Név: Pop Vivien Barbara

Nick: Sachi

Csillagjegy: Nyilas

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: egyetemi hallgató

Kedvenc film/sorozat: Game of Thrones, Így neveld a sárkányodat, Frozen, Tim Burton filmek, és persze a Büszkeség és balítélet (a film)

Kedvenc zenei stílus/előadó: indie minden mennyiségben és formában

Kedvenc videójáték: Assassin’s Creed játékok és Alice Madness Returns, bár szeretem a kalandos aranyos indie játékokat is, amik egy nap alatt kivihetőek

Háziállat, kiskedvenc: egy vörös macska

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

A 2008-as Sakuraconon találkoztam először a cosplayel de akkor még nem tudtam, hogy így hívják csak tudtam, hogy ki milyen karakternek öltözött be és jó volt látni ezt a megszemélyesítést, csak rá két évre öltöztünk be az akkori barátnőmmel, mert mi is ki akartuk próbálni a móka kedvéért.

Mi volt az első cosplayed?

Akita Neru a Vocaloidból

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Édesanyám azt hitte idővel kinővöm ezt a hobbit, aztán hozzászokott és néha már ő is dicsér, a barátaim mind ebből a közösségből vannak de előtte is mikor nem innen voltak (értem itt a gimis barátokra) ők is elfogadóak voltak és érdekelte őket a dolog.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Az elején még nagyon sokat segített édesanyám az első cpm szinte ő varrta, aztán lépésről lépésre mindent megtanultam magamtól, a tutorialokból meg sok segítséget kaptam a szakmájukba is vágó cps barátaimtól, ma már mindent egyes egyedül csinálok, esztétikai tanácsokat szoktam esetleg kérni másoktól.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Van, a polár, imádom azt az anyagot, puha, meleg, simiznivaló és nem foszlik.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Ami épp megtetszik, általában mindig a karakter személyisége fog meg, de sokszor a külseje a meghatározó, hogy megcsinálom-e vagy sem, megnézem azt is, hogy mennyire passzolna hozzám testileg is az adott karakter, hogy mennyire tudnám jól megvalósítani.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Fogatlant, Korrát és a dilis psycho karaktereket, mint GIFfany és Bill. Fogatlant egyszerűen csak imádom a legjobb sárkány a világon és imádok a bőrébe bújni főleg, mert kigurumisan csináltam meg ami extra kényelmes. Korrát azért szeretem, mert bár kényes a barna bőr miatt mégis a karakterfejlődése az egész sorozat (az Aangosat is beleszámítva) számomra meghatározó élmény mai napig, nagyon szeretem a világát és azt, ahogyan kombinálják az elemeket a harcművészettel és a természettel. A psycho karaktereket meg csak szimplán szeretem.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

A rendezvényeket, mert itt találkozom olyan barátaimmal is, akik messze laknak vagy nem tudok velük sokszor találkozni, meg persze a hangulat miatt és a cp verseny miatt is.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Elég sok ilyen van, leginkább Korra, de ott van Bill, Jack Frost, Hiccup, Marceline és Bubblegum is.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Nagyon sok kedves emlékem van, a mostaniak közül is van egy-kettő de azt inkább nem tárom a nyilvánosság elé. Viszont az egyik legkedvesebb az volt, amikor egy lány írt az oldalamra, hogy követi a munkásságom és iszonyatosan örült mikor látott Korraként, konkrétan feldobtam a conját és az Ilyenek hallatán érzi magát jó cosplayesnek az ember.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés?

A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet? Nekem eddig az életemhez csak adni tudott elvenni nem sokat, max sokat költök, de ha nem erre hát másra ugyanúgy költenék, viszont nem bántam meg eddig egy cosplayemet sem.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Ha con reggelről és felkelésről van szó, akkor kávé, alapból inkább teás vagyok.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Előtte nincs, amikor már a színpadnál vagyok, na, akkor kezd el hevesen verni a szívem.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Szerintem a dinóim, a pónik és a Barbie kiegészítői

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .