Hogy őszinte legyek, sokat segítene, ha komolyan tudnám venni a sorozatot.

Ezen a ponton szokott általában jönni az epizód ismertetője, de… nem sok minden történt ebben az epizódban? Black Bolt az ohaui börtönben tétlenül várja feleségét, azonban a rejtélyes Dr. Evan Declan (Henry Ian Cusick) felfigyel rá, és felbéreli az egyik rabot, hogy kerüljön Black Bolt közelébe. Louise sikertelenül próbál Black Bolt közelébe jutni. Medusának előbb nehezére esik elvegyülni az emberek közt, később azonban sikeresen belóg egy luxusvillába, ahol szerez magának földi ruhákat. Maximus próbálja rávenni Crystalt az együttműködésre, hogy legitimizálja hatalmát, miközben az alvégen erősítést küld Aurannak a Földre – köztük a rejtélyes és halálos Mordist –, hogy azok végezhessenek a királyi család tagjaival. Gorgon szörfös haverjaival készül a támadásra, miközben Karnak egy, a dzsungelben smafuban füvet termesztő kis csapat fogságába kerül.

Oké, szóval történtek dolgok. Csakhogy azok eléggé érdektelenek voltak. Komolyan mondom, untatott az epizód – aminek amúgy az is erősen ártott, hogy a főbb szereplők mind e vannak különítve egymástől. Tehát átfogalmazom, amit eddig mondtam: azért tűnik úgy, mintha sok minden történt volna, mert számtalan, szinte egymást egyáltalán nem érintő szálon fut a cselekmény. Amik közül néhány ráadásul annyira légből kapott, hogy az már nekem fáj: hát persze, hogy Gorgon rögtön belefut egy csapat ex-katonába, akik az életüket kockáztatva készen állnak csatába szállni vele. Hát persze, hogy Medusa csak úgy lazán besétál egy villába, ahol talál olyan ruhát, ami jó rá. Hát persze, hogy senkinek se tűnik fel, hogy Black Bolt amúgy gyakorlatilag néma. Hát persze, hogy mindeközben Karnak random drogdealerek fogságába kerül…

Meg hát az is elég nagy probléma, hogy miközben néztem az epizódot, más sem járt az eszemben, csak az, hogy mennyire logikátlan ez az egész – mármint sci-fi szinten. Kezdjük talán ott, hogy a részben elhangzott, hogy Attilanban 1400-an élnek. Ez a kis „nép” évezredekkel ezelőtt hagyta el a Földet – akkor meg hogyan lehet köztük néger, ázsiai, fehér, stb.? Egy ekkora népességnek ennyi idő alatt homogenizálódnia kellett volna – vagyis mindenkinek azonos rasszúnak kéne lennie (ami, csak úgy szólok, valószínűleg nem fehér). Meg aztán nem lenne szabad angolul beszélniük – ha csak párszáz éve mentek volna el a Földről, akkor is hatalmas különbségeknek kéne lennie a Földön beszélt angol és az ő nyelvük közt. És mi a helyzet a gravitációval? A Holdon sokkal kisebb a gravitáció, mint a Földön, tehát Attilanon van gravitáció-generátor, hogy kiegyenlítsék a különbséget, vagy nincs? Ha nincs, akkor hogy-hogy lazán tudnak mozogni a Földön? És az a legbosszantóbb az egészben, hogy mindezt lazán el lehetne magyarázni a sztorin belül pár mondattal…

Ezen felül ugyan azt hiszem, ezt már a múlt héten is felvetettem, de most ismét megkérdezem: hol a francban van a S.H.I.E.L.D.?! Már gyakorlatilag mindenki tudja, hogy valami nincs rendben Hawaiin, az emberek kezdik felfogni, hogy Black Bolt mutáns, meg minden, de a S.H.I.E.L.D. valahogy mégsem akarja tiszteletét tenni a helyszínen, ami azért elég nagy gáz franchise-szinten. Nagyjából olyan nagy gáz, mint az, hogy szinte senkinek sem esik le, hogy Black Bolt néma.

Mindezek mellett Maximust továbbra sem lehet komolyan venni. Crystal unalmas. Karnakon és Gorgonon csak a szememet forgatom. Talán az egyetlen dolog, ami igazán tetszett ebben az epizódban, azok a Maximus által a Földre küldött Inhumanek voltak, akikből ugyan nem kaptunk sokat, de akik ereje legalább menő volt.

Összességében… igen, tudom, mazochista vagyok. De könyörgöm, a showrunnerek közül essen már le valakinek, hogy mi a baj ezzel a szériával!

Szerző

Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .