leona_thanior_pics

Név: Koronkai Judit

Nick: Judyko

Link: https://www.facebook.com/judykocosplay/

Csillagjegy: Ikrek

Szülőváros: Iváncsa

Foglalkozás: Nyomdai tördelő/Grafikus

Kedvenc film/sorozat: Trónok Harca, Karib tenger kalózai mindegyik, Marvel filmek, szeretek sok mesét, és animéket is.

Kedvenc zenei stílus/előadó: Metál, dubstep különböző lágyabb műfajai, játékzenék, de mindenevő vagyok. 🙂

Kedvenc videójáték: Witcher 1,3 , Mmorpg-k most jelenleg a Guild wars 2, Bioshock 1-2 League of legends, bár nem érzem most épp a kedvencemnek

Háziállat, kiskedvenc: Jelenleg egy öreglány kutyussal és egy kutyaidentitásos cicával büszkélkedhetek! 🙂 Grombó és Negró! 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Ez egy kicsit kacifántos történet, hiszen elsőnek cosplayel akkor találkoztam mikor interneten böngésztem és belebotlottam egybe. Már akkor nagyon menő dolognak tartottam. Aztán 2013-ban elmentünk az első animekarácsonyomra és csodáltam, mennyi ember milyen szép jelmezeket készít. (akkor még így hívtam) Aztán 2016-ban kezdtem el a 2. évemet a grafikusin, ekkor ismerkedtem meg Roxyval akivel osztálytársak lettünk. Nos valahogy kiderült, hogy cosplayezik és meséltem neki arról, milyen jó lenne, ha én is tudnék ilyet csinálni. Régen azt hittem, hogy ez olyan dolog, amit csak az olyan emberek csinálnak akik szinte már szárnak számítanak!(az én szememben azok a mai napig) Olyan könnyedén mondta, hogy tudok és csináljam, hogy bele is vágtam! 😀 2016-os playit-en már cosplayben vettem részt!

Mi volt az első cosplayed?

Az első cosplayem Maffia Miss Fortune volt a League of Legends játékból. Valami könnyűt szerettem volna elsőnek és ez a skin volt az első amit megvettem a játékba és nem mellesleg vörös. :3 Őt félig szekrény cosplayből oldottam meg, a kosztümöt vettem és azt alakítottam át nagyjából, hogy hasonlítson rá. A fegyvereket én terveztem és csináltam is meg. (mármint a kivitelezését terveztem)

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Párom nagyon nagy segítség és rettenetesen boldog vagyok, hogy így támogat és mellettem áll mikor idióta vagyok!  Kivitelezésbe nem szokott segíteni ez nem az ő világa, de az, hogy eljön velem a rendezvényekre és néha segít ötletelni az nagyon sokat jelent nekem! Bár el kell mondjam, ha cosplay krízisben vagyok és megkérdezek tőle valamit mindig azt mondja: „jól áll, ne aggódj, így tökéletes, senki nem veszi észre rajtad kívül” ilyenkor kikészülök!  Igen tervezünk közös cosplayt végre sikerült rávennem, legalábbis olyat találtam, amire rögtön rávágta, hogyha te xy leszek akkor én meg yx! Ez a cosplay elég nagy falat lesz, sokat fogok dolgozni rajta! Bioshock-ból fogjuk megvalósítani a klasszikus Big Daddy-t és a 2-ből a Big Sistert!  Remélem sikerül megoldanunk!

 

maffia_mf_sajatMi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Talán az, hogy a fejemben elkészítem! Ha megvan, kit szeretnék cosplayezni akkor rögtön elkezdek képeket keresni az adott részleteiről, ha lolos karakter, akkor könnyű dolgom van, mert van 3D modellje és azt forgatgatom screenshot-okat készítek, elképzelem, hogy milyen alapanyagból tudnám könnyen és olcsón kivitelezni. Ezek nem mindig pontos következtetések, és sok esetben máshogy oldom meg, de ezeket a lépéseket mondanám az első lépésnek!

leona_solidsnake_cosplay

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Egyaránt fontos számomra a ruha is és a személyiség is. De olyan karaktert választok, akivel szeretek játszani, vagy olyat, aki megkedveltem, ha mondjuk film/anime, vagyis a személyisége számít elsősorban, aztán megnézem, hogy mégis hogyan néz ki. Nagyon nehéz karaktereket a jövőre tartogatom.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Hogy ne kritizálják egymást a cosplayesek. Vagyis, hogyha valakinek nincs elég pénze jó alapanyagokkal dolgozni, vagy netalántán nem olyan ügyes, mint a másik akkor ne kapjon ezért negatívumot főleg ne azoktól, akik ennek a kultusznak a részei.

Melyik jelmezed elkészítése volt a legnagyobb kihívás a számodra?

Nem büszkélkedhetek sok cosplayel, de a legnehezebb az minden bizonnyal a Classic Leona cosplayem. Úgy az egész cosplay kihívás volt hiszen, majdnem az összes anyagot először használtam, akkor tapasztaltam ki, hogyan reagálnak egymásra az egyes anyagok. Plusz a pajzs nagyon nagy és nehéz volt ráadásul még világított és mozgott is. (abban édesapám segített)

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Eddig nem voltam fotózáson bár szeretnék menni egyszer, csak a rendezvényekről tudok nyilatkozni és nagyon nagy élmény számomra az összes!

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

eevee_warrior_ekultura

Eddig nem járkáltam cosplayben városban. Egy kis faluból járok fel a conokra és nem jöttem még vonaton cosplayben, mostanában pedig kocsival járunk rendezvényekre.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Ríviai Geralt!!!!! És nem azért mert amúgy egy nagyon jól megrajzolt férfias karakter! Egyszerűen annyira érdekelnének a történetei a kalandjai és szerintem jól kijönnék vele! Valamint megkérném, hogy tanítson meg a witcher kardforgatási technikákra!

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Lehet furcsán hangzik, de az amikor beöltöztem Leonának, és fél óra alatt nem jutottam előrébb 1 métert, mert annyian fényképezkedni akartak velem!

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Nem volt még félbehagyott cosplayem, de nagyon pepecselős vagyok. Egy cosplayem átlagosan fél évig készül, bár szeretném letornászni ezt az időt! Alapvetően a részletekkel úgy vagyok, hogy valamikor nagyon minden részletes, valamikor meg nem érdekel, és úgy hagyom. Éppen milyen napom van!

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Az álom cosplayem az Leona, de sokkal szebben!! Mivel a második cosplayem volt nem igazán vagyok vele megelégedve ezért mindenképpen újra fogom csinálni! Most Priscillán dolgozom a witcher 3-ból ő olyan 30%-ban van kész. Utána következik a páros cosplayünk Big Daddy és Big Sister, ha velük kész leszek, majd meglátom mi a következő!

maffia_mf_lynoire

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Ne legyenek maximalisták az elején!!! Én nagyon sokat szenvedtem azzal, hogy nem volt tökéletesen sima az a pajzs, de nem volt meg a kellő gyakorlatom, hogy teljesen simára tudjam csiszolni! Szóval eleinte ne a maximumra törekedjünk, idővel meglesz az! 🙂

Most milyen jelmezen vagy jelmezeken dolgozol éppen?

Jelenleg Priscilla az áldozat a witcher 3 csinos kis trubadúrleánykája! Haladok vele, ahogy időm engedi! A lanton dolgozom az 40%-ban kész van, a többi részéhez pedig már megvannak az alapanyagok csak neki kéne állni!

Marvel vagy DC Comics?

Marvel!!  Szerintem sokkal izgalmasabb történetük van, de azért a DC-t sem vetem meg.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Merida! Nos mert vörös(!!!!!) mert viking(!!!!) és mert egy nagyon bátor és talpraesett leányzó! 🙂

Ha a Föld bármely pontjára ellátogathatnál, hova utaznál legszívesebben?

Japán! De nem Tokyo vagy a hasonló nagyvárosok. A hegyekbe mennék a templomokhoz! Annyira gyönyörű lehet!!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .