Mindig is szerettem a Terminátor-filmeket, de kisgyerekként természetesen alig volt valami, amit feltudtam belőle fogni. Csak annyit láttam, hogy megy a nagydarab ember és lelő mindenkit. Ez a szemléletem természetesen bővült az évek folyamán, és mikor felröppent a hír, hogy James Cameron ténylegesen időtálló klasszikusát újra leadják a mozikban, kapva kaptam az alkalmon, hogy végre szélesvásznon is megtekinthessem.

Magát a filmet a Corvin mozi nagytermében vetítették, ám mielőtt még felkaptuk volna a szemüvegeket, megtekinthettünk egy közel húsz perces videó interjút, amit bár a dátum szerint februárban látott napvilágot a Berlinben, eléggé aktuálisnak számított akkor este is. Rengeteg rajongói kérdést kapott a rendező és bár kitért mind a Titanic-ra, mind az Avatar-ra, a fő téma természetesen a Terminátor 2 – Az Ítélet Napja volt.

És rengeteg olyan mondat elhangzott Cameron szájából, elsősorban a 3D-s technika kapcsán, amire bőszen lehetett bólogatni. Ő maga is nagy rajongója ennek a stílusnak, ennek ellenére tudja, hol húzódik az a határ, amíg jól megfér egymás mellett a valós és az animált környezet. Ide most legszívesebben bevágnám George Lucas interjúit ugyanezzel a témával kapcsolatban.

De persze az este fénypontja maga a film. Terminátor 2, és ezúttal 3D-ben. Hogy milyen is volt az újradolgozása? Nos, egy-két színváltoztatáson és hangtechnikai javításon túl én semmi mást vagy újítót nem vettem észre rajta. Jó persze, igazodott a mozivásznas elvárásokhoz, de őszintén szólva nem is 3D a lényeg – hanem az, hogy újra átélhetjük ezt a filmet.

Hogy még fiatalon és roposógan láthassuk Schwarzeneggert, amint finoman elkéri a motoros bandától a neki megfelelő ruhát, fegyvert és motort; hogy láthassuk a fiatal John Connor menekülését a T-1000-es elől, vagy ahogyan Sarah orrba csűri a kórház alkalmazottját. A filmben látott, kisebb hadseregnek is elég fegyverállomány, a látványos robbanások és a két robot epikus harcai pedig még huszonhat év elteltével is epikusnak minősülnek.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..