A köpeny még mindig menő – DC Universe Online

DC Universe Online, avagy öveket becsatolni, köpenyeket, szárnyakat, szuperbiztos páncélt felkapni, máris indul a szuperhősök és szupergonoszok leszámolása, városok és arcok leamortizálása – amolyan DC módra.

A történeti cselekmény nagyjából ugyanaz, álljunk az érme akármelyik oldalán: Brainiac egyik hajójáról szabadulunk ki a karakter kreálásnál választott mesterünk oldalán, hogy folyamatosan cikázva Metropolis és Gotham között verjük le/segítsük ki a gonosz erőket – akik valamiért mindig csak ezt a két várost akarják a földdel egyenlővé tenni. Trigon, Felix Faust, Circe, Joker és még napestig sorolhatnám a gonosztevőket/ leendő mentorokat, akikkel összefutunk kalandjaink során.

Természetesen minden harci osztályunknak megadatott képességgel és eszközzel el vagyunk látva, mondjuk attól padlót fogtam a nevetéstől, mikor olvastam, hogy a sorcery healer osztálynak lett berakva – természetesen erős a damage, szóval annyira nem kell félteni. Bár minden elérhető osztálynak megvannak a maga jellegzetes képességei, képes más képességeket vagy fegyverhasználatot eltanulni, illetve azt harcban kamatoztatni.

A játék grafikája még szépnek is mondható, az npc szinkronok egyenesen pazarok (külön dicséret Riddler és Joker hangja miatt), valamint a kisebb epizód történetek is illenek egy szuperhős/szupergonosz életvitelhez. Emelett rendkívül mulatságos egyszerre vinni két karaktert, és látni, hogy az egyikben megakadályozod Lex Luthor kísérleteit, a másik oldalon meg zsarukat fizetsz le és lopsz el értékes információkat a jóktól.

Mint  a legtöbb szerepjáték, ez is rendes fizetős rendszerrel indított az éterben, de szinte az elsők között is volt, aki jobbnak látta, ha a nagyobb közönség elérése érdekében ingyenessé tette a játékot, és csak bizonyos dolgokért kell így a játékosoknak a zsebébe nyúlnia. Persze a megkötések nem a legbarátibbak, de ha mindenre rendesen odafigyelsz és a megfelelően használsz ki, akkor semmi gond nem lesz a játékmenettel.

A DC Universe Online bár a maga nem nemében nem kimondott kuriózum, mégis képes odacsapni a hasonló vizeken evező játékoknak (Pl: Champions Online), mert ahogy hat, vagy akár hét évvel korábban, úgy  manapság már  meg kell küzdeni az egyre többre vágyó játékosközönségért.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.