Név: Mester Zoltán

Nick: Nerd Panic

Link: www.facebook.com/nerdpanic

Csillagjegy: Kos

Szülőváros: Debrecen

Foglalkozás: vállalkozó

Kedvenc film/sorozat: Huuuu… rengeteg van. Sorozatokból kiemelném a ’90-es évekből Star Treket és Buffy, a vámpírok rémét, ha 2000-es évek akkor Battlestar Galactica, manapság Westworld és Twin Peaks, a korszakokat átszelve pedig Doctor Who. De szinte az összes népszerű sorozatot lelkesen nézem és szeretem. A filmekbe bele se kezdek… 6 éves koromban láttam az Ördögűzőt, azóta filmőrült vagyok. Mindent szeretek, ami okosan van megírva.

Kedvenc zenei stílus/előadó: Nincs.. ebben is olyan mindenevő vagyok, de azt hiszem, az átlagnál jóval kevesebbet hallgatok zenét. Nagyon szeretem a filmzenéket.

Kedvenc videójáték: Ebből sem tudok csak egyet mondani… Final Fantasy 7, Star Wars Knights of the Old Republic, korbéli játékokból pedig a Witcher 3, csak hogy az évtizedenkénti bontásnál maradjak.

Háziállat, kiskedvenc: Nincs. Szeretnék egy adipose-t. 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Láttam pár fotót Enji Night Supergirl cosplayéről, persze ekkor még nem tudtam azt sem, hogy ő magyar. Aztán szembejött velem pár CMW, végül a Mondoconon kötöttem ki és ottragadtam.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

A cosplay világán kívül hatalmas Elon Musk rajongó vagyok. Úgy tíz éve követem a munkásságát és iszom minden szavát. Ámulok, hogy hová jutott a cégeivel, és izgatottan várok minden új bejelentést és interjút, legyen szó a terveiről, világnézeteiről, a SpaceX-ről vagy a Tesláról.

A cosplay világán belül attól tartok nem tudok senkit kiemelni.. felfoghatatlan az a tehetség, amivel itt találkozik az ember. Rengeteg cosplayes inspirál.

Mi volt az első cosplayed?

Egy kolóniai tiszt voltam a Battlestar Galacticából, amit mindösszesen két ember ismert meg. Valami oknál fogva (talán a minősíthetetlen szinkron) nagyon kevesen ismerik itthon azt a sorozatot.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Anyukámon kívül mindenki elég hülyének néz..

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Édesanyám nagyon jó szabó-varrónő, tőle tanulom el a szakmát és segít is, ha kérem.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Erre nehéz válaszolni, mert ez az első évem, amikor „tényleg” cosplayezek. Idén eddig kettő volt, az őszi-téli időszakra négyen dolgozok.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Röstellem bevallani, de a felismerhetőség szemponttá vált és az is, hogy néhány könnyű cosplay között megpróbálkozzak valamivel, ami számomra kihívás. Ezen felül viszont az alkat vagy karakterhasonlóság nem számít, olyan emberek bőrébe szeretnék bújni, akikhez szeretnék hasonlítani.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

A 10. Doktort a Doctor Who-ból. Nem feltétlenül a jelmezt érzem közel magamhoz (főleg, hogy nem én készítettem) hanem a karaktert.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

A maszk- és protéziskészítés, sminkelés. Szeretném, ha nem mindig magamat látnám más ruhákban, és ahhoz ezt meg kell tanulni.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

A rendezvényeket.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hú, ez de nehéz..  20 perc bambán a képernyőre bámulás után azt mondom, hogy Anthony Hopkins által megformált Dr. Robert Ford a Westworld című sorozatból.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Ismét a Doktor. Már most tervezgetem, hogy úgy 20-30 év múlva a 12. inkarnációjának, vagy a War Doctor-nak öltözök.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Ez talán furcsán fog hangzani, de a cosplay segít kontroll alatt tartani a testsúlyom. Bele akarok férni a jelmezeimbe.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Kávé. Nagyon sok kávé.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Nm tudom, sosem csináltam egyiket sem. De biztos, hogy lesz.

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Egy ismeretlen művész concept art-ja alapján egy Star Trek egyenruhán, Piton professzoron, Eren Jaeger kapitányon és egy titkos projekten az Őszi Mondocon szombatjára.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Az idült alkoholizmus hobbinak számít? 🙂 Nincs időm más hobbira, az a rengeteg sorozat nem nézi meg magát, és a tennivaló listám is teli van videójátékokkal.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

A fantáziám.

Melyik roxforti házba tartoznál?

A Hollóhátba. Mindig oda vonzódtam, mert szerelmes voltam Luna Lovegoodba. Aztán oda osztott a Pottermore.  Végül egy internetes mém szilárdította meg a döntést. A mémen a Roxforti házak logói voltak, a felirat pedig „A választott drog”. A Griffendélnek adrenalin, a Mardekárnak hatalom, a Hollóhátnak fantázia, a Hugrabugnak sütik.

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Nagyon vágyom Japánba. De nem csak turistáskodni. Régen arról álmodoztam, hogy kiköltözök egy évre, manapság arról álmodozok, hogy kimegyek cosplayezni egy conra.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .