Hamarosan érkezik az Agymenők 11. évada, mi pedig várakozás közben, az elvonási tüneteinket enyhítendő összeszedtünk néhány érdekes tényt az Agymenőkről:

Knock, knock, knock, Penny!

Minden keményvonalas rajongó tudja, hogy az Agymenők összes tudós karakterének két keresztneve is van: Dr. Leonard Leakey Hofstadter, Dr. Sheldon Lee Cooper, Dr. Rajesh Ramayan Koothrappali, Howard Joel Wolowitz, Dr. Amy Farrah Fowler és Dr. Bernadett Maryann Rostenkowski. Pennynek ezzel szemben nem csak, hogy nincs második keresztneve, de a 10 évad 231 epizódja alatt sem tudtuk meg a vezetéknevét.

Lenny, Penny and Kenny

A sorozat eredeti címe bizony ez lett volna, és ez alapján Sheldon nem is Sheldon, hanem Kenny néven boldogított volna bennünket. A két főszereplő végül a legendás színész/producer/rendező, Sheldon Leonard Bershad után kapta a nevét.

De az Agymenők eredete még ennél is furcsább. Az eredeti pilotban nem szerepel sem Howard, sem Raj. Sheldon, bár kellően fura figura, de a legkevésbé sem aszexuális, Penny helyett pedig az Amanda Walsh által megformált Katie nevű lány toppan be a srácok életébe. Katie ráadásul nem a szomszédba költözött volna be, hanem egyenesen Sheldonék lakásába, ahova Leonard hívja meg, mikor kiderül, hogy a lány frissen szakított a barátjával, és most nincs hol laknia. Ez a pilot azonban nagyot bukott a tesztközönség előtt, így egyik stúdió sem rendelte be.

Az új pilotnak a főcíme is más lett: az eredeti verzióban még Thomas Dolny-től a “She Blinded Me with Science” szerepelt, de miután a producerek elmentek egy Benaked Ladies-koncertre, úgy döntöttek, hogy lecserélik az eredetileg választott dalt, így lett az új főcímdal a mára már ikonikussá vált “The History of Everything”.

Amy Farrah Fowler

Azt szinte mindenki tudja, hogy az Amy-t játszó színésznő, Mayim Bialik a valóságban is neurobiológus, és ő az egyetlen a sorozatban játszók közül, akinek valóban van doktori végzettsége. (Emellett még két másik diplomája is van amit héber és zsidó szakon szerzett). A színésznő első főszerepe a Blossom című sitcomban volt, ahol ő játszotta a főszereplő Blossom Russót, egy olasz-amerikai tinilányt. Érdekesség, hogy a Leonardot játszó Johnny Galecki egyik első szerepe is ugyanebben a sorozatban volt, méghozzá pont Blossom egyik randipartnereként.

Ennél is érdekesebb, hogy bár maga Amy csak az Agymenők harmadik évadjában debütál, Mayim Bialik már jóval előbb, az első évadban is említésre kerül. Mikor a srácok indulni akarnak a fizika kupán, kizárják maguk közül Sheldont, majd azon tanakodnak, kivel kellene helyettesíteni. Raj javasolja, hogy meghívhatnák a csapatba a színésznő Mayim Bialikot. „Tudjátok, a lányt, aki a Blossomban is játszott. Ő elég okos, doktorija van idegtudományokból, vagy valami ilyesmiből…”

Szép cica, jó cica….

Ezt hallva minden vérbeli rajongó dúdolni kezdi a dalt, ami Sheldont betegség esetén álomba ringatja. A többség bizonyára úgy véli, hogy – a Jóbarátok Büdös Macskájához hasonlóan – a Szép cica is a sorozat kedvéért született. Ez azonban nem így van: a gyermekdal már az 1930-as években is létezett.

És ha már zenéről van szó: a sorozat kedvéért tanult meg Mayim Bialik hárfán, Jim Parsons pedig tereminen játszani, a felvételeken valóban őket hallhatjuk. Johnny Galecki ugyanakkor– akár csak sorozatbeli karaktere, Leonard – már fiatal korától csellózott, nem csak a szerep kedvéért tanult meg játszani a hangszeren.

És még néhány apróság a srácokról

  • Howard az egyetlen a fiúk közül, aki sosem látta Penny-t meztelenül
  • Leonard szemüvegében nincs is lencse
  • Raj betegségét, ami alapján csak alkohol fogyasztása után tud nőkkel szóba állni, az egyik producer a való életből hozta, egy régi kollégája emlékére, aki ugyanebben a betegségben szenvedett
  • A Sheldont alakító Jim Parsons soha egy részt nem látott még a Star Trekből, és főiskolán megbukott a felvett tudományos tárgyából (ami a meteorológia volt)

BAZINGA!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .