Mindig is szerettem a Terminátor-filmeket, de kisgyerekként természetesen alig volt valami, amit feltudtam belőle fogni. Csak annyit láttam, hogy megy a nagydarab ember és lelő mindenkit. Ez a szemléletem természetesen bővült az évek folyamán, és mikor felröppent a hír, hogy James Cameron ténylegesen időtálló klasszikusát újra leadják a mozikban, kapva kaptam az alkalmon, hogy végre szélesvásznon is megtekinthessem.

Magát a filmet a Corvin mozi nagytermében vetítették, ám mielőtt még felkaptuk volna a szemüvegeket, megtekinthettünk egy közel húsz perces videó interjút, amit bár a dátum szerint februárban látott napvilágot a Berlinben, eléggé aktuálisnak számított akkor este is. Rengeteg rajongói kérdést kapott a rendező és bár kitért mind a Titanic-ra, mind az Avatar-ra, a fő téma természetesen a Terminátor 2 – Az Ítélet Napja volt.

És rengeteg olyan mondat elhangzott Cameron szájából, elsősorban a 3D-s technika kapcsán, amire bőszen lehetett bólogatni. Ő maga is nagy rajongója ennek a stílusnak, ennek ellenére tudja, hol húzódik az a határ, amíg jól megfér egymás mellett a valós és az animált környezet. Ide most legszívesebben bevágnám George Lucas interjúit ugyanezzel a témával kapcsolatban.

De persze az este fénypontja maga a film. Terminátor 2, és ezúttal 3D-ben. Hogy milyen is volt az újradolgozása? Nos, egy-két színváltoztatáson és hangtechnikai javításon túl én semmi mást vagy újítót nem vettem észre rajta. Jó persze, igazodott a mozivásznas elvárásokhoz, de őszintén szólva nem is 3D a lényeg – hanem az, hogy újra átélhetjük ezt a filmet.

Hogy még fiatalon és roposógan láthassuk Schwarzeneggert, amint finoman elkéri a motoros bandától a neki megfelelő ruhát, fegyvert és motort; hogy láthassuk a fiatal John Connor menekülését a T-1000-es elől, vagy ahogyan Sarah orrba csűri a kórház alkalmazottját. A filmben látott, kisebb hadseregnek is elég fegyverállomány, a látványos robbanások és a két robot epikus harcai pedig még huszonhat év elteltével is epikusnak minősülnek.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .