A múlt heti, viszonylag erős kezdés után a mostani epizód, hát… nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem sikerülhetett volna erősebbre is.

Hogy növeljék a fizika iránti érdeklődést – és ezáltal lehetséges adományokat szerezzenek az egyetemnek – Leonardöt meghívják egy országos rádióműsorba, hogy a munkájáról beszéljen. Az interjú azonban balul sül el, amikor Leonard kvázi kijelenti, hogy a fizikába kár ölni a pénzt, mert már semmijen áttörés sem várható. Sheldon emiatt előbb megharagszik barátjára, majd, miközben próbálja bebizonyítani, hogy téved, arra a következtetésre jut, hogy Leonardnek talán mégis igaza van, ami szépen lassan az összes srácot letargiába taszítja. Mindeközben Bernadette és Amy megtanácskozza, mennyire is idegesítő, hogy a srácok egója miatt ők sosem dicsekedhetnek a sikereikkel.

Lehet, hogy a hiba bennem van, lehet, hogy a szkriptben, de én nem találtam szórakoztatónak a srácok szenvedését. Talán már csak azért sem, mert Leonard mindig is a józan fickó a bandában, aki ha Pennyvel néha bénázik is, azért négyük közül a legtöbb józan paraszti ésszel rendelkezik, és ezek folyamán azért elvárható lenne, hogy ne szúrjon el így egy interjút. De ha ezen még túl is lépünk, valahogy akkor is sántított a dolog – nem tudom pontosan megfogni, hogy hol, de akkor is sántít.

A jó hír viszont, hogy az epizód második felére már javultak a dolgok. Ez a fordulópont nagyjából akkor következett be, amikor előkerült a Romulan ale, és a srácok, valamint Penny, rendesen berúgtak, de részegen is rájuk nagyon jellemzően reagáltak a helyzetre. Számomra ez a jelenetsor volt az epizód csúcspontja, egyrészt azért, mert valóban humoros volt, másrészt pedig azért, mert egy pozitív kicsengésű zárszót adott az amúgy kissé lehangoló epizódnak. Ja, és az utolsó jelenet is nagyon rendben volt – bár azt nem egészen értem, hogy az, aki eddig a HR vezetője volt, hogyan lett most dékán vagy az adminisztráció feje (mintha mindkét verziót hallottam volna).

Ami pedig Bernadette-et és Amyt illetti… Nos, elég szürke volt számomra a történetszáluk. Volt egy-két jó poén, de igazából a végén csak arra futott ki az egész, hogy a két csaj is összevesszem azon, hogy a privát szektor vagy az állami kutatás a jobb-e. Amivel tulajdonképpen nincs is baj, egy dolog azonban echte zavart Bernadette-tel kapcsolatban az epizódban: most, hogy Bernie ismét terhes, az írók mintha megfeledkeztek volna Hallie-ről. A kislány az egész epizódban mindössze csak egyszer került szóba – mikor Howard egyszer rádöbbent, hogy hamarosan két bőgős gyereke lesz –, de amúgy mintha nem is létezne. Remélem, ebből nem lesz tendencia, főleg akkor nem, ha már majd megszületett a kistesó.

Összességében, bár nem volt katasztrófa ez az epizód, azért érezhetően gyengébb volt – legalábbis számomra –, mint a múlt heti évadpremier. Úgyhogy, ha lehet, a jövő hétre annak a színvonalát kérném.

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .