Bár valódi, összefüggő cselekményről nem nagyon, inkább csak lazán kapcsolódó skiccek sorozatáról beszélhetünk, az Agymenő legújabb szezonja egész erősen nyitott.

Az évad pontosan ott nyit, ahol az előző zárult: Sheldon éppen Amy előtt térdel, kezében a gyűrűvel, és Amy, némi telefonos közjátékot követően, igent is mond. Eközben Pasadenában Bernadette megtudja, hogy ismét gyereket vár, amit előbb Pennyvel, majd Howarddal is megoszt – és ami bejelentést természetesen jó nagy kiakadások kísérnek. Penny és Leonard majdnem megfeledkeznek az évfordulójukról, Raj Stuartnál keres vigaszt magányára – nem sok sikerrel –, Sheldon pedig képtelen a háttérbe húzódni, amikor Amy bemutatja őt az új kollégáinak.

Szóval az a nagy harci helyzet, hogy bár így végiggondolva elég sok minden történt az epizódban, mégis úgy érzem, mintha alig történt volna valami, mert az egyes szálak közt alig volt valami habarcs ami összetartotta őket. Sőt, néha még az egyes karakterek/karakterpárok történetei közt is alig volt összefüggés, és így, mindent átfogó, központi téma nélkül kicsit súlytalannak érződött az epizód. Viszont, és ezt szeretném hangsúlyozni, nagyon vicces volt az egész.

A Shamy-lánykérés pontosan úgy zajlott, ahogy arra számítani lehetett: abszurd módon, viccesen, Stephen Hawking-cameóval, és ez remekül állt mindenkinek. Sheldonéknál ezt követte a jelenetsor, amikor Amy bemutatta újdonsült vőlegényét princetoni kollégáinak – na, ez a szegmens nagyon, nagyon sheldonos volt, meg vicces is a maga módján, bár szerintem az epizód gyengébbik feléhez tartozott – viszont tény, hogy az utolsó jelenet zseniális.

Raj, Penny és Leonard szálai valahogy ennél is súlytalanabbra sikerültek – persze, itt is voltak jó poénok, de igazi sztori hármójuknál nem igazán volt, csak kisebb jelenetek, hogy az ő karakterük is benne legyen az epizódban. Raj megpróbálta elcsábítani Ramonát – na, azt fájt nézni –, aztán sírt Stuartnak, Pennyék pedig random rájöttek, hogy évfordulójuk van. Ja, és Penny beledugta a fejét a tortába, amin azért kicsit húztam a szemöldökömet.

Bernie-ék viszont remekek voltak. Aki nem tudná, a Bernadette-et alakító színésznő, Melissa Rauch, egy vetélést követően most várja első gyermekét, amit aztán az alkotók bele is írtak a sorozatba – és nagyon jól tették. Bernie és Penny beszélgetése a terhességről, Bernie és Howard kiakadása a hír hallattán, majd az, ahogy megpróbálják rávenni Pennyt és Leonardöt, hogy akkor most ők is vállaljanak gyereket… Zseniális, végig zseniális. Felejtsük is el a Shamy-eljegyzést, nálam ez a szál vitte a príme.

Összegezve a dolgokat, bár fontos dolgok történtek az epizódban, a szezonnyitán történetileg, strukturálisan nem volt túl erős, ezt viszont ellensúlyozták a remek poénok és a zseniális helyzetkomikum. Vagyis, azt hiszem, megegyezhetünk abban, hogy az évad kifejezetten kecsegtetően nyitott.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .