Myd’Alaïr világában van egy hely, ahol hatalmas erő összpontosul és sokan akarták maguknak e földet, ám már jó ideje nem lakta hosszabb ideig egy nép sem ezt az eldugott kis zugot, aminek regéiről egyszer már meséltem nektek. De idén nyáron végre-valahára ismét benépesülhetett ez a névtelen birodalom, sok furcsa figura vetődött a környékre és együtt legyűrték azt a szörnyű és veszedelmes védelmi rendszert, amit a ravák állítottak föl ezer évvel ezelőtt. De lassítsunk csak kicsit, ne szaladjunk ennyire előre az időben.

A koronázás

2017. augusztus 13 és 26 között egy fantáziatábornak adott otthont Terecseny régi vasútállomása, ami egy ideje már mint kulcsosház üzemel. Egy maréknyi fiatal és táborozó pajtásaik lakták be a házat, átváltozva alakváltó könyvtárosokká, kocsmárosokká és mágusokká, harcosokká és gyógyító-tanoncokká. A táborban mindenkinek saját, élő és lélegző karaktere van, akiknek a döntései nyomán különböző helyzetek állnak elő, kalandosabbnál kalandosabb dolgokba keveredhetnek együtt. Így történt ez ezen a nyáron is.

A gyógyító, a törp és az animágus

Jómagam Ysbrïn, egy északi kryssa bőrébe bújva gyógyító mesterként érkeztem, többek között azzal a céllal, hogy tudásom legjavát az érdeklődőknek átadjam. Így épült fel számunkra a király támogatásával az ispotály, ahol biztonságban elláthattuk az ütközetek, váratlan összecsapások minden sérültjét. Márpedig a csatákból nem volt hiány, hála az országon ülő átoknak, mindenféle népek támadtak ránk és próbáltak elűzni bennünket innen, de a nép tagjai kitartóan állták a sarat és nem hagyták csak úgy eltakarítani magukat a föld színéről. Vitézül küzdöttek karddal, íjjal, tőrrel, kinek mi jutott. Egy idő után azonban nem volt elég a körülöttünk élő népek seregeit legyőzni, az ellenség az Álom dimenziójában támadott ránk, de a Tükör Királynő kegyetlen uralma sem volt képes arra, hogy az egyre inkább népként együtt élő lények kitartását megtörje. Ezer és ezer megpróbáltatás után végül eljutottunk az elménk legbelső labirintusába, hogy megtaláljuk a megoldást az átok megtörésére, küzdöttünk földbe lehúzó gyökerek, vakság, kámforrá válás és egy irdatlan küklopsz ellen, de utoljára sikerrel jártunk és az Első Birodalmi évet boldogan zárhattuk le, bár szívünkben az öröm bánattal osztozott, hiszen két népfiát is elvesztettünk az utolsó napokban.

Ilyen és ehhez hasonló kalandok estek meg velünk idén Myd’Alaïrban és biztos vagyok benne, hogy a Második Birodalmi Év ezt is felülmúlja majd. 2018 augusztusában ismét találkozunk kedves nirwák, pufi-puhi nyulak, óriás csigák és humunkuloszok.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .