Nagy rajongója vagyok Anne Heche-nek, így ha tehetem, minden munkáját megnézem, ugyan igen hamar elkaszálták, de szerintem az Aftermath-ben nyújtotta eddig a legjobb tévés alakítását. Ezúttal is egy kemény és karakán nőt alakít, és nem ő az egyetlen a The Brave-ben!

Patricia Campbell (Anne Heche) az irányítója annak a különleges egységnek, ami a forrongó közel-keleti térségben tevékenykedik, és aminek feladata az amerikaiak védelme, akár agressziót is bevetve. Campbell csapata elemzőkből, és technikusokból áll, akik a térség szakértői, jól beszélik a nyelvet, és távolról segítik az Adam Dalton (Mike Vogel) vezette különleges egységet.

Egy amerikai sebészt terroristák rabolnak el, és ismeretlen helyen tartanak fogva, Dalton csapatának feladata, megtalálni a nőt, és kimenteni, de akármennyire egyszerűnek is hangzik ez a terv, közel sem az. Daltonnak minden hozzáértésére szüksége van, hogy megoldást találjon a helyzetre, és ebben nagy segítségére van Campbell hozzáértése is.

Nehéz újat mutatni a szokásos katonai erőfitogtatós sorozatokban, azonban a The Brave-nek sikerült: remekül összerakott csavarjai, ütős alaptörténete, összetett szereplői valamint helyénvaló látványelemeinek köszönhetően végre egy olyan sorozat készült a műfajban, ami egyszerre képes akciót és értelmet is nyújtani, miközben minőségi színészgárda és stáb dolgozik.

Anne Heche ismét remekelt, de ami leginkább megdöbbentett, hogy Mike Vogel tud színészkedni, pedig a Búra alatt című borzasztó sorozatban nem igazán csillogtatta meg tudását. De a többi szereplő is kiválóan teljesített, különösen tetszik Natacha Karam által játszott Jaz Kahn karaktere, akivel nem kivételeznek, amiért nőt, sőt, kifejezetten kerülik vele a sztereotipikus ábrázolást.

A pilot nagyon pörgősre sikeredett, csak úgy kapkodtam a fejem a csavarok láttán, és egyiket sem tudta kiszámítani, ami különösen tetszett – és tekintve, hogy most debütált egy hasonló amerikai sorozat, a SEAL Team, kénytelen vagyok a két pilotot összehasonlítani, és kétségtelenül a The Brave magasan veri David Boreanaz sorozatát.

Ugyanakkor nehéz elképzelni, hogy milyen átívelő szálat tudnak megalkotni az írók a sorozathoz, vagy egyáltalán akarnak-e – bár az epizód utolsó jelenete azért nagyon odatette magát ennek érdekében. Egy biztos, én mindenképpen megnézem a sorozatot, és nagyon remélem, hogy Anne Heche-nek ezt a munkáját végre nem kaszálják el, és sokáig élvezhetem majd a színészi játékát.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Pilotmustra: The Brave”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .