem tud beletörődni a helyzetbe (mikor tudott?), és úgy dönt, hogy saját Comic Cont szervez. Céljához szüksége van egy húzónévre, ezért becserkészi James Earl Jonest, akiről tudja, hogy melyik étteremben éri utol. A színész meglepő módon nagyon is készséges, nem csak szóba elegyedik Sheldonnal, de egy egész napot együtt töltenek, vacsoráznak, karaokeznak, vidámparkba és gőzfürdőbe mennek, és még egy klasszikus utcabetyár-csínyt is elkövetnek, az éjszaka közepén felcsöngetve álmából (a köztudottan harapós) Carrie Fishert.

Az epizód nem csak nagyon szórakoztató, de egyben filmtörténeti jelentőségű is, mivel ez volt az első (és sajnos egyetlen) alkalom, hogy Carrie Fisher és James Earl Jones közösen forgatott. Bár Carrie játszotta a Star Warsban Leia hercegnőt, James Earl Jones pedig Darth Vader hangja volt, sosem dolgoztak együtt, a munkájuk teljesen el volt különítve.

 

  1. Adam West (S09E17)

A megünneplési kísérlet című epizódban Amy elhatározza, hogy születésnapi partyt szervez Sheldonnak. A partyra felbérlik Adam Westet is, mivel így tudják teljesíteni Sheldon gyerekkori vágyát, hogy Batman is ott legyen a születésnapján. A teljes sorozat egyik legepikusabb jelenete, mikor útban a partyra a kocsiban azon vitatkoznak a színésszel, hogy ki volt a legjobb Batman: Bale, Clooney, Kilmer, vagy épp maga Adam West.

 

  1. Summer Glau (S02E17)

A Csajozós trükkök című epizódban a fiúk vonattal utaznak San Franciscó-ba, egy konferenciára.

Eleinte nem rajonganak a vonatútért, de megváltozik a hozzáállásuk, mikor felfedezik, hogy Summer Glau, a Terminátor – Sarah Connor krónikái sztárja is velük utazik. Rövidesen Raj, Howard és végül Leonard is megkörnyékezi a színésznőt. A jelenetek egyébként remekül bemutatják, milyen kényelmetlenségeket kell elviselniük a rajongók részéről azoknak a hírességeknek, akik nem rejtőznek a nap 24 órájában testőrök sorfala mögé vagy sötétített üvegű autóba.

 

  1. Stan Lee (S03E16)

A Csöbörből Vödörbe című részben srácok izgatottan várják Stan Lee közelgő dedikálását a képregényboltban. Sheldon azonban nem tud elmenni, hogy találkozzon a képregénylegendával, mert bíróságra kell állnia egy közúti büntetés miatt, amit akkor kapott, amikor Penny-t vitte kórházba. Penny kárpótlásul megszerzi Stan Lee címét és beállítanak hozzá. A jelenet duplán zseniális: egyrészt lássuk be, Stan Lee a cameók koronázatlan királya, neve egybeforrt ezzel a műfajjal. Másrészt az a Fantasztikus négyeses köntös, ami rajta van, felejthetetlen!

 

  1. Charlie Sheen (S02E04)

A második évad negyedik részében, A Hírnév ára című epizódban Rajesh-t óriási kitüntetés éri: a People magazin beválogatja a 30 legsikeresebb 30 alattiba. Raj nem igazán tudja kezelni a sikert, a fejébe szállt dicsőség önteltté teszi, viselkedése megviseli az egész társaságot. Az étteremben, ahol a kinevezését ünnepelnék, jól faképnél is hagyják a barátai. Miután elvesztette közönségét, egy neki háttal ülő idegenhez kiált oda: „Hé haver! Benne leszek a People magazinban!” Mire az idegen megfordul, és Charlie Sheen arca néz ránk, aki odaveti: „Majd akkor szólj, ha a címlapon leszel!”

Ennyi, egyetlen mondat, de ebben minden benne van, a saját sztársága teljes tudatában lévő Sheen (ne feledjük, 2008-as epizód, Sheen akkor volt a csúcson, és ezt nagyon is tudta) ennyivel helyre tudta rakni Raj felvágását. Egyetlen mozdulat, egyetlen mondat, A-listás híresség, ez pedig a tökéletes cameó receptje.

+1 Katee Sackhoff/George Takei  (S04E04)

A méret a lényeg című epizódban Katee és George kettős cameója nem is cameo a szó legszigorúbb értelmében, hiszen bár magukat alakítják, de nem valóságos szereplők, csak Howard szexuális fantáziájának részei (ezért is nem fértek fel a listára). Azonban ahogy Howard elveszti az irányítást, a Katee és George szórakoztató párbeszédet folytat egymással, sőt később, Howard és Bernadette randevúján is megjelennek, tanácsot adva a srácnak, meddig is merészkedjen el.

 

A sort még hosszasan folytathatnánk. Nektek melyik a kedvenc Agymenők-cameótok?

 

 

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .